Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijai bezierunu zaudējums arī pret Spāniju un pēdējā vieta grupā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Latvijai bezierunu zaudējums arī pret Spāniju un pēdējā vieta grupā
Latvijas sieviešu volejbola izlase Beļģijā
Foto: cev.lu

Šodien Beļģijas pilsētā Kortrījkā Latvijas sieviešu volejbola izlase aizvadīja pēdējo maču pasaules čempionāta kvalifikācijas otrajā posmā, piekāpjoties Spānijas izlasei ar rezultātu 0:3 un paliekot pēdējā vietā savā apakšgrupā.

Iepriekšējās trijās spēlēs Latvijas izlases volejbolistes bija piedzīvojušas četrus zaudējumus 0:3 pret Beļģiju, Itāliju un Baltkrieviju, kā arī 1:3 pret Bosniju un Hercegovinu. Spānijas izlase piedzīvoja trīs bezierunu 0:3 zaudējumus pret Itāliju, Beļģiju un Baltkrieviju, tomēr spēja ar 3:2 uzveikt Bosnijas un Hercegovinas izlasi.

Spēli Latvijas izlase iesāka visnotaļ labi - iegūts 2:0 pārsvars. Turpinājums gan nebija tik sekmīgs, Spānijas izlasei spējot ne tikai atspēlēties, bet uzreiz arī pārliecinoši pārņemt vadību (8:4). Līdz nākamajam tehniskajam pārtraukumam Spānijas izlase veica 8:1 izrāvienu, panākot jau graujošo 16:5. Atlikušajā seta daļā Latvijas izlase spēja gūt vien trīs punktus, zaudējot ar bezcerīgu 8:25.

Otrajā setā jau no paša sākuma Spānijas izlase pārņēma vadību, pirmajā tehniskajā pārtraukumā dodoties ar 8:5. Latvijas izlase šajā setā spēja nospēlēt līdzvērtīgāk, tomēr Spānijas izlase tāpat pakāpeniski palielināja savu pārsvaru, seta beigās uzvarot ar pārliecinošo 25:16.

Trešajā setā spēles gaita būtiski nemainījās (lai gan Latvijas izlase izrādīja vissīvāko pretestību no visiem setiem), Spānijas izlasei pārņemot un neatdodot pārsvaru līdz pat seta noslēgumam, kurā uzvarēts ar 25:19 , kā arī visā spēlē ar 3:0.

Līdz ar to Latvijas izlase turnīru noslēdza pēdējā vietā, neizcīnot nevienu punktu un uzvarot tikai vienu setu. Vakara spēlēs par trešo vietu spēkosies Bosnija un Hercegovina pret Baltkrieviju, kamēr vēlajā spēlē Beļģija un Itālija sadalīs pirmo divu vietu likteni.

Latvija - Spānija 0:3 (8:25; 16:25; 19:25)

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
31.0518:30Latvija - Beļģija0:3
1.0620:00Latvija - Bosnija un Hercegovina1:3
2.0616:00Latvija - Itālija0:3
3.0616:00Latvija - Baltkrievija0:3
4.0616:00Latvija - Spānija0:3

Latvijas izlases sastāvs

Eva Deisa - 2. temps (Stetsona universitāte, ASV)
Elvita Dolotova - cēlāja (LU)
Una Dzalba - cēlāja (SK Babīte)
Anna Embrekte - diagonāle (RSU)
Anita Graudiņa - cēlāja (MVS/MSĢ)
Terēze Hrapāne - 1. temps (VK miLATss)
Linda Jakobsone - diagonāle (Jelgava/LU)
Inese Jursone - 2. temps (Jelgava/LU)
Jeļizaveta Morozova - 2. temps (RSU)
Paula Nečiporuka - libero (MSĢ)
Alise Pētersone - 1. temps (RSU)
Agija Sidorova - 2. temps (RSU)
Ieva Šneidere - 1. temps (RSU)

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball

     [+] [-]

, 2017-06-04 17:30, pirms 7 gadiem
Ceru, ka meitenes paralēli spēlēm arī izklaidējās, citādi tāds hard rock.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja