Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jānis Leitis: "Režīmam ir jābūt vismaz pietuvinātam profesionālajam"

Jānis Leitis: "Režīmam ir jābūt vismaz pietuvinātam profesionālajam"
Komanda bija, uzvaras izpalika
Foto: www.cev.lu

Pēc pēdējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā padarīto pret Spāniju un visā turnīrā kopumā vērtēja Latvijas sieviešu izlase volejbolā galvenais treneris Jānis Leitis, kā arī izlases libero Paula Nikola Ņečiporuka.

1. seta sākums bija ļoti līdzīgs. Tāpēc likās, ka mans optimisms ir pamatots,” par iepriekšējā dienā teikto, ka mačā pret Spāniju var cīnīties par uzvaru, teica Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Leitis. “Tad tomēr izpaudās tas, ka šī jau ir piektā spēļu diena, un sākām pieplīst. Nekas vairs nesanāca tā kā iepriekš. Tas izpaudās sīkumos. Ja būtu spēlējušas tā kā pret Baltkrieviju, vismaz setu būtu pret spānietēm vinnējuši. Ielūzām servju uzņemšanā. Varbūt tomēr vajadzēja ļaut meitenēm izgulēties tā vietā, lai aizvadītu rīta treniņu, kur uzsvaru likām uz servi un serves uzņemšanu. Pietrūka jaudas pēdējā mačā. Spānietes labi lasīja augšā mūsu sistās bumbas aizsardzībā, kamēr mums pēc bloka skaršanas tādas krita laukumā. Spānijas volejbolistes neizdarīja neko jaunu, tikai to, ko jau zinājām un kas tika pateikts komandai. Mums bija neprecīzas otrās piespēles – gan grūtās, gan arī vieglās. Spānietes izskatījās svaigākas un profesionālākas.

Kopumā turnīrā meitenes nospēlēja tā, kā viņas var. Bija cīņa. Secinājums ir tāds, ka, lai spēlētu pret profesionālēm un viņas uzvarētu, režīmam ir jābūt vismaz pietuvinātam profesionālajam, ja ne samaksas , tad treniņu ziņā. Mums nogurums izpaudās vairāk nekā pretiniecēm. Treneru kolektīvs pateicām paldies meitenēm, ka bija Beļģijā, ka piekrita būt izlasē. Katrai spēlētājai jāstrādā vairāk, ja grib spēlēt profesionālu volejbolu. Cits jautājums, vai tas ir iespējams strādājot un mācoties? Prieks, ka kapteines lomā Elvita Dolotova tika galā ar saviem pienākumiem gan laukumā, gan sarunās ar žurnālistiem angļu valodā.”

“Manuprāt, pietrūka runāšanas laukumā un noteikti stabilākas servju uzņemšanas. Spānietes pārliecinoši gāja servēt un servēja savas labākās serves,” pēc pēdējā mača šajā pasaules čempionāta kvalifikācijas ciklā teica Latvijas libero Paula Nikola Ņečiporuka, kurai tā bija debija pieaugušo izlasē. “Ļoti patika šis turnīrs – organizācija, dzīvošana, ēdināšana, spēles ar augsta ranga komandām. Tas bija vērtīgi – redzēt, kā viņas spēlē. Mēs pašas saprotam, ka mums nav iespējas tik daudz trenēties un būt tik profesionālām kā pretiniecēm. Gājām un darījām, ko varējām. Pietrūka stabilitātes.”

Vakar no treneriem labākās spēlētājas balvu pēc mača ar Baltkrieviju saņēma Terēze Hrapāne, bet šobrīd vēlajā mačā Itālija un Beļģija izspēlē 1. vietu grupā. Šo spēli skatīties devās visa Latvijas komanda – gan treneri, gan spēlētājas. Ar 3:0 (18, 22, 23) uzvarēja Itālija un iekļuva pasaules čempionāta finālturnīrā, bet Beļģija par divām pēdējām ceļazīmēm no Eiropas augustā cīnīsies sešu komandu 3. kārtas kvalifikācijas turnīrā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

  +2 [+] [-]

, 2017-06-05 09:42, pirms 7 gadiem
5 spēles, 5 zāģi,
setu attiecība - 1:15
Izlasē atteikušās spēlēt 8-9 potenciālās kandidātes, kuras joprojām ir pie labas veselības.
Padomju savienībā trenerus atcēla, paši tie prom negāja, tas ir fakts.
Mūslaikos tomēr ir tāda lieta, kā cieņa un stāja pašam pret sevi, pret lietu, ko dari.
Un šādās situācijās treneris parasti paziņo par demisiju nekavējoties pēc pēdējās spēles...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja