Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns karjeru turpinās titulētajā Francijas klubā "Tours"

Agris Suveizda

Egleskalns karjeru turpinās titulētajā Francijas klubā "Tours"
Hermans Egleskalns
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Prestižais franču sporta laikraksts L'Equipe un la Nouvelle Republique vēsta, ka latviešu volejbolists Hermans Egleskalns karjeru turpinās pēdējo gadu titulētākajā Francijas klubā "Tours", kas šosezon triumfēja CEV kausā. Vienošanās panākta uz vienu sezonu.

Pēc deviņiem klubā pavadītiem gadiem "Tours" un 34 gadus vecā čeha Davida Konečnija ceļi pēc šīs sezonas beigām nu ir šķīrušies. Zvaigžņotā uzbrucēja vietā kluba vadība noskatījusi 26 gadus veco latvieti Hermanu Egleskalnu, kurš pirms gada atgriezās Francijā, no grieķu "Olympiakos" pārejot uz "Nice".

Viena no vizuāli visvieglāk pamanāmākajām atšķirībām starp Konečniju un Egleskalnu ir auguma parametri – latvietis ir 204 centimetrus garš jeb par 11 centimetriem garāms nekā čehs. "Tas mums ļaus paaugstināt bloka līmeni," laikrakstam la Nouvelle Republique uzsvēra Paskāls Fusārs. "Un viņš ir kreilis, kas ļauj dažādot spēli un pretiniekam allaž grūtāk ir spēlēt pret kreili, nevis spēlētāju, kurš sit ar labo roku."

Fusārs piebilda, ka nākamās sezonas sakarā interesējušies arī par tulūzieti Bramu Van den Drīsu, kurš šajā sezonā ir labākais gan kopējā punktu skaita (522), gan uzbrukuma punktu skaita (522) ziņā. Egleskalns abos šajos rādītājos gan atpaliek vien nedaudz (514 un 450). "Zināju, ka Van den Drīss vēlas ļoti labu atalgojumu, tāpēc šajā virzienā negājām. Turpretī Egleskalns izrādīja lielu vēlmi nākt pie mums, lai gan viņš būtu varējis doties arī uz Dienvidkoreju. Viņš izteica vēlmi pievienoties mums un kopā ar mūsu klubu izcīnīt trofejas."

Lai arī "Tours" ir pēdējo gadu titulētākais Francijas klubs, no 2010. līdz 2015. gadam izcīnot piecus no sešiem čempiona tituliem, šogad regulārās sezonas trešās vietas ieguvēja izstājās jau ceturtdaļfinālā, ar 1:3 un 2:3 piekāpjoties "Toulouse". Tikmēr Egleskalna "Nice" regulārajā sezonā ieņēma septīto vietu 12 vienību konkurencē, ceturtdaļfinālā izsita "Montpellier" (3:0, 0:3, 3:2), bet pusfinālā ar 0:3 un 2:3 atzina "Toulouse" pārākumu. Finālā tulūzieši spēlēs pret Egleskalna kādreizējo klubu "Chaumont". Iepriekšējā sezonā "Tours" izstājās pusfinālā.

"Tours" kluba vēsturē sešas reizes kļuvis par Francijas čempionu, deviņas reizes izcīnījis Francijas kausu, četras reizes ieguvis Francijas Superkausu, 2005. gadā uzvarējis Čempionu līgā, bet šogad triumfēja arī CEV kausa izcīņā, kas ir otrais nozīmīgākais starptautiskais Eiropas klubu turnīrs. Finālā "Tours" tikās ar Trentīno komandu no Itālijas, vispirms zaudējot ar 0:3, tad uzvarot ar 3:1 un pēc tam uzvarot arī zelta setā (15:13).

Izmantotie resursi:
Egleskalns nouveau pointu du TVB - 04/05/2017 -...
https://www.lequipe.fr/Volley-ball/...

     [+] [-]

, 2017-05-04 15:48, pirms 7 gadiem
Kada pozicija spele Egleskalns ?

  +4 [+] [-]

, 2017-05-04 16:09, pirms 7 gadiem
Vārtsargs

  +1 [+] [-]

, 2017-05-04 16:37, pirms 7 gadiem
Trešā tempa uzbrucējs

  +1 [+] [-]

, 2017-05-04 16:40, pirms 7 gadiem
Spēcīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja