Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Labākie janvārī: Garklāvs, Levinska, Liniņš, Vedļa un Platačs

Labākie janvārī: Garklāvs, Levinska, Liniņš, Vedļa un Platačs
Marta Kamēlija Levinska ir pirmā, kura šosezon bijusi labākā divos mēnešos.
Foto: RVS

Gada pirmajā mēnesī par labāko spēlētāju "Credit24" meistarlīgā tika atzīts RTU/Robežsardzes diagonālais uzbrucējs Gatis Garklāvs, bet Baltijas līgā – viņa ampluā māsa Marta Kamēlija Levinska no RVS. Labākie nosaukti arī trijās nacionālajās līgās.

“Credit24” meistarlīgā jau trešo reizi šosezon par labāko Latvijas volejbolistu atzīts Rīgas RTU/Robežsardzes spēlētājs. Pēc Aleksandra Avdejeva un Armanda Āboliņa pie šī goda titula ticis arī Gatis Garklāvs. Viņš palīdzēja Rīgas klubam četrās spēlēs janvārī izcīnīt trīs uzvaras. Gatis janvārī guva 75 punktus, no tiem 7 – blokā un 6 – ar servi. Garklāvs sakrāja +/- koeficientu +47, bet no 137 uzbrukumiem precīzi bija 62 jeb 45 procenti.

“Labi,” vienā vārdā uz jautājumu, kā gājis janvārī, atbildēja mēneša labākais spēlētājs. “Vienmēr sevi noskaņoju, ka “jāiet un jākapā”! Nav ko daudz domāt. Tā arī darījām – gājām, “kapājām” un cīnījāmies uz maksimumu, lai būtu rezultāti. Es pats vēl nekad neesmu bijis līgas “play-off”. Tāpēc dikti gribas tur nokļūt. Šobrīd izslēgšanas spēlēs jau esam, un gribas spert nākamo soli. Tuvojoties “Play-off”, motivācija visiem puišiem ir ļoti liela – gan treniņos, gan spēlēs. Ir spēlētāji, kas pat ar temperatūru ir nākuši trenēties, lai tikai neizkristu no spēļu ritma.”

Kā daudzām komandām, arī rīdziniekiem janvāri pabojāja gripa... “Arī pats biju nolicies slīpi,” slimību dabūja iepazīt arī Garklāvs, kuram tā pabojāja janvāra beigas. “Pirms aizvadītās nedēļas beigu spēlēm piektdien atnācu uz treniņiem, bet sestdien un svētdien spēles. Vladimirs Visockis kādu laiku nebija devies laukumā un spēlēja ar temperatūru, bet Avdejevs un Āboliņš no sastāva uz nedēļu izkrituši tagad. Maiņu iespējas nav lielas, it sevišķi, ja jaunajiem ir savas spēles. Tāpēc nedēļas nogalē Andrejs Zavorotnijs spēlēja “otrā tempa” postenī un uzņēma serves (spēles protokols Tartu uzrāda pat piecas serves, ko ir uzņēmis Gatis! - aut.). Krīt arī stiprie,” veselības tēmu nobeidz volejbolists, kuram spēle pret līgas līderiem svētdien paliks atmiņā ar lielisku sniegumu un 31 gūto punktu, sākot pretendēt arī uz februāra labākā spēlētāja titulu.

Baltijas līgā sievietēm par labāko janvārī atzīta līgas līdervienības Rīgas Volejbola skolas diagonālā spēlētāja Latvjias izlases volejboliste Marta Kamēlija Levinska. Viņa šādu godu šosezon izpelnās jau otro reizi pēc uzvaras oktobrī. Marta Kamēlija trijās uzvarās izbraukumā sakrāja 70 punktus, 5 no tiem – ar bloku un 3 – ar servi. +/- koeficients janvārī Levinskai bija +52, bet no 127 uzbrukumiem mērķi sasnieguši 62 jeb 49 procenti.

“Janvārim labi sagatavoja Latvijas izlases treniņnometne, bijām labā formā, un arī spēles Baltijas līgā padevās,” par savu sniegumu pagājušajā mēnesī saka tikai 17 gadus vecā volejboliste, kura jau ir izlases uzbrukuma līdere. “Labi nospēlējām kā komanda, esam spēcīgas ne tikai individuāli, bet arī ar komandas garu. Turklāt janvārī mums nebija jāspēlē pret stiprākajām Igaunijas komandām. Jā, trīs nedēļas bijām trenējušās atsevišķi (izlases spēlētājas – valstsvienībā un pārējās RVS volejbolistes – klubā. - aut.), taču svarīgākais bija tas, ka visas bijām uzturējušas sportisko formu. Mēs klubā jau esam diezgan labi saspēlējušās. Tāpēc komandas spēli tas tik ļoti neiedragāja.

Ir tik forši atgriezties savā komandā, un arī izlasē daudz ieguvu. Pretī stājās spēcīgākas komandas nekā Baltijas līgā, un tas lika uzmanīgi analizēt pretinieces.”

Nacionālajā volejbola līgā 1 atzinību izpelnījies VK “Ozolnieki” cēlājs Mārtiņš Liniņš. Viņš Ozolnieku klubam palīdzējis izcīnīt trīs uzvaras tikpat spēlēs, gūdams 11 punktus, no tiem 4 – blokā un vienu – ar netveramu servi. No 15 uzbrukumiem 6 bijuši precīzi (41%).

Nacionālajā līgā sievietēm izcēlusies Latvijas Universitātes spēlētāja Ginda Vedļa. Viņa palīdzēja komandasbiedrenēm uzvarēt abās janvāra spēlēs. Individuāli Ginta sakrāja 40 punktus. No tiem 5 gūti ar servi un 6 – blokā. Sakrāts lietderības koeficients +24, un no 46 uzbrukumiem mērķi sasnieguši 36 jeb teicamie 62%.

Nacionālajā volejbola līgā 2, kur labākos pēc katras spēles nosaka treneri, janvārī četras uzslavas izpelnījies MSĢ/Jaunsardzes spēlētājs Kristaps Platačs. Viņš palīdzēja komandai uzvarēt trīs no četriem mačiem pagājušajā mēnesī un turnīra tabulā finišēt 3. vietā.

Apsveicam labākos!

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija