Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kēls: "Mēs pret Maķedoniju spēlēsim uz uzvaru, tas ir skaidrs"

Krišs Upenieks

Kēls: "Mēs pret Maķedoniju spēlēsim uz uzvaru, tas ir skaidrs"
Avo Kēls
Foto: cev.lu

LETA. Latvijas volejbola izlasi svētdien Eiropas Sudraba līgas spēlē viesos Skopjē pret Maķedonijas valstsvienību gaida daudz grūtāks mačs, nekā pirms pusotras nedēļas abu komandu duelī Daugavpilī, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Āvo Kēls.

Latvijas izlases spēlētājiem, kuri iepriekšējās dienas cītīgi trenējās un aklimatizējās Skopjes karstajiem laika apstākļiem, noskaņojums pirms mača gan ir ļoti labs. "Paši redzējāt, ka treniņa beigās visi smējās. Tas nozīmē, ka noskaņojums ir labs," aģentūrai LETA pēc sestdien aizvadīta treniņa sacīja Kēls.

"Mēs pret Maķedoniju spēlēsim uz uzvaru, tas ir skaidrs. Būs grūtāk nekā Daugavpilī, jo viņiem ir cits cēlājs, daudz labāks. Jūtu, ka puiši ir noskaņojušies, taču arī var redzēt, ka viņi gaida pirmdienu, lai atgrieztos mājās un gatavotos izšķirošajai cīņai ar Austriju. Mentālais fons ir labs," Kēls norādīja, ka izšķirošā cīņa par uzvaru grupā būs vien trešdien Jelgavā pret austriešiem.

Kēls video redzēja Maķedonijas izlases iepriekšējo spēli pret Austriju, kura atstājusi labu iespaidu. Maķedonieši tajā zaudēja ar 1-3 (20:25, 25:23, 24:26, 20:25), taču spēlēja daudz labāk nekā pirms tam.

"Starp Austriju un Maķedoniju bija ļoti laba spēle. Abas komandas ļoti labi spēlēja uzbrukumā, jo Austrijai efektivitāte bija virs 60%, bet Maķedonijai tuvu tam. Ja abas komandas rādīja tādu sniegumu, tas liecina, ka bija laba uzņemšana un uzbrukums. Redzēsim, vai Maķedonija tik labi var nospēlēt divus mačus pēc kārtas," sprieda Kēls.

Šobrīd kopvērtējumā Latvijai un Austrijai ir pa 12 punktiem, bet austrieši ir aizvadījuši piecas spēles. Uzvarot Maķedoniju, Latvijas izlase spers platu soli pretim iekļūšanai finālturnīrā, kur teorētiski tā var tikt, arī kā savas grupas otrā komanda. Tiesa, te jārēķina arī B apakšgrupas spēļu rezultāti, kurā sestdien latviešiem neizdevīgi beidzās Horvātijas un Baltkrievijas mačs, kurā labāk būtu bijis, ja uzvarētu horvāti, taču viņi mājās kapitulēja ar 1-3 (25:18, 17:25, 16:25, 21:25).

"Esmu vairāk reālists nekā optimists, tāpēc paļaujos uz mūsu komandas spēkiem, ne konkurentu dāvanām. Variantu ir daudz, taču mūsu galvenais uzdevums ir pašiem parādīt savu sniegumu. Skaidrs, ka izšķirošā spēle būs pret Austriju," Kēls nevēlējās zīlēt kafijas biezumos par situāciju kopvērtējumā.

Latvijas izlasē gaidāmajā mačā būs izmaiņas sastāvā, jo Aleksandram Kudrjašovam ir neliels muguras sastiepums. "Kudrjašovam ir problēmas ar muguru, tāpēc viņš būs otrais libero, bet Armands Āboliņš būs otrais temps. Tas man ir ļoti interesanti, jo Armandam ir laba serve, viņš nebaidās uzbrukumā. Jā, viņš ir mazāks augumā, bet viņš labā nozīmē ir nekaunīgs spēlētājs. Man patīk, kā viņš cīnās," volejbolistu uzslavēja Kēls.

Tāpat plānots, ka spēli sākumsastāvā sāks Toms Vanags."Toms labi izskatās, visu laiku ir pielicis klāt. Ja maija sākumā Toms vēl nebija pārāk labs, tagad viņš jau ir krietni progresējis. Konkurence ir augusi, daudzi ir pielikuši klāt. Jau minēju Vanagu, ceru, ka varēšu izmēģināt Āboliņu, viņš ir ātrs, daudz kustas. Visi ir pielikuši, piemēram Andis Cimoška, kurš pēdējās dienās jau ir krietni labāks nekā sākumā, Ruslans Sorokins tuvojas savam labākajam sniegumam. Esmu apmierināts ar puišiem," klāstīja treneris.

Komandai šajā mačā palīdzēs arī Reinis Pekmans, kurš nebija iepriekšējā cīņā Kosovā, jo ar treneru atļauju palika mājās, lai sakārtotu savas lietas augstskolā. "Reinis, kad sāka ar mums trenēties, viņš kļuva man par patīkamu pārsteigumu. Negaidīju no viņa tādu sniegumu, bet ir skaidrs, ka Reinis mums var daudz palīdzēt brīžos, kad tas nepieciešams," par Pekmani sacīja treneris.

Skopjē šajās dienās valda pamatīgs karstums, dienas otrajā pusē termometra stabiņam pārkāpjot +30 grādu atzīmi. Arī spēles hallē "SRC Kale" karstums un suta ir pamatīga, taču Kēls ir pārliecināts, ka spēlētājiem tas netraucēs. "Lielais karstums ir mīnuss tikai man. Nebūšu uzvalkā, tikai kreklā. Skat, Guntis Atars (Kēla palīgs) ir tievs kā ritenis, bet man jau ir grūtāk," jokojot un norādot uz savu vēderiņu, sacīja igauņu speciālists.

Izmantotie resursi:
LETA