Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvija pirmajā pārbaudes spēlē piecos setos pieveic Dāniju

Latvija pirmajā pārbaudes spēlē piecos setos pieveic Dāniju
Izlases galvenais treneris Raimonds Vilde
Foto: Agris Samcovs, zz.lv

Latvijas vīriešu izlase pārbaudes spēļu ciklu sākusi ar uzvaru pār Dānijas valstsvienību. Lai arī pirmajā setā tika zaudēts, kā arī pēc tam nācās nokļūt iedzinējos ar 1:2, mača izskaņā uzvara ar 3:2 (21:25,25:23, 21:25, 25:16, 15:11).

Šodien aizvadīta pirmā spēle ar Dānijas izlasi, kurā ar 3-2 uzvaru svinēja Latvijas izlase. Kopskaitā Latvijas izlase aizvadīs vēl 5 pārbaudes spēles - vēl divas ar Dānijas izlasi un trīs ar Grieķijas izlasi.

Šodien diagonāles pozīcijā spēli aizvadīja Ansis Medenis, kurš arī bija mača rezultatīvākais spēlētājs, gūstot 27 punktus. Aivaram Petruševicam 15, Pēterim Aukmanim 11, Romānam Saušam, Jānim Liepiņam 6, Artim Caicam 5, Tomam Vanagam un Viktoram Koržeņevičam pa 4 gūtiem punktiem.

Uz Dāniju izlase devusies 10 spēlētāju sastāvā - Ansis Medenis, Aivars Petruševics, Romāns Saušs, Toms Vanags, Aleksandrs Kudrjašovs, Viktors Koržeņevičs, Jānis Liepiņš, Pēteris Aukmanis, Ingars Ivanovs, Artis Caics, bet 7.maijā uz spēlēm Grieķijā izlasei pievienosies Deniss Petrovs un Hermans Egleskalns, kas pabeiguši sezonu Francijā.

Tiek gaidīts, ka 7.maijā izlasei varētu pievienoties arī Lauris Iecelnieks, kurš noslēdzis sezonu Baltkrievijā, kā arī, kad sezona noslēgsies Reinim Pekmanim Beļģijā, kur šobrīd vēl norit finālsērija.

Grieķijā plānots, ka izlase būs 12 spēlētāju sastāvā, tādēļ, iespējams, ka pēc Dānijas kādam no spēlētājiem vajadzēs doties uz Rīgu.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru uzsāks no 2.kārtas, kur pretinieces būs Polijas un Slovēnijas izlases, kā arī pirmās kvalifikācijas kārtas (Maķedonija, Zviedrija, Azerbaidžāna vai Gruzija) uzvarētājs. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 2.kārtas pirmais grupas turnīrs tiks aizvadīts 2014.gada 16-18.maijā Polijā, otrais grupas turnīrs no 23-25.maijam Slovēnijā.

Latvijas pārbaudes spēles

Pretinieks
Dānija3:2
Dānija4. maijā
Dānija6. maijā
Grieķija9. maijā
Grieķija10. maijā
Grieķija11. maijā

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija


, 2014-05-03 20:54, pirms 10 gadiem
Dānijā voleju spēlē tikai koledžās fizkultūras stundās. Tātad pret koledžu izlasi????
, 2014-05-04 20:10, pirms 10 gadiem
Koržeņēvics švakāks par Aukmani? Tad vajadzēja Vilmani ņemt, jo tas ir labāks par Aukmani!!!
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.