Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Labākie februārī – Pāvels Jemeļjanovs, Ieva Tetere un Ģirts Mārtiņsons

Labākie februārī – Pāvels Jemeļjanovs, Ieva Tetere un Ģirts Mārtiņsons
Pāvels Jemeļjanovs
Foto: Jēkabpils Lūši

Februārī labākie no Latvijas volejbolistiem savās līgās bija Pāvels Jemeļjanovs (VK "Jēkabpils lūši"), Ieva Tetere (SK "Babīte") un Ģirts Mārtiņsons (SK "Fono").

Baltijas līgā "Jēkabpils lūšu" rezultatīvākais spēlētājs Pāvels Jemeļjanovs guva 131 punktu, sakrājot augstāko lietderības koeficientu februārī visu Baltijas līgas spēlētāju vidū (+61), kā arī pa 8 punktiem gūstot ar servi un bloku.

Sievietēm Baltijas līgā no Latvijas spēlētājām iespaidīgāko punktu summu sakrāja SK "Babīte" volejboliste Ieva Tetere, kura februārī guva 63 punktus, divreiz izpildot pretiniecēm netveramas serves un 20(!) punktus gūstot blokā, kas ir labākais rādītājs līgā februārī. 48,24% Teteres uzbrukumu bija rezultatīvi, bet lietderības koeficients Ievai ir +41.

Nacionālajā līgā 1 rezultatīvākais februārī bija SK "Fono" spēlētājs Ģirts Mārtiņsons, kurš četrās spēlēs sakrāja 63 punktus. Mārtiņsona efektivitāte šajās spēlēs bija +35. No 63 punktiem 9 tika sakrāti blokā, bet vēl vienu deva neatvairāma serve. Savukārt uzbrukuma sitieni tika veikti ar 53,54 procentu efektivitāti.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.
Megija Dambrehte kopā ar ''Puijo Wolley'' komandu. Foto: LVF

Dambrehte kļūst par bronzas medaļnieci Somijas volejbola čempionātā

Latvijas Volejbola federācija (LVF) informē par volejbolistu gaitām ārzemēs. Somijā sieviešu volejbola čempionātā bronzas godalgu ''Puijo Wolley'' sastāvā izcīnīja Megija Dambrehte.