Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Breikša, Gabdulļins un Stūrmanis - labākie volejbolisti februārī

Andrejs Siliņš

Breikša, Gabdulļins un Stūrmanis - labākie volejbolisti februārī
Matīss Gabdulļins
Foto: jelgavasvestnesis.lv

Apkopojot aizvadītā mēneša Latvijas volejbola spēlētāju sniegumu un spēļu statistikas rādītājus Baltijā un Latvijas Nacionālajā līgā, labāko sniegumu uzrādījuši Sandra Breikša, Matīss Gabduļļins un Gints Stūrmanis.

Baltijas līgas labākā spēlētāja starp dāmām no Latvijas ir volejbola kluba “Babīte” pieredzējuši spēlētāja Sandra Breikša. Izcīnot kopumā 89 punktus februārī, no tiem ar servi - sešus punktus, S.Breikša spēja sasniegt augstāko uzbrukuma efektivitāti ar koeficientu 47,96% starp rezultativitātes līderēm dāmu konkurencē. Februārī S.Breikša realizēja arī 11 veiksmīgus blokus.

“Šķiet, ka pieredzei tomēr ir nozīme, lai parādītu labu sniegumu, lai gan dažreiz pietrūkst spēku, lai parādītu labāko sniegumu. Mans lielākais atbalsts ir ģimene, kura atbalsta manu aizraušanos un saprot, ka tie, kas aizsākuši sporta gaitas volejbolā, ar šo sporta veidu ir “saslimuši” uz mūžu. Ģimenes atbalsts ļoti palīdz sagatavoties spēlēm, jo man nav jādomā par sadzīviskām lietām – varu pilnvērtīgi pievērsties savam profesionālajam vaļaspriekam,” stāsta S.Breikša.
“Kas nav mazsvarīgi – mūsu komandā valda ļoti laba savstarpējā saskaņa. Mēs esam labas draudzenes kā ārpus spēles, tā arī laukumā un cenšamies viena otrai palīdzēt, tādēļ arī veidojas rezultāts. Mums ir jauks kolektīvs un cik dzirdams no mūsu spēļu vērotājiem – tas ir pamanāms arī spraigu cīņu laikā, par ko es personīgi ļoti priecājos,” turpina S.Breikša.

“Mūsu komandas treneris Artūrs Tinte – aut. ir gados jauns un , lai arī nav vispieredzējušākais no Baltijas līgas sieviešu klubu treneriem, viņa skatījums uz spēles vadīšanu ir atšķirīgs no iepriekšējiem treneriem ar kuriem esam strādājušas – viņš strādā ar mums ļoti koleģiāli, nerāda emocijas – pat ja mums neizdodas realizēt iepriekš uzstādīto plānu. Mēs neesam profesionālas sportistes un veltam mūsu volejbola kaislībai visu brīvo laiku, tādēļ 100% pašatdevi un sniegumu treneris nepieprasa kategoriski, mēs tiešām sadarbojamies un tā ir atšķirība viņa vadīšanas manierē, kas galarezultātā nodrošina mūs labāko sniegumu,” skaidro S.Breikša

Līgas labākā spēlētāja februārī no Lietuvas bija Vilte Maklauskaite, kura pārstāv “Kaunas VC “HEKSA”” komandu. Igaunijas pārstāve Baltijas līgā dāmām ar labāko sniegumu bija Katrīna Dudņikova, kura pārstāv Baltijas dāmu komandu līdervienību “Kohila VC”.

Baltijas līgā rezultatīvākais februāra spēlētājs no Latvijas bija “Biolars / Jelgava” komandas spēlētājs Matīss Gabduļļins, kurš aizvadītā mēneša cīņās spēja gūt kopumā 139 punktus. Ar servi gūstot sešus punktus un septiņpadsmit veiksmīgiem blokiem M.Gabduļļins sasniedza 42,34% punktu efektivitātes rādījumu.

“Ir sezonas beigas un jācer, ka labo sniegumu varēšu saglabāt līdz sezonas beigām un svarīgākajām sacensībām, bet – paļaujos kā spēle ritēs, tā arī gūsim labu rezultātu. Vajadzētu saglabāt stabilitāti – tas, manuprāt, ir pats svarīgākais volejbolā gan man gan komandai,” stāsta M.Gabduļļins.

“Sezonas beigās visas komandas cenšas parādīt maksimāli labāko sniegumu, arī mēs, taču ja jūs jautājat par kādu konkrētu intensīvāku treniņu darbu vai individuālu programmu tieši pirms sezonas noslēguma – tā nav. Darām savu darbu un vairāk sezonas beigās koncentrējamies uz mērķiem,” turpina M.Gabduļļins.

“Visas komandas Baltijas līgā, arī sezonas beigās var uzvarēt cita citu un arī šo uzvaru gūst nevis viens spēlētājs, bet komanda kopumā. Es četrus gadus kopš spēlēju volejbolu esmu diagonāles pozīcijā laukumā un tas man ļauj gūt rezultātu, kas atspoguļojas statistikā vairāk, taču – volejbols ir komandas sports un pašās beigās uzvaras gūst tie, kuri vislabāk izpilda uzdevumus laukumā tieši kā komanda,” saka M.Gabduļļins.

No Lietuvas Baltijas līgā labākais bija “Flamingo Volley - SM Tauras” spēlētājs Dmirijs Šlomins. No Igaunijas – par februāra mēneša labāko spēlētāju kļuvis “Rakvere VK” pārstāvis Andris Ounpū.

Nacionālajā līgā vīriem rezultatīvāko sniegumu februārī demonstrēja volejbola kluba “VK LSPA/ Stopiņi” pārstāvis Gints Stūrmanis. Ar kopvērtējumā gūtiem 80 punktiem, gūstot vienu punktu ar servi un trīspadsmit blokiem, G.Stūrmanis sasniedza 44% punktu efektivitātes rādījumu.

“Es noteikti gribētu teikt, ka tas ir visas komandas nopelns, ka es varēju parādīt tādu sniegumu, kas atainojas statistikas ailītēs. Mēs visi mērķtiecīgi ejam uz labu sasniegumu kopvērtējumā un šomēnes man bija tā veiksme būt labākajam. Mēs esam trīs četri komandā, kuri varam labi sevi parādīt – esam līdzvērtīgi spēcīga komanda – bez zvaigznēm, taču ar daudz stipriem spēlētājiem,” stāsta G.Stūrmanis.

“Treniņu procesā neesam neko mainījuši – trenējam visus elementus kā ierasts, lai sezonas beigās visiem spēlētājiem forma būtu vienlīdz laba un stabila un varētu parādīt labu sniegumu. Protams, vienmēr ir vieta izaugsmei un katram mums ir vēl jāpilnveido savs sniegums, taču sāpīgu zaudējumu nav bijis – ir vienīgi sajūta, ka dažkārt spēlēs, kurās piekāpjamies pretiniekiem, tomēr varējām uzvarēt un tad atkal mobilizējamies, lai noslēgtu sezonu maksimāli labi,” stāsta G.Stūrmanis.

Informāciju sagatavoja
Mareks Matisons
Latvijas Volejbola federācija