Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS volejbolistes dzenas pakaļ līderēm

RVS volejbolistes dzenas pakaļ līderēm
Vicelīderes darbībā
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Baltijas līgā joprojām otro vietu ieņem sacensību jaunākā komanda Rīgas Volejbola skola, kas uzvarēja arī šodien.

Baltijas līgā volejbolā sievietēm šodien piekto uzvaru septiņās spēlēs izcīnīja Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadītā Rīgas Volejbola skola. Viesojoties Kauņā pie TK “Kaunas”-VDU, rīdzinieces pēc grūtā spēles sākuma ņēma vadības grožus savās rokās un svinēja uzvaru četros setos – 3:1 (24, -14, 21, 10). Ierasti rezultatīva bija oktobra labākā spēlētāja Marta Kamēlija Levinska ar 23 gūtajiem punktiem (3 no tiem – blokā). Otrai komandas līderei Irbei Andikei Lazdai 17 punkti (4 no tiem – blokā), bet Kristīne Kramēna pievienoja 12 punktus (4 no tiem – ar servi). Mājiniecēm rezultatīvākā ar 11 punktiem bija Gvanca Ulumbelašvili. Ar 15 punktiem 7 spēlēs rīdzinieces atpaliek tikai no Tartu kluba.

Tikai vienu punktu savam trenerim Jānim Leitim dzimšanas dienā uzdāvināja VK „Jelgava”/LLU volejbolistes. Jelgavnieces Alītā guva vairāk punktu nekā Alytaus “Prekyba – Parama”, taču zaudēja triju setu galotnēs un spēlē – 2:3 (-23, 18, -24, 9, -13). 23 punkti viešņām Līvai Solai (6 – blokā), 14punkti Līgai Plātei. Pretiniecēm četras spēlētājas guva vairāk nekā 10 punktus, Jekaterinai Kovaļskai sakrājot 21 punktu. Arī ar vienu punktu turnīra tabulā pietika, lai ar 8 punktiem 7 spēlēs pakāptos uz 6. vietu, pat punktu apsteidzot Kauņas klubu.

Daugavpilī VK “miLATss” uzņēma līgas līdervienību „TU/Bigbank”. „Iekost” līderēm izdevās vien otrajā setā, taču viegla pastaiga tā Tartu volejbolistēm nebija. „TU/Bigbank” svinēja panākumu ar 3:1 (21, -20, 17, 22) un ar 19 punktiem nostiprinājās līderpozīcijās. Mājiniecēm rezultatīvākā bija Iveta Alehina, bet daugavpilietes ar 10 punktiem joprojām ieņēma 3. vietu, taču varēja atkāpties vietu zemāk pēc ceturtās dienas spēles, kurā Jonavā mājinieces uzņēma „TalTech/Tradehouse”. Tā arī notika, viešņām svinot uzvaru piecos setos – 3:2 (23, -21, -21, 19, 13). Tallinietēm tagad ir 11 punkti.

Nākamās spēles līgā 15. decembrī, kad Rīgas un Jelgavas klubi uzņems attiecīgi „TalTech/Tradehouse” un „TU/Bigbank”, bet VK „miLATss” viesosies” Alītā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija