Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vanags paliek Čehijā, taču nomaina komandu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vanags paliek Čehijā, taču nomaina komandu
Toms Vanags
Foto: www.cev.lu

Latvijas volejbola izlases otrais temps Toms Vanags arī nākamo sezonu pavadīs Čehijā, taču citā klubā – viņš pievienojies "Odolena Voda".

Pagājušajā sezonā "Odolena Voda" palika Čehijas Ekstralīgas pēdējā vietā, 22 spēlēs izcīnot tikai vienu uzvaru. Tādējādi nācās cīnīties par izdzīvošanu, un komandai izdevās saglabāt vietu spēcīgāko sabiedrībā, sērijā ar 3-2 pieveicot "Beskydy". Nule vienība sākusi gatavošanos nākamajai sezonai.

Kopā ar komandu pagaidām nav trīs ārzemnieki – jaunpienācējs Toms Vanags, kurš kopā ar Latvijas valstsvienību pašlaik atrodas Portugālē, igaunis Roberts Vībers, kurš arī kopā ar izlasi gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām, turklāt abas izlases spēlēs viena pret otru, un krievs Aleksandrs Hripuņs, kurš vienībai pievienosies nākamajā nedēļā, kad būs sakārtota vīza.

Latvijas izlases otrais temps Vanags pagājušo sezonu pavadīja citā Čehijas komandā – viņš pārstāvēja "Usti nad Labem". Ar astoņām uzvarām komanda regulārajā čempionātā ierindojās astotajā vietā, bet izslēgšanas cīņās izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, kurā ar 0-3 tika piedzīvots zaudējums pret regulārās sezonas labāko komandu "Ceske Budejovice". Pirms tam Vanags spēlēja Tartu, kā arī pārstāvēja "RTU/Robežsardzi" un Cēsis.

Interesanti, ka "Odolena Voda" bija paredzēts pievienoties arī nīderlandiešu volejbolistam Rutgeram Zodsmi, tomēr pēc viņa vēlēšanās līgums lauzts. Spēlētājs norādīja, ka nejutīsies laimīgs un drošs, deviņus mēnešus pavadot tik mazā Čehijas pilsētā. "Mūsu treneris beigās piekrita šādam scenārijam – gribam doties laukumā ar spēlētājiem, kuri vēlas pārstāvēt komandu!" teikts kluba paziņojumā.

Izmantotie resursi:
https://www.volejbalov.cz/clanek/de...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-02 10:07, pirms 6 gadiem
Izslēgšanas spēlēs tika 8 labākās komandas.
Autor, vai tiekot astoņniekā, ir grūti aizcīnīties līdz ceturtdaļfinālam???