Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LVF prezidents skaidro ģenerālsekretāra maiņu un informē par sezonas plāniem

Rolands Eliņš

LVF prezidents skaidro ģenerālsekretāra maiņu un informē par sezonas plāniem
Jānis Buks. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks vērsies pie federācijas biedriem, skaidrojot pašreiz notiekošo un situāciju Latvijas volejbolā. Viņš norādīja, ka Eiropas čempionāta atlases turnīri varētu norisināties vasaras izskaņā, kā arī skaidroja ģenerālsekretāra maiņa federācijā.

„Esmu milzīgu pateicību parādā Kasparam Timermanim, kurš ģenerālsekretāra darbu apvienoja ar savu pamatdarbu,” Jānis Buks izteicās par līdzšinējo LVF ģenerālsekretāru, kura vietā amatā stājusies Gunta Aizporiete. „Kāpēc Gunta? Viens no federācijas pamatuzdevumiem ir bērnu un jaunatnes volejbola attīstība. Bez tā volejbola nebūs jau tuvā nākotnē. Tāpat mums ir svarīgi, lai volejbolā nāktu jauni treneri, jauni tiesneši, un tam mums vajadzīgs jauns skatījums, varbūt brīžiem pat netradicionāls skatījums, un Gunta nāk ar savu pieredzi komplektā ar jaunību un svaigu redzējumu.”

Buks savā uzrunā, kas publicēta LVF sociālajos tīklos, norādīja, ka pēc pandēmijas ieviestās dīkstāves Latvijas volejbola vīriešu izlase jau sākusi gatavošanos, kamēr dāmas sāks nedēļu vēlāk. Gatavošanās norit ar domu par Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas saskaņā ar Buka rīcībā esošu informāciju varētu notikt augusta vidū vai septembra sākumā. Vēl gan esot neskaidrība par EČ atlases turnīru izspēles sistēmu – pastāv iespēja, ka izlasēm varētu būt kopīgi sabraukumi, kā arī iespēja par spēļu aizvadīšanu mājās un viesos.

Reizē arī sākti citi sagatavošanās darbi jaunajai vasaras sezonai, tuvākais pasākums ir Latvijas čempionāta ERGO Open posmi, prezidents aicina gatavoties un piedalīties tajos.

"Mēs ļoti gribējām, ka Talsos notiek U-20 jauniešu čempionāta kvalifikācijas posms, mēs ļoti, ļoti gribējām, ka Daugavpilī, Liepājā notiek Sudraba līgas spēles gan vīriešiem, gan sievietēm. Mēs ļoti gribējām, ka Jūrmalā notiek Pasaules kausa 3-zvaigžņu posms. Mēs ļoti gribējām Tokijā redzēt vismaz divus pludmales volejbolistu pārus, ar ļoti lielu cerību, ka būtu visi trīs pāri, un Latvija būtu pludmales volejbola lielvalsts, diemžēl 12. marts ieviesa milzu korekcijas mūsu plānos," uz pandēmiju atsaucās Buks.