Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunatnes čempionātā U-16 meitenēm uzvar RVS volejbolistes

Latvijas jaunatnes čempionātā U-16 meitenēm uzvar RVS volejbolistes
Foto: LVF

Par pirmajām šīs sezonas Latvijas jaunatnes čempionēm volejbolā U-16 grupā kļuvušas Svetlanas Cepurītes vadītās Rīgas Volejbola skolas meitenes.

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā sešu komandu konkurencē tika noskaidrotas pirmās šīs sezonas Latvijas čempiones jaunietēm. Par tām kļuva mājinieces – RVS jaunās spēlētājas treneres Svetlanas Cepurītes vadībā.

Šogad Latvijas čempionātā piedalījās 13 komandas, 30. un 31. martā noskaidrojot galīgo vietu secību. Rīgā tikās labākās sešas komandas, Gulbenē tika sadalītas vietas no 10. līdz 13. vietai, bet 7.-9. vietu īpašnieces bija kļuvušas zināmas jau pēc pārspēlēm par tiesībām spēlēt labāko sešiniekā.

Rīgā pamatturnīra 3.-6. vietas īpašnieces vispirms izspēlēja ceturtdaļfinālu, bet pēc tam klasiskajā finālčetrinieka formātā – pirmo četru vietu ieguvējas. Labāko četriniekā iekļuva trīs RVS pārstāvošās komandas. Pusfinālā RVS1 ar 3:1 (-20, 17, 22, 24) apspēlēja RVS2, un Daugavpils BJSS ar 3:2 (-16, -22, 18, 12, 14) pieveica RVS3. Olgas Teivānes trenētās Daugavpils BJSS meitenes finālā piekāpās RVS1 ar 0:3 (-22, -18, -16), bet cīņā par 3. vietu Olgas Bogdanovas un Viktorijas Korbutas trenētās RVS2 spēlētājas ar 3:0 (8, 13, 15) pārspēja RVS3 (treneris Normunds Lūsis). Cīņā par 5. vietu Aizpute/Liepājas rajona sporta skola (Indulis Laškovs) ar 3:0 (15, 24, 23) apspēlēja Rēzeknes BJSS (Arnis Žogots/Oļegs Žukovs).

Pēc finālcīņām tika noteikta katras no sešām komandām labākā spēlētāja. Par labākajām tika atzītas: Evelīna Rutkovska (RVS1), Anastasija Ivanova (Daugavpils BJSS), Jekaterina Bogdanova (RVS2), Dinija Saulīte (RVS3), Emīlija Alise Cveigele (Aizpute/Liepājas RSS) un Elīna Mičule (Rēzeknes BJSS). Labāko spēlētāju un medaļu ieguvēju apbalvošanā piedalījās arī Nacionālās līgas februāra labākā spēlētāja Marta Ozoliņa (Mārupes SC).

Tikmēr Gulbenē tika sadalītas vietas no 10. līdz 13., šajā turnīrā uzvarot Sigitas Roziņas trenētajām Jelgavas NSC meitenēm.

„Šogad finālturnīra norise bija savādāka,” par izšķirīgajām cīņām stāsta Svetlana Cepurīte. „Pagājušogad piecas komandas spēlēja katra ar katru, bet šogad mums bija tikai divas spēles. Pusfinālā grūti gāja ar Olgas Bogdanovas vadīto komandu. Meitenes laikam cerēja, ka būs vieglāk, un knapi vinnējām. Finālā pret Daugavpili sākums bija grūts, bet pēc tam uzvarējām samērā viegli.

Liekas, ka Latvijas čempionātā ar šīm meitenēm uzvaram jau trešo gadu pēc kārtas. Pagājušajā reizē bija grūtāk, jo spēcīgāka komanda bija Daugavpilij, kurā pret mums spēlēja šogad mūsu komandā esošā Evelīna Rutkovska. Paldies arī Natālijai Deveikusai un Andrejam Odinokovam, jo mūsu komandā startēja pa vienai viņu trenētai volejbolistei.”

Līdz sezonas beigām gan meitenēm vēl jāpagaida, jo komanda spēlē arī Entuziastu volejbola līgas otrajā līgā, kur komanda šobrīd ir 3. vietā un kur aprīlī un maija sākumā norisināsies izslēgšanas spēles. Pagājušogad tika uzvarēts EVL 2. līgā.

Vaicāta, vai viņa ir uzskatāma par turnīra vērtīgāko spēlētāju, jo tika atzīta par labāko uzvarētāju rindās, Evelīna Rutkovska atbild, ka „manā komandā visas meitenes spēlē labi, un visām tikpat labi varēja dot labākā spēlētāja titulu. Visas ir malači, visas centās, un bez jebkuras no viņām nebūtu uzvaras.

Grūti bija pret Daugavpili, jo tas ir spēcīgs pretinieks, turklāt arī mana bijuši komanda. Izejot sasveicināties, protams, jutu uztraukumu. Tomēr gribēju arī parādīt, kā pa šo gadu esmu progresējusi un ko esmu sasniegusi. Pēc spēles sākuma svilpes tā jau bija spēle kā pret jebkuru citu komandu. Patīkami, ka pēc spēles bijušās komandas meitenes mani apsveica ar uzvaru.

Tāpat ļoti grūti padevās pusfināla spēle ar Olgas Bogdanovas komandu. Pirmo setu zaudējām, pēc tam sakopojām domas un garu, jo izšķīrās, vai spēlēsim finālā, vai nē. Bija mums reizēm problēmas servju uzņemšanā, arī aizsardzībā, bet uzbrukumā viss vairāk vai mazāk izdevās.

Pati 10 baļļu sistēmā, uzskatu, nospēlēju uz astoņi. Varēju labāk, bija arī kļūdas spēles elementos, taču katrā treniņā cenšos kļūt labāka, lai kļūdas novērstu.”

Latvijas jaunatnes čempionāta turpinājums jau šīs nedēļas nogalē, kad Daugavpilī finālcīņās spēcīgākos noskaidros sešas U –17 grupas zēnu komandas. No šī brīža fināli notiks katru nedēļu, Latvijas jaunatnes čempionātam finišējot 19. maijā ar finālsacensībām U-14 grupas zēniem.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija