Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RSU/MVS volejbolistes pārliecinoši izcīna zeltu

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

RSU/MVS volejbolistes pārliecinoši izcīna zeltu
RSU/MVS komanda šosezon kļuva par Latvijas čempioni
Foto: RSU/MVS, facebook

Latvijas čempionu titulu izcīnīja RSU/MVS volejbolistes, svētdien savā laukumā arī otrajā finālsērijas spēlē pieveicot "Babītes" komandu. Tāpat kā dienu iepriekš, rīdzinieces neatstāja sāncensēm izredzes, uzvarot sausā. Sērijā RSU/MVS bija pārāka ar 2-0.

Pēc sestdien izcīnītās sausās uzvaras viesos RSU/MVS vienībai bija atlicis spert tikai pēdējo soli, lai izcīnītu zelta godalgas un neatlikt čempionu noskaidrošanu uz trešo maču.

Laukuma saimnieces spēli sāka aktīvi un pēc veiksmīgām darbībām uzbrukumā izvirzījās vadībā (4:2, 8:6). Viešņas panāca lūzumu seta vidū, vispirms panākot izlīdzinājumu (11:11), bet vēlāk arī izvirzoties vadībā (14:16). Taču seta galotnē veiksmīgākas izrādījušas RSU/MVS volejbolistes, no 19:21 panākot 25:23 un pirmo setu rīdziniecēm izdevās uzvarēt.

Otrajā setā RSU/MVS jau stabili turēja vadības grožus savās rokās un pretinieces tuvu nelaida (8:4, 15:10, 20:15). Otrajā cēlienā rīdzinieces tā arī neļāva „Babītei” apdraudēt savas pozīcijas, pārliecinoši uzvarot ar 25:19. Situācija nemainījās arī spēles trešajā setā. Rīdzinieces ātri izvirzījās pārliecinošā vadībā, ko izdevās noturēt līdz seta beigām. Galarezultātā RSU/MVS uzvara setā ar 25:18, spēlē un sērijā ar 3-0.

Jauno valsts čempionu rindās rezultatīvākā spēlētāja izšķirošajā finālmačā bija Agija Sidorova, kas guva 15 punktus. Par vienu punktu mazāk guva Jeļizaveta Morozova, bet 12 punktus guva Alise Pētersone. „Babītei” 13 punktus guva Sandra Breikša, 12 – Ieva Tetere.

Kā zināms, bronzas medaļas izcīnīja „Jelgava”/LU, kas bronzas fināla sērijā ar 2-0 uzvarēja Daugavpils VK „miLATss” vienību.

Latvijas čempionāts sievietēm.

Fināls par 1. vietu

DuelisRezultātsSērijā
RSU/MVS - Babīte3-0 (25:23; 25:19; 25:18)2-0

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
Mängud
- Maia