Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ingars Ivanovs: “Piecas spēles piecos setos”

Ingars Ivanovs: “Piecas spēles piecos setos”
Prognozēt, cik spēlēs beigsies, un kurš uzvarēs, divcīņa starp Ingara Ivanova pārstāvētās Rīgas un Jelgavas komandām, neņemas neviens
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kamēr vienā Latvijas čempionāta pusfinālā volejbolā samērā vieglu 2-0 panākuši "Poliurs/Ozolnieki", otrā "RTU/Robežsardze" un "Biolars/Jelgava" kapājas līdz pēdējam vīram.

“Rezultāts ir līdzīgs, bet šodien nebija tik stresaina spēle kā vakar,” ar rezultātu vakar apmierināts bija Ozolnieku komandas treneris Guntis Atars. “Visu laiku kontrolējām spēles gaitu. Neitralizējām lūšu galvenos sitējus, bet Jemeļjanovu pavisam noēdām. Viņu pat nomainīja. Izpildījām spēles plānu, servējām labi un, kā bijām runājuši, taktiski spēlējām blokā. Pretinieki neko pretī izdarīt nevarēja.”

Vaicāts, kas jādara, lai arī trešais mačs beigtos ar līdzīgu rezultātu, treneris pauda bažas par tādu pašu iznākumu: “Trešais mačs būs visgrūtākais tieši psiholoģiskā ziņā. Maniem puišiem galvenais ir neatslābt. Šobrīd ir atlicis pārkāpt astei, bet nekādi peramie zēni lūši nav. Lai manējie neizdomā, ka kāds kaut ko dāvinās! Ja taktiski izpildīsim spēles plānu un nospēlēsim pieklājīgi uzbrukumā, tad rezultātam vajadzētu būt tādam kā šodien. Ir jau gan arī man vēl pa kādam jokerim kavā,” noslēpumaini pasmaida Atars.

“Šodien man salīdzinoši daudz darba bija servju uzņemšanā,” pēc vakardienas mača uz spēli atskatījās rīdzinieku libero Ingars Ivanovs. “Domāju, ka viņu uzdevums nebija servēt tieši pa mani. Pretinieki mēģināja agresīvas serves, un tās trāpīja pa mani. Man jau patīk, ka pa mani servē.”

“Grūti pateikt, cik spēles būs vajadzīgas līdz vienas komandas uzvarai. Man jau gribētos, lai ir 3-1 mūsu labā, taču var būt arī piecas spēles piecos setos, kā mēs ar puišiem esam runājuši,” jokoja Ingars. “Mums vēl ir rezerves Rolanda Ozoliņa personā, kurš ar 38 grādu temperatūru bija spiests palikt mājās. Trešdien viņš jau teicās būt treniņā. Viņš mums ļoti noderētu diagonālā uzbrucēja pozīcijā.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv