Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

''Lāse-R'' piedzīvo sakāvi un par bronzu spēlēs pret "Selver"

''Lāse-R'' piedzīvo sakāvi un par bronzu spēlēs pret "Selver"
"Lāse-R/Rīga" komanda
Foto: Renārs Buivids

Šodien ar ''Parnu'' un ''Lāse-R'' pusfināla spēli Igaunijas pilsētā Pērnavā startēja ''Schenker'' volejbola līgas ''Final4'' turnīrs. Mūsu ziemeļu kaimiņi, kuri uzvarēja arī regulārajā sezonā, apliecināja savu pārākumu, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru trijos setos ar 16:25, 20:25, 21:25. Rīt Latvijas galvaspilsētas komandai pulksten 13:30 cīņa par trešo vietu.

Rīdzinieki līgas pamatturnīrā ierindojās ceturtajā vietā, bet ''Parnu'' komanda, kas ir arī ''Final 4'' saimniece, regulārajā čempionātā uzvarēja. Ceturtdaļfinālā ''Parnu'' volejbolisti pārliecinoši tika galā ar ''Poliurs / Ozolnieki'' komandu (divu spēļu summā 6:0), bet ''Lāse'' ar 6:3 pieveica ''Biolars / Jelgavu''. Visās trijās abu komandu savstarpējās spēlēs arī veiksmīgāki bijuši igauņi, taču visās trijās spēlēs vismaz pa setam rīdzinieki pratuši paņemt - divas reizes 1:3, reizi 2:3.

Lai arī pašā sākumā komandas guva punktus pie pretinieka servēm, tomēr turpinājumā viesi pāris reizes neveiksmīgi nospēlēja servju uzņemšanā, divreiz atdūrās blokā, un ''Parnu'' jau plus pieci (8:3). Mūsējiem punkti nāca daudz grūtāk nekā mājinieki, kuri laukumā darbojās krietni pārliecinošāk, tādējādi daudz variantu seta pirmajā pusē ''Lāse-R'' nebija. Pie 12:17 spēles tiesnesis fiksēja apšaubāmu strīdu, tāpēc no iespējamā 13:17 rezultāts pēc nākamās izspēles kļuva 18:12 - šajā brīdī principā seta liktenis bija skaidrs. Izskaņu pērnavieši aizvadīja bez dāvanām, izcīnot uzvaru setā ar 25:16.

Otrā seta sākumā abas komandas daudz kļūdījās servēs, bet laba spēle blokā, kā arī Andreja Zavorotnija eiss pirmo reizi mūsējiem deva plus divi (7:5). Salīdzinot ar spēles pirmo nogriezni, ''Lāses'' sniegums bija stipri labāks, kas radīja arī spēli baudāmāku Latvijas līdzjutējiem. Neliels vājuma brīdis iestājās seta vidū, kas mājinieki guva trīs punktus pēc kārtas (12:14). Diemžēl arī Raimonda Vildes pārtraukums nelīdzēja - sekoja divas neveiksmīgas epizodes un 12:16. Vienu brīdi viesiem pretiniekus izdevās pabiedēt (15:16), taču kopumā jāatzīst, ka īsti variantu nebija arī otrajā setā - 20:25.

Trešā seta ievadā viesi aizskrēja priekšā ar 3:1, taču tad sekoja pieci ''Parnu'' komandas punkti (3:6). Kopumā spēles trešais nogrieznis bija visai līdzīgs, tomēr Pērnavas komanda vairāk vai mazāk spēli kontrolēja. Apdraudēt mājinieku uzvaru rīdziniekiem tā arī neizdevās - zaudēts sets ar 21:25, spēle ar 0:3 un rīt jācīnās par bronzu.

Par trešo vietu rīdziniekiem pretī stāsies titulētais Tallinas "Selver", kas ieguva otro vietu regulārajā čempionātā. "Selver" pret TTU uzvarēja pirmo setu (25:19), tomēr turpinājums tikpat veiksmīgs nebija. TTU uzvarēja divus nākamos setus un bija pārāka arī izšķirošajā piektajā - 15:12 setā un 3:2 spēlē. Bronza spēle sāksies pulksten 13:30 un to tiešraidē varēsiet vērot LTV7 kanālā.


, 2013-03-02 19:14, pirms 11 gadiem
3.03.2013.

Organizējas atkal autobuss uz Pernavu!? Tapat ka sodien?!

Paldies
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.