Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RTU/Robežsardze uztur intrigu cīņā par līderpozīciju

RTU/Robežsardze uztur intrigu cīņā par līderpozīciju
Visockis ceļ, Zavorotnijs sit
Foto: RTU/Robežsardze

"Credit24" meistarlīgā kārtējo panākumu šosezon izcīnīja Rīgas RTU/Robežsardze, kas Tallinā trijos setos apspēlēja "TalTech". Zaudējumi Igaunijā Daugavpils un Jelgavas komandām.

RTU/Robežsardze turpina dzīties pakaļ „Credit24” meistarlīgas līderiem. Šodien Tallinā rīdzinieki ar 3:0 (17, 19, 24) pieveica „TalTech”. Rezultatīvākais viesu rindās ar 17 punktiem (5 „eisi” un 1 bloks) bija Gatis Garklāvs, 13 punkti Andrejam Zavorotnijam (3 bloki, 1 punkts ar servi). Mājinieku rindās pa 12 punktiem Richardam Orutaram un Mikhelam Nūtam. Ar šo panākumu rīdzinieki ar 42 punktiem 18 spēlēs panāca 2. vietā esošos čempionus „Saaremaa VK”, kuriem ir labāka setu attiecība.

Zaudējumu viesos pret spēcīgiem pretiniekiem bija spiestas piedzīvot Daugavpils Universitātes un VK „Biolars”/Jelgava volejbolisti. DU Sāmsalā ar 0:3 (-16, -18, -25) piekāpās „Saaremaa VK”. 11 punkti Dmitrijam Meinertam, 10 – Zigmāram Keišam. Čempioniem ar 17 gūtajiem punktiem izcēlās Semjuels Džons Bēms.

Jelgavniekiem Tartu pretī stājās līgas līdervienība „Bigbank Tartu”. Visos setos sākums bija līdzīgs, vadībā pabija arī VK „Biolars”/Jelgava volejbolisti, taču uzvarēt viesiem izdevās vien 2. setā – 1:3 (-17, -19, 22, -23). Pirmo mačbumbu ar sekmīgu uzbrukumu atspēlēja Maksims Morozovs, bet nākamajā izspēlē uzbrukumā klūdījās Alvis Ūdris. Morozovs ar 21 gūto punktu bija rezultatīvākais viesu rindās, 12 punktus pievienojot Mārim Lancmanim, 11 – Aivim Āboliņam un 10 – Ralfam Ozoliņam.

Pēc šīs cīņas turnīra tabulas augšgalā ar 45 punktiem 17 spēlēs ir Tartu volejbolisti, par 3 punktiem mazāk ir sāmsaliešiem un rīdziniekiem.

Rīt centrālā spēle norisināsies Tartu, kur tiksies līdere „Bigbank Tartu” un RTU/Robežsardze. Interesanta cīņa gaidāma arī Sāmsalā, kur „Saaremaa VK” uzņems „Jēkabpils lūšus”. Cīņā par labāko astotnieku „Selver Tallinn” uzņems OC „Limbaži”/MSĢ, bet „TalTech” – VK „Biolars”/Jelgava.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija