Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Krastiņš trenēs Ukrainas vīriešu volejbola izlasi

Krastiņš trenēs Ukrainas vīriešu volejbola izlasi
Foto: kazhany.lviv.ua

Aizvadītā gada nogalē par Ukrainas vīriešu volejbola izlases galveno treneri tika iecelts Uģis Krastiņš, kurš šo sezonu trenē Ukrainas klubu "Barkom-Kazhany". Krastiņš dalījās ar iespaidiem Ukrainā un iecelšanu atbildīgajā amatā.

- Šosezon trenēju Ukrainas klubu "Barkom-Kazhany", un jau esam ieguvuši Ukrainas superkausu. Vietējā čempionātā pagaidām cīnāmies bez zaudējumiem. CEV kausā pirmajā kārtā savās mājās ar 3:1 pārspējām Novisadas "Vojvodina NS Seme" no Serbijas, viesos piekāpāmies trīs setos, un visu izšķīra zelta sets, ko zaudējām (13:15. – SC). 11.-12. janvārī mums būs divas spēles Ukrainas kausa pusfinālā. Jāuzvar abās. Ja katra komanda vinnēs pa vienai spēlei, tad būs zelta sets. Par spīti tam, ka abus mačus aizvadīsim viesos, esam favorīti. Ja iekļūsim finālā, spēle notiks neitrālā laukumā.

- Kādi šai sezonai ir komandas uzdevumi?
- Pirms sezonas sapņojām par medaļām, jo klubs augstāk par 4. vietu čempionātā nav ierindojies. Pēc uzvaras superkausā mērķi kļuva augstāki. Tagad jau runā par čempionu titulu.

- Kā kļuvi par Ukrainas izlases treneri?
- 29. decembrī ministrijā mani apstiprināja par vīriešu izlases galveno treneri, un pirmie mači tāpat kā Latvijai būs pasaules čempionāta atlases spēles. Grupa ir mežonīga – Francijā jāspēlē ar mājiniekiem, Vāciju un Turciju (vēl arī Azerbaidžāna un Islande. – SC). Tajā pašā dienā, kad mani iecēla par izlases treneri, Ukraina pieteicās arī startam Eiropas līgā. Cerams, ka uzspēlēsim.

- Kāds izskatās darba lauks?
- Ukrainai ir bagātas volejbola tradīcijas, kaut vai ņemot vērā to, cik Ukrainas komandas padomju laikā spēlēja PSRS čempionāta augstākajā līgā. Pašreiz izlase ir izkaisīta pa visu pasauli. Uz pirmo kvalifikācijas turnīru jāsavāc labākie un jaudīgākie spēlētāji. Pirmās sarunas ar spēlētājiem ir bijušas pozitīvas. Ir daudzi spēlētāji, kuri spēlē Krievijā un ir nomainījuši pases, bet ir arī tur spēlējošie, kam joprojām ir Ukrainas volejbola pilsonība. Izlases kandidāti maizi pelna arī tādās volejbola valstīs kā Polija, Francija, Turcija... Materiāls ir. Jautājums ir – kā sagatavosimies?

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2017-01-02 19:46, pirms 7 gadiem
Nebūtu slikti, ja autors virsrakstā vai rakstā būtu kaut reizi uzrakstijis sporta veidu, par kuru ir raksts...

  +2 [+] [-]

, 2017-01-02 20:41, pirms 7 gadiem
Heilijs rakstīja: Nebūtu slikti, ja autors virsrakstā vai rakstā būtu kaut reizi uzrakstijis sporta veidu, par kuru ir raksts...
Jā, grūti izdomāt, par kādu sporta veidu varētu būt raksts volejbola sadaļā...

     [+] [-]

, 2017-01-02 23:48, pirms 7 gadiem
Vispār jau voleja piktogrammu izmanto sc
Prieks par Uģi!