Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Vīriešu volejbola izlasei dienaskārtībā Beļģijas eksāmens

Vīriešu volejbola izlasei dienaskārtībā Beļģijas eksāmens
Latvijas volejbola izlase blokā. Foto: LVF

Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien SN “Daugava” noslēgs Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Zelta līgas pirmo apli, plkst. 18.00 tiekoties ar Beļģijas valstsvienību, kas pirmajās divās cīņās izcīnījusi vienu panākumu.

Latvijas izlase pirmajās divās turnīra spēlēs piedzīvojusi divus zaudējumus. Vispirms mūsu volejbolisti viesos ar 0:3 piekāpās Turcijas izlasei, bet pēcāk piecu setu cīņā atzina arī Slovākijas pārākumu (2:3). Beļģi tikmēr Zelta līgas cīņas sāka ar divām spēlēm savās mājās. Pirmajā turnīra spēlē viņi ar 3:2 pieveica slovākus, bet pēcāk ar 1:3 atzina Turcijas izlases pārākumu. A apakšgrupas turnīra tabulā tādejādi abas pretinieces atrodas līdzās – beļģi ir trešie, bet mūsu vīri ceturtie.

Latvijas izlases rindās līdzšinējās cīņās redzamākā figūra laukumā bijusi Atvars Ozoliņš, kurš pirmajā cīņā dalīja rezultatīvākā spēlētāja godu ar Reini Pekmanu (abiem pa 9 punktiem pret turkiem), bet otrajā bija ražīgākais punktu guvējs Latvijas izlasē – 22 punkti. Tāpat pamanāms ir Deniss Petrovs, kurš arī pie ne tik labas servju uzņemšanas Latvijas izlasei ļauj spēlēt atzīstami. Par tādu cēlāju var sapņot ļoti daudzas Eiropas komandas. Par spēli pret slovākiem noteikti jāuzteic Armands Ābliņš, kā arī gados jaunais Kristaps Platačs.

Slovāku rindās pamanāmākais vīrs bijis 1997. gadā dzimušais, valsts viena no spēcīgākā kluba “Knack” līderiem Lū Kinds, kuram abās pirmajās spēlēs attiecīgi 29 un 25 punkti. Paredzams, ka diagonāles pozīcijas spēlētājs ar pirmo numuru sagādās lielas problēmas arī šovakar. Beļģijas izlases galvenais treneris Brehts Van Kerchovs prognozē aizraujošu cīņu: “Šajā turnīrā spēlējam ar atjauninātu sastāvu, daudziem spēlētājiem tā ir debija vīriešu izlasē. Mums bija nervoza spēle Slovākijā, kur izdevās uzvarēt, turki diemžēl bija spēcīgāki. Domāju, ka Latvija, Slovākija un Beļģija ir līdzvērtīga līmeņa komandas un rīt mūs sagaida grūta spēle, kurā būs jāpieliek visas pūles, lai uzvarētu.”

Latvijas izlases nometnē noskaņojums pirms cīņas esot kaujiniecisks. Kā nu ne, pirmajā spēlē punktus iegūt neizdevās, otrajā jau izdevās pretiniekam vienu atņemt, bet kā zināms slikts tas kareivis, kurš nevēlas kļūt par ģenerāli – vēlmi uzvarēt Latvijas izlases ģērbtuvē jūt. To apliecina ne tikai vīri no ģērbtuves tās puses (iekšpuses), bet arī tie, kuri stāv aiz durvīm…

Avo Kēls arī šodien nolēmis spēlei pieteikt tos pašus 14 spēlētājus, kuri cīnījās ar slovākiem pirmās pāris dienām, un mēļo, ka arī komandas sākumsastāvā izmaiņu šovakar nebūs, ja būs, tad minimālas. "Kopumā ar komandas parādīto sniegumu abās Zelta līgas spēlēs esmu apmierināts. Mūsu plāns ir turpinātā tādā pašā intensitātē, bet samazinot lielo kļūdu skaitu servēs. Bieži saka – mājās pat sienas palīdz. Ļoti ceru, ka sestdien sienas un līdzjutēju atbalsts palīdzēs mums izcīnīt pirmo uzvaru," īsi spēles plānu ieskicē Kēls.

Lai gan Latvijas izlase ir krietni atjaunināta un tajā nav vairāku līderu, jau pirms turnīra treneris Avo Kēls solīja cīnīties par panākumu katrā spēlē. Lai gan šovakar pretiniekos ir vēl viena Eiropas 2019. gada čempionāta finālturnīra dalībniece, iespējas mūsējiem būs. Maču par pirmo uzvaru turnīrā abas Latvijas izlase uzsāks plkst. 18.00, cīņas tiešraide LTV7 kanālā.

A grupā vadībā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Turcija, kam ar trim punktiem seko Slovākija, divus punktus guvusi Beļģija, bet viens punkts ir Latvijai.

Jāatgādina, ka SN “Daugava” grīdu jau plkst. 14.00 jau trešo reizi triju dienu laikā iemēģinās arī Latvijas dāmu volejbola izlase, kura ar Dānijas valststvienību vakar aizvadīja treniņspēli, bet aizvakar ar 1:3 piekāpās oficiālā pārbaudes spēlē. Dāmu cīņa tiešraidē būs vērojama portālā Sportacentrs.com, kā arī Sportacentrs.com TV kanālā.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs spēlei ar Beļģiju:

Cēlāji - Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija).
Otrie tempi - Armands Āboliņš (RTU/"Robežsardze"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Markuss Cielavs (ETTA, Somija);
Diagonāles - Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Kristaps Platačs ("Limbaži"/MSĢ);
pirmais temps – Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Toms Švans ("Parnu");
Libero - Ingars Ivanovs ("Limbaži"/MSĢ), Renārs Pauls Jansons (RVS)


RVS/LU volejbolistes. Foto: Artūrs Stiebriņš

RVS/LU volejbolistes panāka izšķirošo spēli pusfināla sērijā pret "Jelgavu"

LETA. "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) komanda ceturtdien panāca izšķirošo spēli "Optibet" Latvijas sieviešu volejbola čempionāta pusfināla sērijā pret "Jelgavu".
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Obrumans: "Padevās planējošās serves, bija laba kopējā spēle un jāuzteic arī skatītāji"

Vakar pēc uzvaras izšķirošajā pusfināla spēlē un iekļūšanas finālā “Optibet” Latvijas čempionātā volejbolā vīriešiem SK “Jēkabpils Lūši” galvenais treneris Mārcis Obrumans norādīja, ka jēkabpiliešiem labi padevušās planējošās serves, bijusi laba kopējā spēle, kā arī uzslavēja skatītājus.
Foto: Jēkabpils "Lūši".
2

Jēkabpils ''Lūši'' izšķirošajā spēlē sasniedz Latvijas čempionāta finālu

LETA. Jēkabpils "Lūši" trešdien ar uzvaru savā laukumā iekļuva "Optibet" Latvijas volejbola čempionāta finālā.