Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vīriešu izlase sāk gatavošanos cīņai par vietu pasaules čempionātā

Vīriešu izlase sāk gatavošanos cīņai par vietu pasaules čempionātā
Izlase gatavošanos uzsākusi labā noskaņojumā
Foto: volejbolslv, facebook

Šodien pirmo treniņu aizvadījusi Latvijas vīriešu volejbola izlase, kas maija beigās Slovēnijā piedalīsies pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtas sacensībās.

Kā ierasts, gatavošanos volejbolisti sākuši Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā, kur šorīt treneru Raimonda Vildes, Borisa Kolčina un fiziskās sagatavotības trenera Vladimira Stepanova vadībā darbojās deviņi izlases kandidāti: diagonālie spēlētāji – Edvarts Buivids un Matīss Gabduļļins, cēlājs Edvīns Skrūders, otrā tempa spēlētāji – Aleksandrs Kudrjašovs, Aivars Petruševics un Romāns Saušs un pirmā tempa spēlētāji – Toms Švāns, Andis Cimoška un Antons Nazarovs. Tikai sestdien beidzās Latvijas čempionāts. Tāpēc atpūta ir iedota diviem RTU/Robežsardzes spēlētājiem, taču jau vakara treniņā valstsvienībai pievienosies cēlājs Vladimirs Visockis, bet rīt – libero Ingars Ivanovs. Līdz piektdien paredzētajai pārbaudes spēlei ar Dāniju klāt vajadzētu būt arī trim leģionāriem – otrā tempa uzbrucējiem Ruslanam Sorokinam un Tomam Vanagam, kā arī diagonālajam spēlētājam Reinim Pekmanim.

Šoreiz būs jāiztiek bez trim ierastām izlases pamatvērtībām – Hermana Egleskalna, Denisa Petrova un Arta Caica, kuriem par sevi nepatīkami atgādinājušas dažādas veselības likstas.

“Federācija oficiālu uzdevumu vēl nav devusi,” par vēlmēm un iespējām runā izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. “Tā kā nevarēs palīdzēt vairāki iepriekšējās izlases dalībnieki, man pašam būs interesanti redzēt, ko spēs jaunie, kuri pievienosies izlasei pirmoreiz, kāda būs izlase bez pieredzējušajiem cēlājiem. Ceru uz pozitīvu rezultātu ne tik daudz skaitļu izteiksmē kā spēles ziņā. Rezultāts lielā mērā būs atkarīgs no mūsu pretiniekiem. Favorīti nebūsim, bet šādas spēles ir akūti nepieciešamas gan jaunajiem, gan vecajiem. Tas nenozīmē, ka rezultāts ir otršķirīgs. Spēlēsim, cik labi varēsim, un tad skatīsimies, cik tālu ar to tiksim.”

Atšķirībā no iepriekšējās sezonas, kad gatavošanās laiks Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijai bija garāks, šoreiz nāksies iztikt ar nepilnām trim nedēļām. “Trīs nedēļas, protams, ir par maz, taču tā būs visiem,” īso gatavošanās ciklu neakcentē Vilde. “Jau piektdien Elektrum Olimpiskajā centrā būs pirmā pārbaudes spēle ar Dāniju, sestdien – vēl viena. Vēl paredzēts arī pārbaudes turnīrs Ukrainā nākamās nedēļas nogalē ar mājinieku valstsvienības, Ukrainas U-21 izlases un Baltkrievijas līdzdalību.” Ukrainas izlases vecākais treneris kopš gada sākuma ir Uģis Krastiņš.

Kā pēdējā laikā ierasts, izlasei palīdzēs statistiķis Ainārs Cīrulis un Marts Pajusalu no Igaunijas, ārsts Imants Ganus un fizioterapeits Arturs Tinte, bet debija šopavasar izlašu menedžera lomā būs Arturam Vitkovskim.

Latvijas izlases pretinieki no 24. līdz 28. maijam būs Slovēnija, Beļģija, Portugāle, Izraēla un Gruzija. Pirmās vietas ieguvēja uzreiz kvalificēsies pasaules čempionāta finālturnīram, bet otrās vietas ieguvēja spēlēs 3. kārtas turnīrā augustā.

Kandidātu saraksts
Edvarts Buivids diagonāle Parnu VK, Baltijas līga
Andis Cimoška 1. temps Poliurs/Ozolnieki, Baltijas līga
Matīss Gabduļļins diagonāle UV Raiffeisen Waldviertel, Austrija
Ingars Ivanovs libero RTU/Robežsardze, Baltijas līga
Aleksandrs Kudrjašovs 2. temps Parnu VK, Baltijas līga
Antons Nazarovs 1. temps RTU/Robežsardze, Baltijas līga
Reinis Pekmanis diagonāle Lindemans AALST, Beļģija
Aivars Petruševics 2. temps VC Caransebes, Rumānija
Romāns Saušs 2. temps SWD Dueren, Vācija
Edvīns Skrūders cēlājs Jēkabpils lūši, Baltijas līga
Ruslans Sorokins 2. temps VK Prievidza, Slovākija
Toms Švāns 1. temps Parnu VK, Baltijas līga
Toms Vanags 2. temps BIGBANK Tartu, Baltijas līga
Vladimirs Visockis cēlājs RTU/Robežsardze, Baltijas līga

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

     [+] [-]

, 2017-05-01 23:11, pirms 7 gadiem
Kas ar Liepiņu?

  +1 [+] [-]

, 2017-05-02 00:54, pirms 7 gadiem
Ja Vilde liks par pirmo celāju Visocki, Kam piespele sliktāka par visiem pirmajiem tempiem, tad varjantu nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja