Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.

Vērtīgākais gols. Protams, Andra Džeriņa iemestais Dānijas izlases vārtos pasaules čempionātā. Latvijai tas deva ceturtdaļfinālu, Bobam Hārtlijam gandrīz visas Latvijas labākā trenera godu, bet spēlētājiem 8000 eiro prēmiju katram, kas noteikti tikšot samaksāta vismaz līdz 2019. gada pasaules čempionātam Bratislavā.

Gada leģionārs. Raugoties no Pārdaugavas, pretendenti divi – Linuss Videls un Metjū Majone. Viens lielāks aktieris, otrs – vairāk iemet. Latviešiem tuvāki iemetēji.

Gada debitants. Lai gan Rūdolfs Balcers otrpus okeānam un arī Norvēģijā ir gana zināms hokejists, Latvija viņu iepazina tikai maijā. Kādu pusstundu jau lidojot LHF nofraktētajā lidaparātā, izlases treneris Artis Ābols man piebakstīja: “Pag! Vai tad tas nav Balcers!” Rūdolfs no Amerikas bija steidzies uz mājam, apsteidzot lidojumu grafiku, godam nopelnot debitanta laurus.

Gada kapteinis. Nu šajā nominācijā ir pat vairāk pretendentu nekā leģionāru kategorijā. Ja man būtu jāizvēlas starp “Dinamo” veco un jauno kapteini Miku Indraši un Lauri Dārziņu vai Latvijas izlases kapteini Robertu Bukartu, priekšroka tiktu Laurim. No malas liekas, ka viņš komandu labāk satur kopā nekā Miks un Robis.

Skaistākais gols. Kaut arī IIHF lēmēji dažus vārtus pasaules čempionātā atzina par labākiem nekā Balcera meistarstiķi pret Norvēģiju, “VV” ievēro tradīciju - “Savs krekls tuvāks.” Balcers iemeta tikpat forši kā savulaik Balderis.

Spilgtākais izrāviens. Skaidrs, ka Jānim Kalniņam. Divos gados Rīgā formāli nekļūstot par pirmo ripu ķērēju, Helsinku “Jokerit” Jānis šobrīd tāds ir. 24 spēlēs 17 uzvaras, 5 zaudējumi, 92,9% atvairīto metienu, 2,08 zaudēti vārti ik spēlē – tas ir labāk nekā amerikānim Zapolskim – 21/11-9, 90,0/2,52. Jācer, ka Jāni būs pamanījis arī Omskas “Avangard” galvenais treneris.

Gada darbarūķis. Vai nu Kristaps Sotnieks vai Zemgus Girgensons. Izvēle par labu Sočam, jo viņš tuvāk, turklāt Sotnieks ir visas KHL labākais metienu bloķētājs – 79 ripas. Tuvākie sekotāji avangardieši Čudinovs – 74 un Jemeļins – 68 aizvadījuši par pāris mačiem vairāk, bet bloķēto ripu mazāk.

Nerealizētais projekts. Kāds LHF funkcionārs bija iecerējis Latvijas simtgadē izveidot kaut ko līdzīgu “Latvju hokeja 100 izcilībām” drukātā versijā (proti, grāmatā ar mazu piekabi), taču ar labām domām un komjauniešu entuziasmu vien skarbajā Latvijas kapitālismā nepietiek.

Gada vārtsargs. Kurš gan cits, ja ne Elvis Merzļikins? Pēc neoficiālas informācijas Merzļikins uzvarējis arī “LA.lv” rīkotajā aptaujā kā 2018. gada Latvijas labākais hokejists.

Smukākā piespēle. Lai nu ko, bet piespēlēt mūsu puikas prot. 1. vieta Rodrigo Ābolam par piespēli atpakaļ Herningā Ķēniņam.

Gada toto. No pilnīgi drošiem avotiem ziņo, ka aizvadītā gada riebīgākais totalizatora darījums noticis spēlēs starp komandu “M” un komandu “Z”. Esot izteikti favorīti, kāds pusducis (vai par vienu mazāk) emmistu nolēmuši uzlikt naudu uz saviem zaudējumiem. Jo uzvarēt “Z” taču mēs ar vienu slidu pratīsim arī trešajā, ceturtajā vai piektajā “play-off” spēlē. Neizdevās.

Gada treneris. Tā kā prasītos 1. vietā likt Hārtliju – PČ Dānijā puikas tiešām izcili pildīja trenera plānu, bet... Bobam ij distance bija īsāka, ij darba meteriāls labāks nekā Rīgas “Dinamo” virsvadonim Ģirtam Ankipānam. Turklāt Ankipāns spiests paralēli sēdēt arī uz GM krēsla.

Gada bauma. Oļegs Znaroks esot pasūtījis vienu māju tālāk uzreiz trīs viceprezidentus! Krievijas Hokeja federācijas viceprezidentu Romanu Rotenbregu, Pēterburgas SKA viceprezidentu Romanu Rotenbergu un “Gazprom” viceprezidentu Romanu Rotenbergu, tādējādi zaudējot gan Krievijas izlases, gan Pēterburgas SKA galvenā trenera amatu. Lūdzu pievērst uzmanību nominācijas nosaukumam!

Gada akcija. Ja pats nebūtu tajā piedalījies, tad kā pirmo minētu “Bites” projektu. Vienīgais nopietnais konkurents - “Maxima”, taču viņiem tāpat iznāk interešu konflikts kā man: “Maxima” valdes locekļa un korporatīvo attiecību vadītāja Jāņa Vanaga dēls trenējas hokeja skolā “Kurbads”.

Gada izteiciens. Kopš Kirova Lipmana laikiem latvju hokejs ir mazliet zaudējis savu pievilcību, jo trūkst gan spilgtu izteicienu, gan neordināru darbību. 2018. gadā tāds spilgts bijis tikai LHF ģenerālsekretāra Viestura Koziola sacītais pirms izlašu pārbaudes turnīra Minskā: “Ir jābūt idiotiem, lai neizsauktu spēlētāju, kurš rāda labu sniegumu...”

Gada uzvara. Kaut nesmuka, bet 1:0 pasaules čempionātā pret mājinieci Dāniju ir aizejošā gada svarīgākā uzvara.

Gada nauda. Pretendentu uz šo balvu gana daudz, tomēr, apspriežoties ar Bultu, palikām pie Izraēlas izlases uzbrucēja Elizera Šerbatova. Par četrām spēlēm “Kurbada” sastāvā (viena – LČ, trīs – KK) viņš esot saņēmis 7000 eiro. Ja nu tur kādas nulles par daudz, tad droši pārvietojam uz iedaļu “Gada bauma”.

Dāsnākie ziedotāji. Lai gan aizvadītajā gadā LHF ziedojuši gan “Maxima”, Rietumu banka, “Bite” un citi finanšu milži, šoreiz 1. vieta diviem Maskavas “Spartak” uzbrucējiem – Kasparam Daugaviņam un Mārtiņam Karsumam. Latvijas hokeja veterānu Ziemsvētku pasākumā uz galda netrūka ne pašmāju šampanieša, nedz kaimiņu “Buļbaša”. Tauta tikai nesaprata, kurš dzēriens no kura spartakieša...

P. S. Ak, neesmu nosaucis Gada labāko hokejistu? Grūts pasākums! Ilmāra Stūriškas (''LA.lv”) veiktajā aptaujā, pēc ilgām pārdomām, mani labākie seši spēlētāji šogad bija: 1. Miks Indrašis, 2. Elvis Merzļikins, 3. Uvis Balinskis. 4. Lauris Dārziņš, 5. Kaspars Daugaviņš, 6. Zemgus Girgensons.


, 2018-12-31 13:29, pirms 5 gadiem
Mans TOP6 Ilmāra Stūriškas (''LA.lv”) veiktajā aptaujā:
1. Elvis Merzļikins
2. Kaspars Daugaviņš
3. Rūdolfs Balcers
4. Lauris Dārziņš
5. Zemgus Girgensons
6. Ronalds Ķēniņš
...7. Juris Ziemiņš

Laimīgu un panākumiem bagātu 2019. gadu visiem mūsu hokejistiem! Galvenais veselību!
, 2018-12-31 13:45, pirms 5 gadiem
labs rakstinjsh MatuljJankam padevies!
Celminja top6 arii sakariigs, tachu Kjeninjam tur nav jaabuut.
Lai iekljautu vinju top6 ir jaapiipee kaut kas ljoti zaljsh un labas kvalitates
, 2018-12-31 14:21, pirms 5 gadiem
prima rakstīja: labs rakstinjsh MatuljJankam padevies!
Celminja top6 arii sakariigs, tachu Kjeninjam tur nav jaabuut.
Lai iekljautu vinju top6 ir jaapiipee kaut kas ljoti zaljsh un labas kvalitates
Kāpēc nav? Labs PČ, kurā viņš bija pamanāmākais izlases hokejists, laba NLA sezona (viena no labākajām karjerā).
Drīzāk tas pīpējamais jābūt tiem, kam liekas, ka Ķēniņam nav jābūt starp labākajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-01 15:58, pirms 5 gadiem
Paldies par rakstu.

1.janvāra tops ar mūsu pašreiz labākajiem 10 uzbrucējiem. Ar prieku varu teikt, ka ir 10 nevis vairs 7 kā tas bijis pēdējos gadus. Šie 10 bez darba nepaliktu KHL, ja arī pat nebūtu RD. Mums, protams, ir arī citi labi uzbrucēji, kuri dara lielu melno darbu un šeit nav minēti. Secība te ir subjektīva, jo nav jau iespējas redzēt kā viņi visi aizvada sezonu.

Zemgus
Daugaviņš
Dārziņš
Indrašis
Blugers
Balcers
Ķēniņš
Karsums
Miķelis
Ābols

Laimīgu Jauno gadu!
, 2019-01-01 22:24, pirms 5 gadiem
Sochi rakstīja: Paldies par rakstu.

1.janvāra tops ar mūsu pašreiz labākajiem 10 uzbrucējiem. Ar prieku varu teikt, ka ir 10 nevis vairs 7 kā tas bijis pēdējos gadus. Šie 10 bez darba nepaliktu KHL, ja arī pat nebūtu RD. Mums, protams, ir arī citi labi uzbrucēji, kuri dara lielu melno darbu un šeit nav minēti. Secība te ir subjektīva, jo nav jau iespējas redzēt kā viņi visi aizvada sezonu.

Zemgus
Daugaviņš
Dārziņš
Indrašis
Blugers
Balcers
Ķēniņš
Karsums
Miķelis
Ābols

Laimīgu Jauno gadu!
Jā varētu tikai pasapņot PČ ieraudzīt visus labākos kopā:
Karsums-Girgensons-Daugaviņš
Dārziņš-Ābols-Rēdlihs
Bukarts-Džeriņš-Indrašis
Balcers-Bļugers-Ķēniņš
Laikam šie arī uz doto brīdi būtu labākie uzbrucēji LV.
, 2019-01-03 21:36, pirms 5 gadiem
Jāni, nu te Tavs vērtējums par gada treneri gan tāds dīvains, lai neteiktu vairāk. Distance abiem treneriem vienāda - vienīgi darba režīms Hartlijam ir savādāks. Turklāt, Hartlijam īsā laikā jāparāda maksimālais rezultāts, kamēr Ankipānam teorētiski neveiksmes var kompensēt ilgākā laika posmā. Ankipāns neiekļuva izslēgšanas spēlēs, kamēr Hartlijs sasniedza praktiski spēju robežu (it īpaši, ar to sastāvu, kas bija viņa rīcībā).
Neesmu neviena (ne Hartlija, ne Ankipāna) fanu kluba dalībnieks, bet Tavs vērtējums man izskatās kaut kādos citos apsvērumos balstīts.
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.