Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Kas notiek "Dinamo"? Ozoliņš ar diplomu!

Kas notiek "Dinamo"? Ozoliņš ar diplomu!
Sandis Ozoliņš
Foto: Gatis Gierts, F64

Kas gan var notikt ar “Dinamo”, ja komandā ir tikai viens spēlētājs (Balinskis), ģenerālmenedžeris (Ankipāns) un galvenais treneris (Ozoliņš)? Nu var sanākt kopā uzspēlēt zolīti, iedzert alu... Līdz jūnija vidum tā arī varēja ironizēt par mūsu spēcīgāko hokeja klubu, taču 29. jūnija rīta pusē, kad rakstu šīs rindas, “Dinamo” oficiāli ir jau 13 spēlētāju - Kalniņš, Balinskis, K. Rēdlihs, Galviņš, Stolerijs, Indrašis, M. Rēdlihs, Meija, E. Kulda, Bičevskis, Skvorcovs, Gilīss un Lesio. Droši vien, ka tuvākajās dienās šis skaits aizies no velnaduča. Jo 3. jūlijā sāksies “Dinamo” oficiālā treniņnometne, kur piedalīties drīkstēs tikai hokejisti ar līgumiem, vai vismaz ar pārbaudes laika līgumiem.

Nākamnedēļ Rīgā jābūt pirmajiem trim ārzemniekiem, no kuriem tikai viens ir no pērngada aptveres - Koltons Gilīss. Ankipāns, bet ne bez Ozoliņa piekrišanas uz Rīgu ir dabūjis arī 24 gadus veco kanādiešu uzbrucēju Lūkasu Lesio - “Coyotes” 2011. gada 2. kārtas draftu (Nr. 56), kurš NHL aizvadījis 41 spēli (3+4), bet KHL zināms kā pērnās sezonas Zagrebas “Medveščak” uzbrucējs (40, 12+10). Nav pirmā sezona Eiropā - tas jau ir pluss. Kanādiešu aizsargs Karls Stolerijs (bet ne labrocis!) ir piecus gadus vecāks, bez NHL drafta, NHL 23 spēles (0+3), pēdējās sezonas vairāk pavadot AHL klubos. Esot ar labu metienu, ko mēdzot izmantot vairākuma realizācijā.

Skaidrs, ka ar trim leģionāriem vien nebūs aršanas, jo prom ir visi pērnās sezonas beidzēji (Sedlāčeks, Toluzakovs, Ščastļivijs, Sestito). Cik vēl būs ārzemnieku? Šobrīd figurē vairāki lielumi - vēl vajagot divus-trīs vai - gaidot pat piecus! Vispirms jau vajadzīgs vēl viens vārtsargs, jo ar Jāni Kalniņu vien nepietiks. Acs tika mesta uz Kristeru Gudļevski, taču Tampabeja Kristeram piedāvāja kvalifikācijas līgumu, lai vēlāk droši vien aizmainītu (Florida?) un Gudļevskis vēl grib izmēģināt Amerikas iespējas. Jo atbraucot uz Eiropu, viņš sev nocirstu visus galus NHL. Jā, bija arī runas, ka viņa komandas biedrs Vasiļevskis ietiecis Kristeru Ufas “Salavat Julajev”.

Acs tika mesta arī uz Rodrigo Ābolu, kurš savai izaugsmei izvēlējās Zviedriju un droši vien pareizi darīja, jo Zviedrijas fronte esot labākā, lai tiktu NHL. Mazais Ābols grib tur būt. Tāpat kā Mārtiņš Dzierkals, kurš vairs negrib spēlēt junioros un ir “Dinamo” interešu lokā. Te gan vietā kāds iepriekšējā DR GM Normunda Sējēja joks, uz žurnālistu vaicājumu, vai jūs par to un šito arī izrādāt interesi. Uz ko Normunds atbildējis: “Mēs interesējamies arī par Krosbiju...” Varbūtība, ka Dzierkals šogad vilks mugurā DR formu, ir maza, bet vairāk par 0%. Interese klubam bija vēl par vairākiem mūsu jaunajiem amerikāņiem, taču visi grib iekarot Ameriku. Kaut tā varbūt ir aizslēgta un atslēga nolauzta. Bet nedrrīkst atņemt jauniešiem sapņus.

Ir skaidrs, ka no pērnās sezonas pasmāju spēlētājiem šogad “Dinamo” vairs nebūs Saulieša, Pavlova un Jēkaba Rēdliha. It kā bijis neliels spiediens Pavlovu tomēr paturēt, bet Ankipāns/Ozoliņš pagaidām spiedienu tur labi. Ja ir paredzēti četri vai pat pieci importa uzbrucēji, tad varbūt arī Pavlovam nav vietas.

Kas notiek ar pārējiem pērnās sezonas dinamiešiem? Visticamāk, ka trīs aizsargi (Pujacs, Freibergs, Jerofejevs) nometni sāks ar pārbaudes laika līgumiem, bet diezin, vai visi trīs paliks. Jo viens no leģionāriem būšot arī aizsargs. Saukt iespējamos leģionāru uzvārdus nav jēgas, turklāt, kamēr nav līguma, tāds labs leģionārs ir labs kumoss jebkuram KHL klubam. Un naudas tiem ir vairāk nekā Rīgai. Kas vēl? Bija pērn Ēriks Ševčenko, taču nevietā (taksometrā!) izrunājās un runātais ātri vien nonāca “Dinamo” priekšnieku ausīs. Ir Kristaps Zīle, Kārlis Čukste (gan students ASV), Latvijas čempions “Kurbada” vienībā - Krists Apsītis, 2016. gada pasaules čempionātā spēlējušais Edgars Siksna, bet tiesības uz viņu piederot Karagandas “Sariarkai”. Ir juniori (U-20 nometnē Brocēnos) un vēl daži, bet pagaidīsim pirmdienu.

Ja informācijas avoti nemelo, tad “Dinamo” interešu lokā ir gana daudz Latvijas uzbrucēju - Georgs Golovkovs, Nikolajs Jeļisejevs, Roberts Lipsbergs, Kirils Galoha, Frenks Razgals, Miks Lipsbergs, Gatis Gricinskis, Oskars Batņa, Oļegs Šišļaņņikovs un vēl vairāki citi. Droši vien arī viņi nometni sāks ar pārbaudes līgumiem. Pēc veiksmīgi nospēlētā pasaules čempionāta Ķelnē “Dinamo” kandidātos bija arī Jānis Sprukts.

Mjā! Kopš pirmdienas Latvijai ir par vienu diplomētu hokeja treneri vairāk. Un tas ir Sandis Ozoliņš. Lai Tev, Sandi veicas!

Iespējams, ka jau raksta tapšanas gaitā Ankipāns ir parakstījis vēl kādu spēlētāju.


, 2017-06-29 11:40, pirms 7 gadiem
Georgs Golovkovs, Nikolajs Jeļisejevs, Roberts Lipsbergs, Kirils Galoha, Frenks Razgals - visi jāņem! Vēl sezona, divas - un mums būs labu labie PAŠIEM SAVI augsta kaluma uzbrucēji! Jānoziedo sezona nākotnes vārdā! Jau Sējējam to vajadzēja darīt, bet viņš izrādījās m.ī.zējs !
, 2017-06-29 12:20, pirms 7 gadiem
Kur Saulietis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-29 15:38, pirms 7 gadiem
> Visticamāk, ka trīs aizsargi (Pujacs, Freibergs, Jerofejevs) nometni sāks ar pārbaudes laika līgumiem, bet diezin, vai visi trīs paliks.

> Pujacs, Jerofejevs, Lipsbergs un Jeļisejevs vienojas ar DINAMO RĪGA

Žēl ka tā...
, 2017-06-30 10:41, pirms 7 gadiem
Fandarms rakstīja: Kur Saulietis?
Pa žurnāliem un TV šoviem
, 2017-06-30 11:20, pirms 7 gadiem
8 kvalitatīvi leģionāri + jaunie, būtu interesanti un nodērīgi nākotnei
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.