Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Hokeja izlasi vadīs aģents 007. Par 99%

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Viedoklis: Hokeja izlasi vadīs aģents 007. Par 99%
Aģents 007 gatavs darbam.
Foto: Mārtiņš Aiše

Ja Kirovs Lipmans kādu nosaucis par āpsi, jenotu vai burunduku, stratēģiski tam nav nekādas nozīmes. Jo nākamajā dienā viņš var savas domas mainīt, turklāt āpsis nav nekas slikts - šogad pat oficiāli izsludināts par Latvijas gada dzīvnieku. Turklāt Kirovs parasti publiski nelamājas un Tomu Kūlenu arī nav nosaucis ne par āpsi, ne burdunduku. Tikai par aģentu... Par Teda Nolana aģentu. Un labu cilvēku.

"Mēs Kūlenu varējām paņemt jau pirms pusgada. Viņš būtu gatavs, taču baidījos viņu ņemt. Kūlenam ir labi sakari ar spēlētājiem, viņš ir labs cilvēks, bet ar to ir par maz, lai vadītu izlasi. Es negribu kļūdīties," pirms nedēļas stāstīja Kirovs Lipmans.

"Ne velti vakar lidoju uz Helsinkiem, un tikos ar izlases potenciālo galveno treneri. Nekādus uzvārdus pagaidām vēl nesaukšu, jo ar aģentu ir jāsaskaņo vienošanās detaļas. Tas, ka ar šo kandidātu tikāmies Somijā, neko nenozīmē. Galīgajai atbildei no aģenta un kandidāta būtu jābūt tuvākajās dienās. Varu jums atklāt to, ka cilvēks, ar kuru vakar tikāmies ir bijis savas valsts izlases kapteinis, kā arī vairākkārtējs pasaules čempions," tā 20. janvārī preses konferencē, gluži kā spēlējot aklās vistiņas, klāstīja Kirovs.

Kad žurnālisti izskaitļojuši, ka Helsinkos satiktais nav neviens cits kā Oskara Bārtuļa kluba "Admiral" otrais treneris - zviedrs Fredriks Stilmans, LHF prezidents ir nikns: "Kurš to sūdu izdomāja?" Ar sūdu šoreiz domāts bija nevis Stilmans, bet informācijas noplūde presē. Kaut Latvijā tā ir norma: ko zina divi, to praktiski zina divi miljoni, vai nu cik mēs te esam palikuši.

Nu, lūk. Vismaz viens miljons zina, ka Latvijas Hokeja federācija panākusi principiālu vienošanos, ka šopavsar pasaules čempionātā Maskavā mūsu hokeja izlasi vadīs aģents 007 - Toms Kūlens. Ja pirmdienas vakarā Rīga TV 24 raidījumā bildu, ka ripa atrodas Kūlena laukuma pusē, tad šobrīd tā jau ir Raunas ielā. Ar kanādieša piedāvājumu/pieprasījumu - 30 000 - 35 000 dolāru par gatavošanos pasaules čempionātam un spēlēšanu tur. Ja izdodas palikt elites grupā (Azovas banka it kā garantējot), tad zināma summa par olimpisko kvalifikāciju. Un, ja izdodas izcīnīt ceļazīmi uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm, tad līguma pagarināšana vēl uz gadu.

Nekādu milzu ekstru. Jo Kūlens kā Nolana aģents ļoti labi zināja, kāds viņa klientam līgums ar Latvijas Hokeja federāciju - it kā 13 000 dolāru mēnesī. Ko Lipmans pats vairākas reizes izpļāpājies. Ja arī Kūlens šo cenu nezinātu, sarunās ar citiem aģentiem var viegli uzzināt, cik maksā Norvēģija, Dānija, Baltkrievija vai jebkura cita elites grupas izlase. Ja nekļūdos, kādreiz Šveice Ralfam Krīgeram maksāja apmēram miljonu Šveices franku gadā.

Tā kā šobrīd bumba, fui, ripa atrodas Kirova laukumā un visticamāk, ka tuvākajās dienās tiks parakstīts līgums. Pirktas biļetes uz Rīgu un pārrunāts, kad kanādietim jābūt Latvijā.

Latvijā viens otrs ir satraukts par Kūlena kvalifikāciju. Sak, koledžas pasniedzējs, psiholoģijas skolotājs. Tik traki nav. Pērn Kūlens taču bija viens no Teda Nolana palīgiem Bufalo "Sabres", šogad trenē - Grand Falls-Windsor Cataracts kaut kādā NLSHL līgā.

Un nekad nevajag uztraukties, ja Kirovs jūs nosauc par āpsi vai burunduku. Tā ir tikai retorika. Ko viņš apguvis no politiķiem. Mums politiķi arī kādu dāmu nicīgi sauc par Rudo Lapsu, bet vienalga visi ar viņu cenšas draudzēties. Tāda ir dzīve. Hokejā un politikā.

     [+] [-]

, 2016-01-28 02:00, pirms 8 gadiem
Redzēsim, neesmu ne par, ne pret. Kūlens tomēr strādāja ar Nolanu, sajēga par Latvijas hokeju viņam ir. Vai viņš ir labākais variants - droši vien, ka ne, bet tad lai kāds parāda labāku, kurš būtu gatavs šeit strādāt, varētu sasniegt labākus rezultātus un (!) vienoties ar Kirovu.
Ja nu tomēr piepildās tas 1% - nu ko, gaidīsim tālāk. To mēs mākam...

  -2 [+] [-]

, 2016-01-28 03:35, pirms 8 gadiem
ko Heikila dara?

     [+] [-]

, 2016-01-28 08:19, pirms 8 gadiem
phKRIIII rakstīja: ko Heikila dara?
trenē Somijā pēdējā vietā esošo Tamperes Ilves

  +2 [+] [-]

, 2016-01-28 08:38, pirms 8 gadiem
Irbe arī bija Buffalo vārtsargu treneris, bet priekš LV izlases vajag arī papīrus, ka esi treneris. Ka tik Kūlenam pēc PČ nesanāk nesmukums.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-28 09:17, pirms 8 gadiem
Kirovs nepārspējams. Tikko vēl runāja par vairākkārtējo pasaules čempionu un izlases kapteini, kura nosaukšana būšot visiem liels pārsteigums

     [+] [-]

, 2016-01-28 10:56, pirms 8 gadiem
Atleik cerēt ka viss tas idiotisms sasumēsies kaut cik pozitīvā rezultātā.

     [+] [-]

, 2016-01-28 15:09, pirms 8 gadiem
Jautri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-01-29 10:24, pirms 8 gadiem
Pie D lipmani, vajag treneri, un domaju kad Kulens nav sliktakais variants... ne uz ilgu laiku varbut, bet ne sliktakais variants. nevajag mums ne krievus vai skandinavu trenerus, neder vini ... vietejie, Abols? ja jau DR nevareja dzekus(vietejas zvaigznes) sapurinat ko tad daris izlase? domaju ka pagaidam tur nav vinam ko darit. Skudra ... nepatik man vins, tacu varbut var ari kadu cempi pameginat.
restorāni Rīgā - saņem atlaides