Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Kurbads" būvē sev un Latvijai

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Kurbads" būvē sev un Latvijai
Gavilē kapteinis Toms Bluks, gavilē Edgars Brancis - "Kurbads" čempions!
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Principā ieskatu Latvijas pašmāju hokeja komandu dzīvē vajadzēja sākt ar aktuālajiem čempioniem “Kurbadu”, bet “Liepāja” viņus šoreiz apsteidza tādēļ, ka ātrāk kāpa uz ledus. Augusta pirmajā nedēļā to darīs arī valsts čempioni, turklāt nu viņiem pašiem būs savs ledus! Būvniecības darbi iet uz beigām un vienā ģērbtuvē sienas jau rotājot miiilzīga Sanda Ozoliņa sienas tapete. Ko tad Ozo dara “Kurbadā?

Kā zināms, kluba saimnieks Andis Pikāns ir vairāku jaunu ideju pionieris un “Kurbada” jaunajā hallē ģērbtuves nebūšot vis numurētas, bet katra saukšoties kāda izcila mūsu hokejista vārdā. Par Ozo ģērbtuvi minēju. Kas vēl būs šajā sešniekā? Arturs Irbe, Helmuts Balderis, Kārlis Skrastiņš, Harijs Vītoliņš un Sergejs Žoltoks.

Mums ir lieli plāni un lieli uzdevumi – galu galā pirmo reizi spēlēsim Eiropas kausos”, stāsta Andis Pikāns. “Halles būvniecības darbi arī strauji tuvojas savam noslēgumam. Viss skaisti, bet ļoti kūtrs pagaidām ir Latvijas Hokeja federācijas atbalsts. Ir augusta sākums, bet mēs vēl nezinām, kad sāksies jaunā sezona. Kad Latvijas čempionāts? Kad Latvijas kauss? Zināms nav nekas. It kā jau tie būtu sīkumi, bet... Mēs ļoti daudz dzirdam runu par pasaules čempionātu, kas būs pēc trīsarpus gadiem, pavasarī Latvijā būs U-18 pasaules čempionāts. Tas viss ir vajadzīgs, bet man tomēr liekas, ka mūsu hokeja mugurkauls ir valsts čempionāts...”

Pikānam, kurš tik ilgi gājis līdz zeltam un ir viens no Latvijas hokeja “dullajiem”, ir visas tiesības tā runāt. Jo viņš visaktīvāk atbalsta ārzemēs spēlējošo jaunekļu atgriešanos Latvijas virslīgā. “Es jau varu atgrieztajiem gājputniem stāstīt visādas pasakas, bet viņi jau paši arī redz, kā dzīvojam. Eju runāt ar komandas atbalstītājiem, bet arī viņiem es neko konkrētu nevaru solīt...” Lai nu paliek kritika, jo 3. augustā taču tikšot izlemts, kad sākt Latvijas hokeja sezonu. “Kurbadam” pagaidām ir skaidri vismaz viena turnīra datumi: no 20. līdz 22. oktobrim jaunajā “Kurbada” hallē notiks Kontinentālā kausa otrās kārtas turnīrs. Pie ''Kurbada” brauc Tihu GKS (Polija), ukraiņu “Donbass” (bet bez trenera Andreja Maticina!) un Narvas PSK.

Komanda jau trenējas no 17. jūlija un, kā saka Pikāns, tad par 99% sastāvs jau ir nokomplektēts. Tie ir pagājušās sezonas vārtsargs Uldis Čalpa un pērn Jūrmalai izīrētais Guntars Reiss (1996), čempionu sastāva aizsargi Toms Bluks, Mārtiņš Gipters, Aleksandrs Galkins, Renārs Valters un Hārdijs Parādnieks, uzbrucēji Edgars Brancis, Toms Hartmanis, Edgars Lipsbergs, Rihards Remiņš, Juris Štāls, Jānis un Dāvis Straupes, Toms Zeltiņš, Mārcis Zembergs un Sandis Zolmanis. Klāt nākuši aizsargs Mārtiņš Porejs (savulaik 19 spēles “Dinamo”, pērn Katovices GKS), uzbrucēji Gatis Gricinskis, kurš pēc gada Alpu līgā atgriezies “Kurbadā” un Deivids Sarkanis (1994, piecas spēles “Dinamo”, pērn Alpu līgā un Anglijas virslīgā). Ar pārbaudes laiak līgumiem ir vēl divi uzbrucēji: Gints Leitis (1992, pērn “Prizmā” un Arturs Logunovs (1995, pērn Liepājā). Jaunpienācējs ar pārbaudes laika līgumu ir arī vārtsargs Nils Grīnfogels (1994) no “Dinamo” sistēmas, bet pērn aizvadīja tikai deviņas spēles “Prizmā”. “Reiss un Grīnfogels sacenšas par otrā vārtsarga vietu,”skaidro Pikāns. “Tas, kurš netiks sastāvā, tiks piesaistīts kādā citā komandā, gribētos, lai nesēž tikai uz soliņa un netrenējas. Vārtsargiem tomēr ir jāspēlē.”

Jautāju Pikānam, vai šis 1% ir Jēkabs Rēdlihs? Jā un nē. “Ar Jēkabu esmu runājis, bet viņam pašam vispirms jātiek skaidrībā. Labi: mēs varbūt neesam profesionāla komanda, bet attieksmei gan ir jābūt profesionālai – mums tomēr treniņi ir katru dienu.”
Nevaru nepajokot par “Kurbadu” un Pikānu – kā tad tā? Pēteris Ostošovs izcīnīja zeltu, bet jūs viņu nepaturat? “Pēteris trenē divas bērnu komandas. Ja viņš būtu mums galvenais, tad būtu no bērniem jāatsakās... Jo ir jābūt 100% tikai “Kurbada” trenerim. Un, ja nu kaut kas neaiziet, bet no bērnu trenēšanas esi atteicies? Tāpēc mums šis simtprocentīgais treneris būs Aleksandrs Macijevskis.”

Mjā, Mociks ir viens no lielākajiem čempiona zaudējumiem. Un vārtsargs Mārtiņš Raitums. Tāpat komandā vairs nebūs aizsargi Krists Apsītis un Krišs Grundmanis, kā arī Bruno Zabis, Koba Jass, Juris Upītis un Miks Komuls. Man jau liekas, ka Latvijas apstākļiem ir izveidota gana stipra komanda. Taču, ko tā spēj, redzēsim tikai uz ledus.

Sarunas beigās Pikāns, protams, “paķer” arī mani: “Mums pašlaik notiek cīņa starp diviem tehniskajiem atbalstītājiem – viens ir “Piebalgas alus” un ir arī otrs alus, bet vari būt drošs – šampūnalus tas noteikti nebūs. Un viens no tiem tev noteikti garšos!” Labi, Pikāns saprot, ka hokejs bez alus ir daiļslidošana...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-31 07:46, pirms 7 gadiem
Pie Lipmana bija bardaks, bet nu tagad ne par gramu labāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
restorāni Rīgā - saņem atlaides