Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbola smilškaste Jūrmalā kļūst vērienīgāka. Kas nākamgad?

Jānis Celmiņš

Pludmales volejbola smilškaste Jūrmalā kļūst vērienīgāka. Kas nākamgad?
Šogad trešie...
Foto: http://jurmala.beachvolley.lv

Aizvadītajā nedēļā neviļus aizdomājos, kā man ir paveicies. Brīdī, kad hokeja sezonai tiek likt punkts, stafeti pārņem pludmales volejbols un otrādi. Pludmales volejbola svētki Latvijā šovasar iekrita maija beigu daļā, vēlreiz apliecinot, ka lielus pasākumus organizēt mākam itin labi. Cik lielu pasākumu nāksies organizēt nākamvasar un kad beidzot pie mums redzēsim ASV un Brazīlijas duetus?

Ja pagājušajā gadā Jūrmalā tika organizēts CEV Satellite sērijas turnīrs, tad šogad tika sperts nākamais solis. Daudziem šķiet, ka Masters sērija ir nākamais solis pirms Eiropas čempionāta finālposma, taču CEV pārstāvji liek piebremzēt. Lai gan organizatoriski viss esot visaugstākajā līmenī, sākotnēji jāapliecina sevi organizējot abu dzimumu Masters posmu, un tikai pēc tam Eiropas čempionāta finālposmu. Tajā dalībnieku sastāvs varētu būt vēl iespaidīgāks, jo dueti cīnās arī par kontinenta čempionu tituliem. CEV pārstāvji zem deguna gan kaut ko bubina par sīkumiem, kas nav bijuši līmenī šogad, taču tie ir tikai sīkumi, un nākamgad Jūrmalā, visticamāk, redzēsim arī dāmas. Pēc olimpiskajā – 2017. gada vasarā tikmēr Latvijai jau tikšot piedāvāts rīkot kontinenta čempionāta finālu, kurā tiks dalītas kontinenta godalgas. Tādi ir tuvāko divu gadu plāni, un punkts!

Kur tad Pasaules kausa posms, bļauj pludmales volejbola līdzjutēji, kurus var saprast. Viņi Jūrmalas smiltīs vēlas redzēt arī ASV un Brazīlijas vadošos pludmales volejbolistus. Pasaules kausa posmi ir pavisam cits stāsts. Tos organizē Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB), kuras boss arī pabradāja smiltis Jūrmalā aizvadītajā nedēļas nogalē, atzīstot tās par pietiekami smalkām, lai te varētu rušināties arī amerikāņi un brazīlieši. Ir gan viena sāpe… Pasaules kausa kalendārā brīvu vietu esot pamaz, tāpēc ātrāk par 2018. gadu FIVB kalendārā iekļautu turnīru mūspusē neredzēsim. Tāpat FIVB joprojām notiek cīņa par ietekmi. Pasaules kausa tūres ģenerālsponsora jautājums joprojām palicis neatrisināts, un arī tā ir sāpe, kas nevieš lielāku skaidrību par tuvākajiem gadiem. Jūrmalas pozīcijas un straujo ielaušanos lielu turnīru organizatoru vidū labi apliecina arī Masters turnīra uzvarētāju teiktais. „Domāju, ka Jūrmalai ir viss nepieciešamais ''Open'' sērijas posmam. Vienalga, vai šeit tiks aizvadīts ''Masters'' turnīrs, vai varbūt ''Open'', atgriezīsimies arī nākamajā gadā,” pēc turnīra Jūrmalā teic itālis Paolo Ingroso.

Vēl nedaudz par aizvadīto nedēļu. Tas, ka pludmales volejbols Latvijā nebeidzas ar Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, apliecinājās atkal un atkal. Labi sevi parādīja gan Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns, gan arī Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs, kuriem neslēpšu es pēc šī dueta izveides īsti neticēju. Ir gan reizes, kad var priecāties par kļūdaino prognozi, un šī ir viena no tām reizēm. Tagad atliek vien novēlēt visiem mūsu pāriem veiksmi dažāda mēroga turnīros Eiropā un arī pasaulē. Šī ir pirmsolimpiskā sezona, un tas jūtams ik uz soļa. Sezona, kas nupat iesākusies, būs jautra visādā ziņā, šaubu nav!

restorāni Rīgā - saņem atlaides