Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Sorokinam ar HS "Rīga", kā arī "Lido" jauni izaicinājumi

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Sorokinam ar HS "Rīga", kā arī "Lido" jauni izaicinājumi
Oļegs Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kad stārķi aizlidojuši, klāt ir rudens. Un arī hokejs. Šajā sezonā Latvijas virslīgā būs divi jauni dalībnieki – HS “Rīga” un “Lido”. Principā jau HS “Rīga” spēlēja arī iepriekš, bet šis ir jauns iesaukums – 2001. gads, kas pērn vēl spēlēja Latvijas 1. līgā. Principā HS “Rīga” ir Latvijas U-18 izlases kodols, ne pilnībā, bet tomēr un kā galvenais treneris viņiem – U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins. Kuram šī būs pirmā sezona klubā ar jaunajiem. Viena lieta ir trenēt “Mogo” vai “SMSCredit”, kur spēlētāji ar pieredzi, pavisam cits piegājiens nepieciešams jaunajiem.

Sorokins sola, ka jaunie spēlēs hokeju, nevis tikai atsitīs ripas
Droši vien esat ievērojuši, ka Latvijas jauniešu hokejs attīstas šādi: ir HS “Rīga” specklase, kas spēlē Sanktpēterburgas atklātajā čempionātā. Puikām pieaugot, viņi nonāk Latvijas virslīgā, labākajiem tajā pašā laikā koncentrējoties HK “Rīga”, kas spēlē MHL čempionātā. Laba vai slikta sistēma, bet vismaz sistēma. Arī šogad virs Sorokina ir Aigara Ciprusa vadītā HK “Rīga”, bet Oļegam seko Aigara Razgala trenetā HS “Rīga-2002”. Tā tas bijis iepriekš, tā arī tagad – labākie pie Ciprusa/Ronalda Ozoliņa. Lai gan Sorokins šeit mazliet iebilst, jo "uz “HK Rīga” devušies tie, kas bijuši gatavi skolu pabeigt tālmācībā, bet HS “Rīga” palikuši vairāki labi spēlētāji, kas grib mācīties normālā skolā.” Kā piemēram, aizsargs Ernests Ošenieks.

Uz vaicājumu, vai tomēr labāk nebūtu, ja HS “Rīga” pilnībā būtu kā U-18 izlase, Sorokins atbild, ka pavasarī pietiks laika, lai vienus piejaucētu otriem, turklāt atšķirībā no citiem, kam pēdējā pārejas diena ir 15. janvāris, komandas, kurām ir fārmklubi (1998.-2001.), drīkst Latvijas čempionātā izmantot nevis 30, bet 41 spēlētāju. Saprotu, ka arī pēc 15. janvāra. Turklāt šim vecumam atļauts... piedalīties pat trjos čempionātos vienlaicīgi. Tas – domājot par izaugsmi.

Loģiski, ka starpsezonā šādas komandas izskatās kā vilcienu kustības saraksts – vieni prom, citi – klāt. Tā noticis arī ar pērn 1. līgā spēlējošo Jura Ozola HS “Rīga-2001.” Labākie – vārtsargs Šilovs, aizsargi Bergs, Brikmanis, Jegors Mateiko, uzbrucēji Polcs un Grīnbergs – uz HK “Rīga”. Vietā nākot citiem. Arī no “Lido” jauniešu komandas – aizsargs Ošenieks, uzbrucēji Skrastiņš, Tumānovs, Jevdokimovs. Kāpēc tā, ja savulaik Gunārs Ķirsons solījis, ka “Lido” astoņpadsmit gadu vecumā būs labākie pasaulē? Vasaras sākumā vēl nav bijusi skaidrība par hokeja “Lido” nākotni (arī tagad vēl daudz jautājumu). Tāpēc gluži loģiski, ka puikas ir tur, kur skaidrība. Otrs motīvs – viņi tomēr būs pie U-18 izlases galvenā trenera Sorokina. Klubā Oļegam palīdzēs Juris Ozols un Aigars Bērziņš, bet, kad kopā nāks izlase, tad no Vācijas pievienosies arī Herberts Vasiļjevs.

Zinot, ka Sorokins nekur neko negrib zaudēt, vaicāju, kā Latvijas virslīgā spēlēs šī “Rīga”. “Būs grūti”, sapņu pilis neceļ Sorokins.”Bet mēs noteikti cīnīsimies katrā spēlē un nodarbosimies nevis ar ripas atsišanu tālāk prom no saviem vārtiem, bet gan mēģināsim spēlēt hokeju.” Kā tas mēdz būt šaja vecumā, par skādi nenāk, ja spēlēs aiz muguras ir kāds vecāks biedrs. Šogad tas būs Renārs Undelis un droši vien vēl divi citi HS “Rīga” treneri – Romāns Glazkovs un Vladislavs Koniševs.

HS “Rīga”

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
v Norvaišsa Ošenieks (“Lido”)v Šilovs (HK “Rīga”/MHL)
v Brūverisu Liģis (Liepāja)
v Lazdiņšu Jevdokimovs (“Lido”)a Bakanovs (“Mogo” ?)
a Kārlis Krustiņšu Skrastiņš (“Lido”)a Barkāns
a Mežnieksu Drāznieks (“Venta 2002”)a Žuļevs (“Lido”)
u Ansonsu Ūdris (“Mārupe”)a Bergs (HK “Rīga”/MHL)
u Beločickisu Tumānovs (“Lido”)a Brikmanis (HK “Rīga”/MHL)
u Biškinsu Undelis (HS “Rīga”)a Jegors Mateiko (HK “Rīga”/MHL)
u Geldnersu Jeļinskisa Kaspars Krustiņš
u Korkussa Krūmiņš
u Mintautišķisa Vasiļenko
u Petrovičsu Aiše (“Kurbads”)
u Prohorenkovsu Rič. Grīnbergs (HK “Rīga”/MHL)
u Rudzītisu Kalnbērziņš
u R. Vītoliņšu D. Marcinkevičs (ASV vai Kanāda)
u Tužilkinsu P. Marcinkevičs (Koelner U20/Vācija)
u Trasūnsu Polcs (HK “Rīga”/MHL)
u Zalānsu Priževoits (HK “Rīga”/MHL)

“Lido” pagaidām... bez licencētiem treneriem
Iegūt kaut kādu informāciju no “Lido” nometnes šogad ir sarežģītāk nekā dabūt vācu ģenerālštāba kartes. Kontaktpersonas tālrunis praktiski visu laiku ir izslēgts... Komandas pieteikumā Latvijas čempionātam kā treneris minēts Jānis Zaka (1980.), taču vismaz LHF mājas lapā Jānis nav atrodams starp tur reģistrētajiem A, B vai C kategorijas treneriem. Bet čempionāta nolikumā skaidri ierakstīts, ka komandas galvenajam trenerim nepieciešama kāda no šīm trim treneru kategorijām. Jau vairākus gadus “Lido” kā treneris strādā Krievijas speciālists Antons Samsihins (1979.), taču arī viņam nav šīs trenera kategorijas. Protams, ka vienmēr jebkuru likumu var apiet ar līkumu un atrast kādu, kurš strādā par t.s. latvieti. Dažos “Lido” treniņos tribīnēs esot redzēts kāds Sandis Ozoliņš. Kurš oficiāli “Lido” sistēmā ir mārketinga cilvēks.

Loģiski, ja trūkst informācijas, to vietā nāk baumas, dažkārt pat ļoti ticamas. Tā vasaras sākumā daudz tika runāts, ka “Lido” varētu spēlēt daži bijušie dinamieši, pēc tam baumas transformējās: tie varot būt arī tie dinamieši, kas dažādu iemeslu dēļ netiek “Dinamo” sastāvā. Bet tās laikam tikai baumas. Fakts pagaidām ir tas, ka t.s. iepriekšējā pieteikumā Latvijas čempionātam “Lido” sastāvā ir astoņi jaunie spēlētāji no Krievijas, pārsvarā no Kazaņas puses, tāpat kā treneris Samsihins. Esot bijuši pat vairāk, bet daži jau esot devušies mājās. Čempionāta nolikums paredz, ka pieteikumā būt un spēlēt drīkst tikai pieci leģionāri.

Bez jaunajiem krieviņiem “Lido” vismaz pagaidām ir divi bijušie “Prizmas” aizsargi Livars Lāns un Miķelis Freimanis, kā arī dažādās citās komandās spēējušie Eduards Fjodorovs, Edgars Kamoliņš, Ņikita Zantmans, Iļja Žuļevs, Pāvils Galsons, Ričards Kondrāts un Dmitrijs Komarņickis. Spriest kaut ko par “Lido” spēku/nespēku ir priekšlaicīgi, jo pārbaudes spēlē tikai 3:4 pret “Mogo”.

“Lido”

No pērnā gada+atnākuši-aizgājuši
v Liepiņšv Timošenko (“Daugava U18”)a D. Ivanovs
v Rībaa Lāns (“Prizma”)a Brants (HK “Rīga”)
a Patriks Ozolsa Freimanis (“Prizma”)a Tumens
a Ernests Ozolsa Kamoliņš (HS “Rīga)a Ošenieks (HS “Rīga”)
a Liniņša Žuļevs (HS “Rīga”)a Ņikita Mateiko (HK “Rīga|/MHL)
a Rostoksa Ed. Fjodorovs (“Furuset”/Norvēģija-2)
u Everts Ozolsa Jaruļins (Kazaņa)u Jevdokimovs (HS “Rīga”)
u Klešetņikovsa Lobovs (Kazaņa)u Millers (HK “Rīga”/MHL)
u Ķirsonsu Ņikita Ivanovs (Kazaņa)u Mertens
u Masteikou Galimovs (Kazaņa)u Tumānovs (HS “Rīga”)
u Siliņšu Maloļetkins (Kazaņa)u Tjukavins
u Samsihinsu Repins (“Severstaļ U17”)u Skrastiņš (HS “Rīga”)
u Zantmans (“Mārupe”)
u Kondrāts (Liepāja)
u Koževņikovs (Kazaņa ?)
u Galsons (“Prizma”)
u Komarņickis

restorāni Rīgā - saņem atlaides