Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" ir. Cik stiprs?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo" ir. Cik stiprs?
GM Normunds Sējējs pagaidām ir arī "Dinamo" galvenā trenera p.i. Artis Ābols Toljati gan - galvenais...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šī hokeja vasara "Dinamo" ierakumos bija stipri līdzīga kādai iepriekšējai. Kad reālas naudas nebija un GM Normunds Sējējs līgumus slēdza... fantikos. Proti, līgums kā līgums, bet kad tā nauda īsti būs, to nezināja neviens. Nu ir skaidrs, ka viss notiks (nauda ir!), un sestdien dinamieši ar 4:1 apspēlēja Arta Ābola Toljati "Ladu".

Savā ziņā es Sējēju apbrīnoju: viena lieta ir strādāt tādos klubos kā SKA, CSKA vai "AK Bars", kad GM jāmēģina pārtrumpot kāds no bagātajiem kolēģiem cīniņā par Dacjuku, Radulovu vai Kovaļčuku. Un ir Rīgas gambīts. Kad ar mazu naudu vai pat bez tās jāmēģina salīgt normālus spēlētājus. Pirms nedēļas mana pirmdiena sākās ar kāda bijušā hokejista, tagad divu hokejistu tēva zvanu: "Jāni! Vai tu zini, ka "Dinamo" vispār nav naudas? Sējējs 17. jūlijā pirms braukšanas uz Valmieru nostādījis komandu ierindā un to arī paziņojis. Trenēties Valmierā visi drīkstot, bet visiem, kas vēlas, ieteikts meklēt citu komandu." Nedēļa gāja uz otru pusi, būtisku jaunumu nekādu, izņemot to, ka notiks pārbaudes spēle ar "Ladu".

Pirms tās viens otrs valmierietis un alus pilsētas viesis apjautājās, kas "Dinamo" jauns, bet viens balamute pat apjautājās, vai Sējējs nav runājis ar mani. Ir, ir - es šad tad piezvanu GM, viņš pārzvana, ja tobrīd aizņemts. Nē, nē! Vai Sējējs neesot piedāvājis galvenā trenera amatu? Labs joks. Jo spēles pieteikumā bija rakstīts, ka Sējējs pats ir galvenā trenera p.i. Bet "Dinamo" teātra aizkulisēs kopš maija sākuma tikuši locīti visdažādākie uzvārdi. Vienubrīd Guntis Ulmanis (tas, kurš bija Valsts Prezidents) ieteicis Leonīdu Beresņevu, uzrunāts tagadējais "Kuņluņ" galvenais treneris Vladimirs Jurzinovs jr., runāts ar Andreju Maticinu, kāds krievu treneris atteicies no iespējamās 220 000 eiro gada algas, agrāk pavasarī reāli bijuši kāds zviedrs un čehoslovāks (nekonkretizējot), par vienu potenciālo, bet garām pabraukušo kandidātu stāsta Sējējs: "Rīgā bija bijušais Zviedrijas izlases galvenais treneris Pērs Mērtss. Braukājām, runājām, izrādīju viņam visu, jā, bet viņš kā palīgu gribot zviedru. Nav problēmu! Piedāvā savu kandidatūru, es taču tev nemeklēšu zviedru, bet Mērtss viņu tā arī neatrada. Mūsu sarunu beigu posmā man pat radās iespaids, ka viņš palēnām ieslēdz atpakaļgaitu. Nezinu, kāpēc. Varbūt pieradis būt galvenais, kad lielāko daļu melnā darba izdara palīgi? Tiešām nezinu. Bet treneris būs..."

Caurskatot pirmā pārbaudes mača pieteikumu, likās, ka kāds 1:4 vai pat 1:5 pret "Ladu" garantēts, iznāca otrādi. Spēli skatījos kopā ar Beresņevu, Guntaru Pasti un Alekseju Hromčenkovu, laiku pa laikam mums pievienojās arī Māris Baldonieks un Juris Jasinkēvičs. Pirmās minūtes Guņas, Arkādiča un Ļoļika sabiedrībā bija kā jauniesauktajam - viena špiļka pēc otras, taču neba nu parādā paliku... Jau pēc kanādieša Koltona Gilīsa (68.) pirmā iznāciena uz ledus, Paste izteica savu lēmumu: "Es viņu ņemu!" No pārbaudāmajiem ārzemniekiem Koltons bija vislabāk redzams, katru savu spēka paņēmienu arī pabeidzot. Pērn, spēlējot vienā komandā ar Georgiju Pujacu, Gilīss esot terorizējis visu Slovākijas līgu, slovākiem pie hokeja laukuma apmales cenšoties no viņa izvairīties. Beresņevs un Paste slavēja arī "Dinamo" par t.s. spēles zīmējuma esamību, bet Beresņevs priecājās par Jāni Kalniņu "Dinamo" vārtos: "Malacis Jančiks! Mierīgs, nosvērts, it kā nervu viņam nemaz nebūtu. Bullīšos vienkārši - skaistulis!"

Par pārējiem leģionāriem atsauksmes nebija tik pozitīvas kā par Gilīsu. Izraēlas izlases uzbrucējs Eliezers Šerbatovs (95.) esot spīdējis tikai komandas savstarpējā mačā, vācietis Deniss Reimers gan iemeta savu ripu Edgara Masaļska vārtos, taču... Mihals Hlinka (28.)? Nu tā. Amerikānis Vinnijs Saponari, kuru man tīk saukt par Saperavi, ir ASV studentu čempions, laikam pat trīs tituli, spēlējis ASV U-18 izlasē, draftēts Atlantā pirms astoņiem gadiem un labi ierakstās Sējēja iepriekšējo pirkumu skalā (studējis, absolvējis augstskolu, sities AHL, bet uz augšu neticis). Runājot Vladimira Vladimiroviča Jurzinova vārdiem: "Materiāls ir, tikai jāstrādā!" Pārbaudāmo ārzemnieku rangs pagaidām šāds: 1. Gilīss, 2. Saponari, 3. Hlinka, 4. Reimers 5. Šerbatovs. Ja varētu krustot masīvo Reimeru (1,96 m, 104 kg), kurš spēlējis Vācijas U-18 un U-20 izlasēs, ar veiklo, bet augumā sīciņo Šerbatovu (1,74 m, 80 kg), kurš laukumā izskatās vēl sīkāks...

"Žēl, ka ceļgala traumu dabūja Georgs Golovkovs", stāsta "Dinamo" galvenā trenera p.i. Sējējs. "Treniņos viņiem bija ideāla saspēle ar Edgaru Kuldu un Nikolaju Jeļisejevu. Man jau izskatījās, ka maiņa velk uz trešo trijnieku. Nu jāmeklē jauns centra uzbrucējs... Bijām cerējuši uz Golovkovu, viņš ir arī mūsu draftā, nu puika jāārstē, šī sezona viņam laikam beigusies..." Jau tuvākajās dienās Valmierā ierodas divi citi leģionāri - aizsargs un uzbrucējs un, protams, labroči. "Visi strādājam, viss notiek, pirmdien sāksim ar spēlētājiem parakstīt līgumus," dinamiešu bēru ceremonijas alcējus nevar iepriecināt Sējējs. "Principā līgumi jau bija gatavi, bet KHL mainījās to forma, mums vajadzēja saskaņot ar Latvijas likumiem."

Principā "Dinamo" (2. sastāvs vismaz uzbrukumā) izskatījās pārsteidzoši labi, man patika, kā spēlē Frenks Razgals, Kristaps Zīle, Koba Jass, bet Krišjānis Rēdlihs ir kā vecs saperavi - jo vecāks, jo labāks: iemeta pats savu ripu, vienu bumbuli apturēja uz vārtu līnijas. Ko piebilst? Laikam to pašu, ko par šādiem pārbaudes mačiem teicis latvju hokeja vecmeistars Ēriks Koņeckis: "Jā, bet tā jau nav punktu spēle..."

Kā ierasts šādu spēļu laikā skatītāji daudz arī runā. "Es jau te esmu kā voluntieris", smēja kāds Dārziņš. "Tu nu gan Lauri esi baigi populārs, ja Soča Toljati tev par godu paņem 10. numuru!", nosmej kāds cits. Bet tikmēr labākais Brocēnu jaunlaiku spēlētājs Gunārs Skvorcovs pa kluso privatizējis mūsu ventilatoru.Eh! Laukumā tādu veiklību! Man bija interesanti un jautri.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-24 19:45, pirms 8 gadiem
Bez šaubām, ka galvenais ir Dinamo esamības fakts, tomēr arī komandas stiprums ir būtisks faktors! Es gribu redzēt spēcīgu, uzvarošu Dinamo, nevis komandu, kas kuļas pa tabulas lejasdaļu un play-off nespēj tikt. Mūžīgais pastarīšu Dinamo nebūtu īsts Dinamo, un tādai komandai patiešām nebūtu jēgas eksistēt. Var būt atsevišķas neizdevušās sezonas, bet ne nolemtība katru gadu. Skaidrs, ka par galveno balvu šobrīd arī varam tikai sapņot, bet jācīnās par katru uzvaru, pašiem hokejistiem jāiemācās kļūt par uzvarētājiem. Un atliek vien piebilst, ka no leģionāriem arī, tāpat kā no savējiem, jāprasa maksimāla atdeve. Ja kāds sāk lažot, slinkot, taupīt sevi, tādam nekavējoties izsniegt biļeti ceļam uz mājām.
Es ticu, ka var uzbūvēt pietiekami labu un stipru Dinamo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-07-24 20:16, pirms 8 gadiem
Paldies par interesantu rakstu

  +2 [+] [-]

, 2016-07-25 08:20, pirms 8 gadiem
Paldies Jani, raksts tiesam labs un ari informacija! paldies.

  +5 [+] [-]

, 2016-07-25 10:35, pirms 8 gadiem
Paldies par ziņām! Rādās daudzsološi.Vienīgi žēl,ka Golovkovam trauma.Varbūt būtu bijis labs lietaskoks.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-25 15:43, pirms 8 gadiem
labs raksts, paldies

     [+] [-]

, 2016-07-27 11:42, pirms 8 gadiem
Jautājums, kur ir palikušas solītās ziņas par līgumiem, treneri, ārzemniekiem, ko Sējēja kungs solīja jau pirmdien?

  -2 [+] [-]

, 2016-07-27 11:51, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Jautājums, kur ir palikušas solītās ziņas par līgumiem, treneri, ārzemniekiem, ko Sējēja kungs solīja jau pirmdien?
Neesi pieradis pie tā, ka RD gadījumā solītais ne vienmēr obligāti arī piepildās?

     [+] [-]

, 2016-07-27 12:00, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neesi pieradis pie tā, ka RD gadījumā solītais ne vienmēr obligāti arī piepildās?
Nezinu kā citās valstīs, bet Latvijā vispār daudz kas notiek čerez ž... Noliec terminu un sniedz vismaz kautkādu info. Latvijā - sporta sekotrā ir tā, ka ir datums, tad klusums un pēc laika pasaka, ka datums ir pārlikts..

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 12:41, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Nezinu kā citās valstīs, bet Latvijā vispār daudz kas notiek čerez ž... Noliec terminu un sniedz vismaz kautkādu info. Latvijā - sporta sekotrā ir tā, ka ir datums, tad klusums un pēc laika pasaka, ka datums ir pārlikts..
Tas lai neatslābs interese.
Fani gaidīja līdz pirmdienai, bet tagad gaidīs līdz nākošajam termiņam.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-27 12:53, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas lai neatslābs interese.
Fani gaidīja līdz pirmdienai, bet tagad gaidīs līdz nākošajam termiņam.
Tā izskatās un tāpat ir ar Latvijas izlasi.
Man vienalga, kas tas par projektu, krievu, vācu, latviešu.. Man interesē hokejs kā tāds un ja Latvijā šāds hokejs ir, kurš, pietam, vēl spēlē salīdzinoši augstā līmenī (klubs), tad man kā fanam gribētos informāciju un skaidrību, nevis zīlēšanu kafijas biezumos.. Tad nav jābrīnās, ka arēna ir pustukša, jo cienīt fanus - jābūt vienai no prioritātēm!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 13:14, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neesi pieradis pie tā, ka RD gadījumā solītais ne vienmēr obligāti arī piepildās?
Jā, tas nu gan taisnība. Par fārmklubu arī nekas nav dzirdēts.

Rīgas «Dinamo» KHL fārmklubu līgai piesaka...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 13:18, pirms 8 gadiem
elninjo2 rakstīja: Jā, tas nu gan taisnība. Par fārmklubu arī nekas nav dzirdēts.

http://www.tvnet.lv/sports/hokejs/603497-rigas_dinamo_khl_farmklubu_ligai_piesaka_komandu_daugava
Tas jau sen ir atcelts. KHL paziņoja, ka tāda līga nebūs!

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 13:21, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Tas jau sen ir atcelts. KHL paziņoja, ka tāda līga nebūs!
Fārmklubu jau var veidot tāpat bez rīkojuma no augšas.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 13:23, pirms 8 gadiem
elninjo2 rakstīja: Fārmklubu jau var veidot tāpat bez rīkojuma no augšas.
Par kādu naudu?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 13:29, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Par kādu naudu?
To jāprasa Savickim, jo viņš jau runāja.
Līdz čempionāta sākumam mazāk nekā mēnesis, bet RD ne treneris, ne līgumi nav parakstīti. Kaut kā klibo tas projekts.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 13:46, pirms 8 gadiem
elninjo2 rakstīja: To jāprasa Savickim, jo viņš jau runāja.
Līdz čempionāta sākumam mazāk nekā mēnesis, bet RD ne treneris, ne līgumi nav parakstīti. Kaut kā klibo tas projekts.
Gan jau noslēgs sadarbības līgumu ar kādu no LČ klubiem (šogad tas varētu būt Kurbads), un viss būs kā parasti.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 13:57, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Tā izskatās un tāpat ir ar Latvijas izlasi.
Man vienalga, kas tas par projektu, krievu, vācu, latviešu.. Man interesē hokejs kā tāds un ja Latvijā šāds hokejs ir, kurš, pietam, vēl spēlē salīdzinoši augstā līmenī (klubs), tad man kā fanam gribētos informāciju un skaidrību, nevis zīlēšanu kafijas biezumos.. Tad nav jābrīnās, ka arēna ir pustukša, jo cienīt fanus - jābūt vienai no prioritātēm!
Ko Tu gribi lai Tev pasaka? lai tik kaut kādu sūdu padzen? Tak skaidrs ka viņi paši nekā nezin, tāpēc klusē un imitē komandas komplektāciju.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-27 13:58, pirms 8 gadiem
Kaut kur lasīju, ka Ivars principiāli RD vairs nekomentēšot

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 14:03, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Ko Tu gribi lai Tev pasaka? lai tik kaut kādu sūdu padzen? Tak skaidrs ka viņi paši nekā nezin, tāpēc klusē un imitē komandas komplektāciju.
Informāciju, to es gribu.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 14:04, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Kaut kur lasīju, ka Ivars principiāli RD vairs nekomentēšot
Jau jau ir samaksāts, tad tā nauda kaut kā jāizlieto vel šo nedēļu. Plus šeit nav visu to putinosu un funoīdu.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 14:21, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Informāciju, to es gribu.
Normuns Sējējs: "Naudas nav, strādājam". Ko lai šādos apstākļos vēl pasaka? Nav kazai piena, tad nav. Tu tagad prasi to, kā nav.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 14:21, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jau jau ir samaksāts, tad tā nauda kaut kā jāizlieto vel šo nedēļu. Plus šeit nav visu to putinosu un funoīdu.
Komentē, komentē, man jau netraucē.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 15:09, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Gan jau noslēgs sadarbības līgumu ar kādu no LČ klubiem (šogad tas varētu būt Kurbads), un viss būs kā parasti.
Tur jau tā lieta, ka līgums ar farmklubu ir tikai ķeksīša pēc. Ja būtu kā pie cilvēkiem, tad labākie HK Liepāja kadri vismaz pirmo nedēļu trenētos kopā ar RD. Vienīgā farmkluba loma būs, Indraša pabaidīšanai.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 15:11, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Normuns Sējējs: "Naudas nav, strādājam". Ko lai šādos apstākļos vēl pasaka? Nav kazai piena, tad nav. Tu tagad prasi to, kā nav.
Šo frāzi Sējēja kungs teica pasen, pēdējā, ko dzirdēju es - pirmdien( tā kas aizvakar) jau tiks parakstīti līgumi.. Kur ir līgumi?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 15:13, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Normuns Sējējs: "Naudas nav, strādājam". Ko lai šādos apstākļos vēl pasaka? Nav kazai piena, tad nav. Tu tagad prasi to, kā nav.
Citēšu Tev " tuvākajās dienās Valmierā ierodas divi citi leģionāri - aizsargs un uzbrucējs un, protams, labroči. "Visi strādājam, viss notiek, pirmdien sāksim ar spēlētājiem parakstīt līgumus,"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 15:37, pirms 8 gadiem
A-Burts-ibio rakstīja: Domāju, ātrāk par piektdienu nekāda publiska informācija tāpat nebūs Ja ne uz piektdienas pārbaudes spēli, tad līdz nākamnedēļas izbraukuma turnīram Ņižņij Novgorodā kaut kas skaidrāk būs zināms
Nu tā izskatās, bet par to arī cepiens.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 15:50, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Šo frāzi Sējēja kungs teica pasen, pēdējā, ko dzirdēju es - pirmdien( tā kas aizvakar) jau tiks parakstīti līgumi.. Kur ir līgumi?
Nav naudas, nav līgumu, vai tiešām to tik grūti saprast? Viņam tagad bļaut - mums vēl nav naudas? Tādos brīžos klusē. GāzesJuris te vienu vasaru, naudu un skaidrību pārlika no nedēlas uz nedēļu, pat sezonu sāka uz godavārda. Liekas oktobra beigās kaut kādu naudu 1x izmaksāja. vai tiešām Sējējam ir jāpasaka speciāli Tev tas, kas jebkuram tāpat ir skaidrs?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 15:52, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Citēšu Tev " tuvākajās dienās Valmierā ierodas divi citi leģionāri - aizsargs un uzbrucējs un, protams, labroči. "Visi strādājam, viss notiek, pirmdien sāksim ar spēlētājiem parakstīt līgumus,"
Neviens elites vecis te nebrauks kamēr nebūs nauda. Tāpēc ar tur visādi izraēļi ir gatavi cerēt uz laimi, ja netiks komandā vismaz patrenējas un paēd par velti.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-27 16:02, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Nav naudas, nav līgumu, vai tiešām to tik grūti saprast? Viņam tagad bļaut - mums vēl nav naudas? Tādos brīžos klusē. GāzesJuris te vienu vasaru, naudu un skaidrību pārlika no nedēlas uz nedēļu, pat sezonu sāka uz godavārda. Liekas oktobra beigās kaut kādu naudu 1x izmaksāja. vai tiešām Sējējam ir jāpasaka speciāli Tev tas, kas jebkuram tāpat ir skaidrs?
Man ļoti liels prieks, ka Tu visu saproti un nekāda informācija Tevi nēinteresē!

     [+] [-]

, 2016-07-27 16:19, pirms 8 gadiem
Alens Jankovskis rakstīja: Man ļoti liels prieks, ka Tu visu saproti un nekāda informācija Tevi nēinteresē!
Jā, es saprotu - Dinamo sniedz paziņojumus, kad kad ir parakstīti līgumi. Tāda ir bijusi viņu nostāja visus šos gadus, pārējais ir neplānotas noplūdes. paskaties Sējēja intervijas. Tu vari pinkšķēt un kā bērns piecirst kājiņu "es gribu info", bet nekas jau nemainīsies, kad būs ko teikt, tad pateiks. Pārējais ir Matuļa rakstā
restorāni Rīgā - saņem atlaides