Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Liepāja briest hokeja rudenim

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Liepāja briest hokeja rudenim
Liepājas hokeja komandas treneris Aleksandrs Cicurskis ikdienā ir miera mika. Smagos darba rīkus viņš izvicina tikai pirms lielajām kaujām
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Liepājas hokeja kluba treneri Aleksandru Cicurski es vispirms paķeru, vai viņš zina, kam gatavojas. Cicurskis nav no tiem, kas ķeras uz plika āķa, taču arī viņš nezina, kam īsti gatavojas. Daudzviet interneta portālos tiek ziņots, ka Latvijas hokeja virslīga rudenī sākšoties vēlāk, nekā ierasts. Oktobra vidū, it kā 11. oktobrī. Kā Amerikā! Bet pirms tam septembrī hokejisti cīnīšoties par Latvijas kausu! Taču jau krietnais kareivis Šveiks ir teicis, ka “nekad nav bijis tā, ka nekā nav bijis.” Un man atliek tikai piekrist Jozefam.

Ja runājam par funkcionāru lietām, HK “Liepāja” arī šajā sezonā būs Rīgas “Dinamo” fārmklubs. Nu tāda vienkārši ir KHL prasība, ka fārmklubam jābūt obligāti un tas ir arī praktiski nepieciešams – ja kādam jāatgūst sportiskā forma, vai arī, ja grib ar kādu lauzt līgumu. Nu nesūtīsi taču viņu uz junioru komandu HK “Rīga”! Kā tas aizpērn notika ar “Dinamo” nederīgo Vācijas izlases uzbrucēju Fēliksu Šicu – lai lauztu līgumu, vispirms viņu nosūtīja uz fārmklubu. Kur dāsnais vācietis jaunajiem liepājniekiem uzdāvināja savas slidas un vēl šo to no inventāra. No organizācijas lietām jauns ir arī tas, ka turpmāk komandai būs jauns sponsors un tā oficiāli sauksies HK “Liepāja/Optibet.” Neoficiāli avoti arī ziņo, ka komandai būšot jauns menedžeris Toma Strausa vietā – arī eliteprospects.com menedžera vieta pagaidām brīva.

Kāds būs HK “Liepāja/Optibet” sastāvs, sākoties čempionātam, tas vēl nav skaidrs, bet kā stāsta Cicurskis, uzbrucēju trijnieki izskatās konkuretspējīgi ar “Kurbadu” un “Mogo”. Pirmā maiņa treniņos kā Cicurskim sākot trenēt “LM-91”: Diļevka – Zabis – Kalns. Bruno Zabis pēc gada spēlēšanas “Kurbadā” ir atgriezies pie saknēm. Otrais trijnieks: Bogdzjuls – Kārlis Ozoliņš – Štelmahers. Lietuvas izlases uzbrucējs Daniels Bogdzjuls pērn spēlēja Katovices GKS, bet principā ir “LM” audzēknis. Trešā maiņa: Miezis – Homjakovs – Freijs. Homjakovs pēc smagas traumas atgriezies no franču kūrorta Šamonī (virslīga). Ceturtais trijnieks: Dokutovičs – Žučkovs – Korņilovs. Dokutovičs atgriezies komandā pēc gada pārtraukuma. Ar komandu slido arī Latvijas izlases bijušais uzbrucējs Lauris Bajaruns, kā arī Romāns Ņekļudovs, kurš pērn spēlēja “Zemgalē”, ir liepājnieks un var spēlēt gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. No uzbrucējiem pagaidām nav zināms, vai “Dinamo” paliks Martins Lavrovs, kuram ir pārbaudes laika līgums, bet talantīgo Lietuvas uzbrucēju Marku Kaļeiņikovu pārbauda KHL klubs “Kuņluņ”.

Zaudējumi uzbrukumā: Leonards Rimjans un Klāvs Plānics (brauc strādāt un varbūt arī spēlēt hokeju uz Norvēģiju), kā arī Artūrs Logunovs (?) un pērn no Rīgas atbraukušais Ričards Konrāts. Aizsardzībā zaudēts vairāk. Komandā vairs nav Arta Aniņa, Magnusa Jēkabsona (HK “Rīga”), kā arī Imanta Ļeščova. Kurš pavasarī pēc atgriešanās no “Dinamo” ne vienmēr vairs ticis Liepājas sastāvā.

Aizsargu pāri pagaidām ir šādi: Makarovs – Mamčics. Liepājnieks Roberts Mamčics pēc diviem gadiem Krievijā (MHL B) un divām sezonām Norvēģijā (pērn divas spēles virslīgā) atgriezies mājās.
Otrais pāris. Freibergs – Vībans. Normunds Vībans atgriezies pēc gada Amerikā (NA3HL).
Trešais pāris: Grīnbergs – Liepiņš.
Ceturtais pāris: Grekovs – Minajevs. Pagaidām vēl neslido Reinis Demiters, bet jūrskolas audzēknim Raimondam Tūbelim šobrīd ir triju mēnešu prakse... jūrā.

Kādu brīdi vasarā savā bijušā komandā trenējušies arī Māris Jučers un Maksims Ponomarenko. Kas Liepājā ir ierasta lieta – savējie vienmēr tiek gaidīti un liela daļa pēc tam arī atgriežas Liepājā. Cik % no komandas ir Liepājas audzēkņu? Man iznāk stipri daudz.

Kā katru vasaru arī šogad vairāki junioru vecuma spēlētāji veikuši ceļu no rezerves komandas uz galvenās komandas junioru komandu. Tie ir jau pieminētais Magnuss Jēkabsons, otrs aizsargs Aleksandrs Novikovs un uzbrucējs Endijs Butāns. No U-20 izlases galvenā trenera Kārļa Zirņa par visiem trim saņemtas ļoti labas atsauksmes. Vēl divi kluba juniori devušies uz ārzemēm (spēlēt?) - Vladislavs Nazarovs uz Norvēģiju, Ņikita Ahtonovs – uz Dāniju.

Ak,jā: vārtos Vadimam Miščukam būšot divi puspalīgi no jaunajiem liepājniekiem.

Mainās Liepājas klubam saimnieki, ir nauda un tās nav, bet šīs būs 20. sezona. Hokeja komandas atbalstītāji ar skaudību skatās uz futbolu, kur 11 (!) viesspēlētāju. Bet tas jau ir cits stāsts. Un citā operā.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-24 23:11, pirms 7 gadiem
Būtu forši lasīt šādus rakstus par visām Virslīgas komandām un to gatavošanos.
restorāni Rīgā - saņem atlaides