Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Labi, ka Bratislava!

Labi, ka Bratislava!
Latvijas hokeja izlasei 2019. gada pasaules čempionāts būs Bratislavā.

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi 2019. gada pasaules čempionāta grupu sadalījumu un Latvija (11. rangā) kopā ar Zviedriju (2.), Krieviju (3.), Čehiju (6.), Šveici (7.), Norvēģiju (9.), Austriju (17.) un Itāliju (19.) izvilkusi lielo lozi, proti, spēlēs Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, nevis rūpnieciskajā Košicē.

Savos mednieku stāstiņos jau esmu rakstījis, ka reti kura valsts spēj nodrošināt vienādus apstākļus visām 16 izlasēm un ir ļoti liela starpība, vai tu čempionātu aizvadi, piemēram, Čehijas galvsapilsētā Prāgā, kā tas 2004. un 2015. gadā bija ar Latvijas izlasi, vai abus turnīrus spēlē Ostravā, kā gadījās Krievijai. Atbraucot uz Prāgu, Krievijas žurnālisti priecājās, ka beidzot no kolhoza tikuši pilsētā. Apmēram tāda pati ir starpība starp Slovākijas galvaspilsētu Bratislavu, kas atrodas nieka 80 kilometrus no Vīnes, un Košici, kas ir Slovākijas austrumos. Nav Eiropā daudz valstu, kur galvaspilsētai ir cienīgs konkurents. Tas varbūt mazāk attiecas uz Vāciju un Šveici, arīdzan Somiju, bet nule Dānijā tas bija stipri jūtams.

Herninga, kas principā ir Dānijas hokeja galvaspilsēta, nevar konkurēt ar Kopenhāgenu. Herningā nebija pat tik daudz viesnīcu, lai būtu kur izvietot astoņas izlases, tāpēc, piemēram, Latvija un Koreja dzīvoja apmēram 40 kilometrus attālajā Silkeborgā. Dažs varbūt teiks: nu gan Matulis izlepis – 40 kilometru viņam nepārvarams attālums. Jā! It sevišķi neērti tas ir komandai. Spēles dienā no rīta ieslidošanās – brauciens stundu turp, stundu atpakaļ, vakarā spēle – atkal stunda turp, stunda atpakaļ. Kopenhāgenā viesnīca no halles – varbūt 250 metri, tātad ietaupīts tiek gan laiks, gan nekrājas nevajadzīgs nogurums, braukājot ar autobusu.

Kā man stāstīja kolēģis Antons Valdmans, kurš ir Starptautiskās sporta žurnālistu organizācijas (AIPS) šefs par hokeju, Krievija kategoriski atteikusies spēlēt Herningā... Tikai Kopenhāgena! Principā grupu sadalījums šajā čempionāta atbilda IIHF rangam, tikai mājiniece Dānija (14. rangs pērn) apmainījās vietām ar Franciju (13.), lai Herninga būtu kā Dānijas līdzjutēju epicentrs, Kopenhāgenu atvēlot Zviedrijai.

Zinot, ka 2019. gada čempionāts notiks Slovākijā, vairākas Viduseiropas valstis izteikušas vēlmi spēlēt Bratislavā, bet visiem jau tur nepietiek vietas... Šoreiz laikam vislielākā cietēja iznāk Vācija, kuras fani uz Košici braukšot nelabprāt. Toties Austrija spēlēs gandrīz savās mājās, arī Šveicei tuvu. Un ir tikai loģiski, ka čempionāta rīkotāji slovāki “aiziet” prom no čehiem (Dānijas – Zviedrijas variants). Ja strikti tiktu ievērots IIHF rangs, tad Bratislavā kā piektā komanda būtu Slovākija (10.), bet Košicē – Norvēģija (9.). Samainot Slovākiju pret Norvēģiju, vispirms iegūst bizness. Košicē tauta noteikti ies uz Slovākijas spēlēm, bet Bratislavā lielākais finanšu pieplūdums tiek gaidīts no Čehijas, kā arī Austrijas un Šveices. Un gandrīz visiem ir labi.

Košicē, kur 2011. gadā Oļegs Znaroks kopā ar Sandi Ozoliņu noturēja Latviju elitē, nākamgad spēlēs Kanāda (1.), ASV (4.), Somija (5.), Vācija (8.), Slovākija (10.), Dānija (12.), Francija (13.) un Lielbritānija (22.).

Bet Latvijai un Hārtlijam labs izaicinājums – Bratislavā apsteigt Šveici.


, 2018-05-22 14:58, pirms 6 gadiem
Manuprāt laba grupa. Būs interesanti! Protams, par 4finālu cīņa pret Šveici būs grūtāka kā pret Dāņiem..tāpat par palikšanu pret IT un AUS nebūs tik viegli kā pret Dienvidkoreju..
, 2018-05-22 22:21, pirms 6 gadiem
Rotting rakstīja: Manuprāt laba grupa. Būs interesanti! Protams, par 4finālu cīņa pret Šveici būs grūtāka kā pret Dāņiem..tāpat par palikšanu pret IT un AUS nebūs tik viegli kā pret Dienvidkoreju..
Otrā grupā par ceturtdaļfinālu būtu jācīnās pirmkārt ar slovākiem, tad dāņiem un vāciešiem, ja atmetam lielā sešiniekā komandas.
, 2018-05-24 15:11, pirms 6 gadiem
Bratislava ir forša pilsēta.
Nebūtu slikti apskatīt Košici, bet ir labi arī šādi.
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.