Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Latvijas hokeja čempionāta finālā spēlēs...

Latvijas hokeja čempionāta finālā spēlēs...
Oļegs Sorokins.
Foto: HK Mogo

... mjā - daudzpunkte ir abu pusfinālu spēka precīzākais rādītājs. Pirms pusfināla pirmās spēles prognozēju, ka sērijās ar 3-1 uzvarēs "Mogo" un "Kurbads", pirms piektās spēles no prognozēm atturēšos. Pirmdienas vakarā vēl ir iespējami četri fināla varianti: "Mogo" pret "Kurbadu", "Mogo" pret "Zemgali", "Kurbads" pret "Liepāju" un "Liepāja" pret "Zemgali".

Nav iepspējami tikai fināli: "Mogo" pret "Liepāju" un "Kurbads" pret "Zemgali".

Visas astoņas spēles no zvana līdz zvanam neesmu redzējis, turklāt TV ekrāns izkropļo kopējo bildi, jo nespēj sniegt skatu no visām vietām, taču tik dīvainus pusfinālus sen neesmu redzējis. No 3:0 zaudēt spēli ar 3:5? Vai kā jelgavniekiem - gandrīz neuzvarēt, esot priekšā ar 3:0? 60 minūtes nospēlēt 0:0, ja abās komandās ir gana daudz labu metēju, kā "Mogo" un "Liepājas" otrajā mačā? Nezinu, kāpēc, bet mani nepārliecina "Mogo" pirmā maiņa: Kurmis (1+3), Begovs (3+2) un Prūsis (1+1). It kā jau puikas ir aktīvākie savā blicē, bet vai viņi spēs izšķirt piektā mača likteni? Pavisam dīvaini ir ar vārtsargiem. "Mogo" it kā pirmais ir Ančs (88,14% atvairīto metienu), bet pusfinālā labāka statistika Kazanovam (95,83). Šipunova (72,73%) parādīšanās laukumā uz nepilnām divdesmit minūtēm Liepājā laikam jāuzskata par negadījumu. Arī Jelgavā nomināli pirmo - Cimermani (90,98%) pagaidām apsteidz Petkus (94,69%).

Kāds Latvijas sportā zināms speciālists, kurš šobrīd attālu no hokeja, uz jautājumu, kurš uzvarēs pusfinālā, atbildēja šādi: "Spēcīgākais! Veiksmīgākais!", bet visas četras komandas raksturoja šādi: "Liepāja man šogad ne visai patīk. Nu nepatīk man viņu spēle! Kaut kāda saraustīta. "Mogo" - nevaru saprast, kas tur ir. Ka tikai nav notikusi kāda burvestība. No treneriem gan Sorokins ir vienīgais, kurš spēlēs strādā un dod iekšā. Varbūt to dara arī citi, bet TV rāda tikai Oļegu.

Par "Kurbadu". Spēles rezultātu nosaka ne tikai nauda. Kaut arī par spēlēšanu ir jāmaksā. "Kurbads" laikam ir bagātākais no šā gada Latvijas virslīgas klubiem, bet ar naudu vien viss nesanāk. Kaut kas tur pietrūkst. Kausa finālā jau to redzējām. Vecie tā kā vairs nevar, bet jaunie vēl nevar. Nav ķīmijas, lai uzceptu torti. Varbūt jau būt, ka tur ir par daudz spēlējošo treneru...
"Zemgale" no šā četrinieka laikam ir pati jaunākā komanda. Sezonas sākumā man ļoti patika. Trumpis droši vien ir treneris Haralds Vasiļjevs, kurš strādājis dažādos līmeņos, ne tikai peldējis pa mākoņiem."

Latvijas U-20 izlases un "Prizmas" galvenais treneris Ēriks Miļuns: "Es nezinu, kas spēlēs finālā. Iespējas ir visām četrām komandām. Palikusi viena spēle. Iespējas tagad ir pilnīgi vienādas. Finālā var būt jebkura no šā kvarteta. Būtiski būs arī tas, kā "nospēlēs" tiesneši un tas nav mazsvarīgi - viena kļuda šur, viena tur. Liepājai un Jelgavai ir gados jaunāki sastāvi, visas sezonas laikā vairāk trenējušies. Izejot no spēlētāju vecuma, abās komandās lielai daļai šis tas vēl ir priekšā, bet "Mogo" un "Kurbadā" lielai daļai spēlētāju nevienam nekas vairs nav jāpierāda."

Droši vien, ka daudzus pārsteidza Sorokina vārdi pēc ceturtās spēles: "Pēc 0:3 pateicu, ka līgā nav komandu, kam nevaram iemest piecas ripas." Tā nav dižošanās, bet gan savas komandas psiholoģiskā sagatvošana. Ja nu gadījumā "Mogo" zaudēs, nepārmetīsim Oļegam plātīšanos - tā pirms izšķirošajām cīņām saka visi. Arī bokseri. Paslavē sevi!

"Kurbadā" daudz vairāk gaidu no tiem, kas bijuši Latvijas izlases nometnē pie Hārtlija. Jasam pagaidām 1+1, Upītim 0+2, Zolmanim 0+1. Liepājai mazāk jākļūdās Ļeščovam, bet "Mogo" veterāns Mamonovs nedrīkst pelnīt noraidījumus uzbrukuma zonā.

P. S. Spēles atkal rādīs "Sportacentrs.comTV", bet rīt piedāvāsim arī interviju ar tiesnesi Andri Ansonu.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-20 20:53, pirms 7 gadiem
Mogo-Jelgava
, 2017-03-20 21:24, pirms 7 gadiem
Tas ir tas Ansons,kas Liepājā pēc spēles skatītājiem parādīja nepiedienīgu žestu?
, 2017-03-21 07:33, pirms 7 gadiem
Pēc dažu dienu pārtraukuma Kurbads spēlē labāk, nekā nākošajā dienā, bet Mogo nepārliecina! Ka tik neatkārtojas pagājušā gada fināls, un tad Kurbadam ies grūti...
, 2017-03-21 09:45, pirms 7 gadiem
sjamba rakstīja: Pēc dažu dienu pārtraukuma Kurbads spēlē labāk, nekā nākošajā dienā, bet Mogo nepārliecina! Ka tik neatkārtojas pagājušā gada fināls, un tad Kurbadam ies grūti...
Par agru kronēt Kurbadu. Vakarā redzēsim.
, 2017-03-21 10:31, pirms 7 gadiem
Par Kurbadu piekritīšu - kaut kas tur nav kārtībā. Uzvārdi it kā zināmi, veči ar pieredzi, bet sniegums nevienmērīgs un brīžiem kaut kādas diezgan bērnišķīgas kļūdas. Ik pa laikam tāda sajūta, ka viņi paši tur uz ledus katrs atsevišķi izdomā, ko un kā darīt.
Joprojām uzskatu, ka vadība ir paskopojusies uzaicināt kārtīgu treneri, kurš no visiem šiem uzvārdiem uztaisītu komandu. Ne tikai ģērbtuvē un ārpus laukuma (kur laikam viņiem jau tagad viss ir kārtībā), bet tieši uz ledus. Nezinu, kaut vai Beresņevu, piemēram.

Šovakar Zemgali viņi, iespējams, arī uzvarēs, bet finālsērijā var atkal sanākt kā parasti.
, 2017-03-21 11:39, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Par Kurbadu piekritīšu - kaut kas tur nav kārtībā. Uzvārdi it kā zināmi, veči ar pieredzi, bet sniegums nevienmērīgs un brīžiem kaut kādas diezgan bērnišķīgas kļūdas. Ik pa laikam tāda sajūta, ka viņi paši tur uz ledus katrs atsevišķi izdomā, ko un kā darīt.
Joprojām uzskatu, ka vadība ir paskopojusies uzaicināt kārtīgu treneri, kurš no visiem šiem uzvārdiem uztaisītu komandu. Ne tikai ģērbtuvē un ārpus laukuma (kur laikam viņiem jau tagad viss ir kārtībā), bet tieši uz ledus. Nezinu, kaut vai Beresņevu, piemēram.

Šovakar Zemgali viņi, iespējams, arī uzvarēs, bet finālsērijā var atkal sanākt kā parasti.
Negribētos, ka nākamsezon pārvilina Vasiļjevu no Zemgales.
, 2017-03-21 19:02, pirms 7 gadiem
elninjo2 rakstīja: Par agru kronēt Kurbadu. Vakarā redzēsim.
Vai tad es kronēju Kurbadu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-22 09:31, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Kā vienmēr savās prognozēs esmu gana precīzs!
Prieks par Tevi. Kurš būs čempions?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-07 20:19, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Es par Kurbadu! Viņi arī būs....
Jā, pareizi prognozēji. Kad sērijā bija 0:3, gribēju jau atgadināt Tev par prognozi. Labi, ka paklusēju.
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.