Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Dzīve bez hokeja: ko šobrīd dara Sandis Ozoliņš?

Jānis Celmiņš

Dzīve bez hokeja: ko šobrīd dara Sandis Ozoliņš?
Sandis Ozoliņš
Foto: Lauris Aizupietis, F64

Zinu, zinu… Daudzi teiks, ka atņemu darbu kolēģiem no “Privātās Dzīves” vai “Kas Jauns”, taču cilvēkus interesē atbilde uz vienkāršu jautājumu: ko šobrīd dara vienīgais latvietis, kuram līdz šim izdevies izcīnīt Stenlija kausu, viens no visu laiku mīlētākajiem Latvijas sportistiem, bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis un iepriekšējais Rīgas “Dinamo” komandas galvenais treneris – Sandis Ozoliņš. Profesionālu sportistu dzīve pēc karjeras beigām ne vienmēr ir vienkārša, un izņēmums noteikti nav arī Sanda gadījums, taču nelabvēļu runas, ka bijušais hokejists esot aizgājis pa nepareizo ceļu (regulāri aizraujas ar alkohola lietošanu) nav patiesas. Pēdējo mēnešu laikā esmu saņēmis vairāku hokeja līdzjutēju zvanus, ķerts aiz rokas “Arēnā Rīga” ar jautājumu: ko dara Sandis? Jautājums labs, tāpēc malā stāvēt nevarēju…

Aizvadītā gada septembrī Ozoliņš pēc abpusējas vienošanās pārtrauca sadarbību ar Rīgas “Dinamo”. Kopš tā laika par bijušo hokejistu un treneri publiskajā telpā informācijas maz, bet kuluāros dzird regulāras runas, ka Sandis tikai to vien darot, kā aizraujoties ar lietām, kas viņam šad un tad smagus brīžus sagādājušas arī iepriekš – alkoholu. Reizēs, kad man pēdējo mēnešu laikā sanācis telefoniski sazināties ar Sandi, neko tādu viņa balsī saklausījis neesmu. Ja konkrētajā brīdī viņš nav varējis runāt, tad vienmēr (visos gadījumos) ir atzvanījis, un izņēmums nav arī aizvadītā nedēļa. Uzreiz gan jāteic, ka komentēt savu dzīvi Sandis pats šobrīd nevēlas, vairoties no publikas uzmanības. Patiesībā jau nekad nav rāvies uz skatuves. Pat reizēs, kad ir bijis ievērojams pamats. “Ar mani viss ir kārtībā, dzīvoju normāla cilvēka dzīvi, nekas daudz nav mainījies. Man nav vajadzīga publicitāte, tāpēc nevēlos neko komentēt. Nevaru nevienam aizliegt runāt un rakstīt par sevi, taču pats labprāt neko nekomentēju. Kā jau dzirdi, ar mani viss ir labi, par dzīvi nesūdzos,” smejot noteic Sandis Ozoliņš. Vaicāts, vai nepietrūkst hokejs, Ozo atbildi ilgi nemeklē, atbildot noliedzoši.

Lai nu kā, šobrīd Sandis vietu dzīvē ir atradis. “Visiem tiem lielajiem runātājiem es gribētu pateikt vienu lietu – ja Sandis būtu regulāri aizrāvies ar alkoholu, viņš 15 gadus nebūtu spēlējis NHL. Visiem radies priekšstats, ka viņš ir pēdējais dzērājs, taču tā nav. Tajās reizēs, kad viņš iedzer, viņš neslēpjas, tāpēc visiem radies šāds iespaids. Jā, iespējams, viņš ik pa laikam iekrīt, taču tās ir pāris dienas – divas vai trīs. Rīgas “Dinamo” viņam pietrūka laika. Ja viņam tiktu dots laiks, viss būtu izdevies. Es to redzēju un piedāvāju viņam darbu,” stāsta Ozoliņa jaunais darba devējs Gunārs Ķirsons.

Sandis šobrīd ir ēdināšanas uzņēmuma “LIDO” mārketinga nodaļas vadītāja vietnieks, atklāj Ķirsons. “Viņam šādas lietas nav svešas. Hokejista karjeras laikā viņš veidojis tēlu sev un komandām, kurās ir spēlējis. Es to novērtēju, dodot viņam iespēju. Sandis nekad nedarīs lietas, kurās viņam būs jānodarbojas ar blefu, kādam jāmelo, jāstāsta nepatiesība… Viņš nav tāds cilvēks. Lai piekristu manam piedāvājumam, viņš divus mēnešus iepazina uzņēmumu no iekšienes,” skaidro uzņēmējs.

Šobrīd no hokeja Sandis pagājis malā pavisam, taču nevar izslēgt iespēju, ka vajadzības gadījumā viņš varētu iesaistīties arī LIDO jauniešu komandas procesos. “Šobrīd esam vienojušies nejaukt šīs lietas, taču esmu drošs, ka vajadzības gadījumā viņš muguru nepagriezīs,” pārliecināts ir Ķirsons.

Veiksmi, Sandi!

  +3 [+] [-]

, 2018-02-19 13:10, pirms 6 gadiem
Lai Sandim veicas, ļoti cienu šo cilvēku. Man kā hokeja līdzjutējam, protams, ir žēl, ka viņs neturpinās trenera karjeru. Jā, ar RD nesanāca, bet būsim reāli, viņa sportiskās ambīcijas ar RD filozofiju un budžetu galīgi neiet kopā. Ceru, ka atpūtīsies kādu laiku no hokeja un nāks viņam kāds labs piedāvājums atsākt hokeja gaitas. Es neesmu redzējis pie mums ne vienu citu hokejistu, dēļ kura visa komanda tā sistos kā dēļ Sanda. Viņš ir izcils līderis un tādu mūsu hokejā citu nav! Tas ir tik ļoti svarīgi trenerim.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-19 13:20, pirms 6 gadiem
Latvijas hokeja leģenda - cerams atgriezīsies hokeja aprindās.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-19 13:38, pirms 6 gadiem
Ozo ir cilvēks, kurš pārvarēs jebkuras grūtības. Veiksmi tev Ozo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-19 16:22, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Cik var malt par to alkoholu? It kā tas būtu vienīgais ar ko Ozoliņš savā karjerā izcēlies.
Vēl ir arī Stenlijas kauss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-02-20 08:40, pirms 6 gadiem
Par ko es tikko 1 eur samaksāju?

  +3 [+] [-]

, 2018-02-20 10:54, pirms 6 gadiem
prieks, ka Ozo viss ir labi un dzive iet uz prieksu. gan jau vins butu labs treneris, ja vien nebutu pie dinamo stures.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-20 13:15, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Tieši tā! Vēl arī pasaules junioru čempions. Par to vajag runāt nevis par alkoholu...
nu bet tas nav tik interesanti kā alkohola tēma

  +1 [+] [-]

, 2018-02-20 20:27, pirms 6 gadiem
Man ir abonements, bet vispār šis raksts nevelk uz maksas rakstu. Izglītojošos nolūkos to varētu ielikt bezmaksas sadaļā, lai piezemētu tos, kas pie katra komentāra Ozoliņa kontekstā piesauc alkoholu.
Bet jebkurā gadījumā - veiksmi Ozoliņam ēdināšanas biznesā!

  -2 [+] [-]

, 2018-02-21 20:09, pirms 6 gadiem
uvis_norde_1983342348359050 rakstīja: Par ko es tikko 1 eur samaksāju?
Raksts par neko.
restorāni Rīgā - saņem atlaides