Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

9. jūlija "bomba" un Tretjaks Rīga "Dinamo" vārtos… Realitāte?

9. jūlija "bomba" un Tretjaks Rīga "Dinamo" vārtos… Realitāte?
Vladislavs Tretjaks
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Rīgas “Dinamo” turpina sastāva komplektāciju jaunajai sezonai. Arvien skaļāk tiek runāts, ka komandas pirmā vārtsarga loma sezonas sākumā tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim, bet viņa dublieris varētu būt kāds Tretjaks. Jā, jā! Vladislava Tretjaka mazdēls Maksims. Kāda krietni skaļāka ziņa no Rīgas “Dinamo” būšot jūlijā… 9. jūlijā.

Rīgas “Dinamo” kluba vadība kā pēdējos spēlētājus, kuri pievienojušies komandai, izziņojuši labāko pēdējā pasaules čempionāta aizsargu Latvijas izlases rindās Kristapu Sotnieku, kādu kanādiešu aizsargu Marku Zaneti un latviešu maestro uz ledus - Lauri Dārziņu.

Tikmēr hokejists ar ļoti zināmu uzvārdu cīnīsies par vietu “Dinamo” sastāvā treniņnometnē Liepājā. Maksims Tretjaks ir izcilā krievu vārtsarga Vladislava Tretjaka mazdēls. Šobrīd 21 gadu jaunais vārtsargs spēlējis Krievijas U17, U18 un U20 izlasēs. Ja viņa vectēva uzvārds un panākumi ledus laukumos liekus komentārus neprasa, tad mazdēlam viss vēl priekšā. Kontinentālajā Hokeja līgā puisis pagaidām aizvadījis vien piecas spēles, bet 2017./2018. gada sezonā 19 cīņas sargājis Krievijas Augstākās līgas komandas Čehovas “Zvezda” krāsas (Maskavas CSKA fārmklubs).

Runā, ka bez Gudļevska, kuram atlicis tik viena kā uzlikt parakstu uz līguma, treniņnometnē piedalīsies vēl divi vārtu vīri, un viens no tiem būs Maksims Tretjaks. Skaidrs, ka nekas garantēts puisim netiek, līgums būs jānopelna. Apliecinās sevi pārbaudes spēlēs, viss var notikt!

Par Jānis Kalniņu… Viņš gribējis pamēģināt spēkus ārzemēs, un nav spējis atteikt Helsinku “Jokerit”. Komanda ar ambīcijām, dzīve Helsinkos, pavisam netālu no mājām, konkurēt spējīgi finansiālie nosacījumi… Šie ir iemesli, kas likuši par labu Helsinkiem nosvērties Kalniņam, taču ne tikai. Izlemt līdzējusi arī Skanstes ielas namos mītošā kluba vadība. Ģirts Ankipāns un kompānija ilgi domājusi, kuram (Gudļevskim vai Kalniņam) dot vietu kamanās, bet beigās pieņemts lēmums par labu Kristeram. Komplektā ar Sotnieka “zelta roku” viņš savu lietderības koeficientu vismaz dubulto. Tas gan nav bijis izšķirošais iemesls, bet domāts, svērts un izsvērts ilgi.

Runā, ka kādu lielāku ziņu (pārsteigumu) “Dinamo” gatavo jūlija sākumā. Es savā kalendārā esmu atzīmējis 9. jūliju. Gaidīsim!


, 2018-06-18 17:45, pirms 6 gadiem
Interesanti. Nezinu vai Tretjaka parakstīšana būtu bomba, net ironiski gan tas būtu. Ja jūlija sākumā vēl varētu paķert kādu labu leģionāru un par Gudļevski baumas ir patiesas, komanda varētu būt diezgan laba.
, 2018-06-18 20:39, pirms 6 gadiem
Tā bomba, visticamāk, būs kāds NHL brīvais aģents, uzbrucējs. Citu variantu nav.
, 2018-06-18 21:25, pirms 6 gadiem
Tretjakam-visjaunākajam patiesībā tāda Rīgas komanda būtu ĻOTI labs variants, jo te viņš būtu tikai jaunais ārzemnieks, nevis PAŠA TRETJAKA MAZDĒLS, KURAM TAGAD BŪS JĀVELK VISAS KOMANDAS UN ŠAIBAS, JĀBŪT VISVISVISVISLABĀKAJAM (tā viņu savulaik uztvēra Krievijā). Normāls "restarts" jaunietim, kurš kopumā nav slikts vārtsargs.
, 2018-06-18 21:27, pirms 6 gadiem
Iespējamās bombas:
1. Hosas atgrieshanas Rigaa.
2. Masaljska atgrieshanaas vaartsarga statusaa. Gudljevska dublieris - why not?
3. Denijs Hitlijs speles Dinamo.
3. Ozo atgrieshanaas uz treneru solinja (laikam jau nereaalaakais no variantiem).
4. PRIMA ciginjas kljust par Dinamo generalsponsoru
5. Celminjsh kljust par komandas uztura specialistu.

Viss var but. Gaidam 09.07.
, 2018-06-18 21:46, pirms 6 gadiem
prima rakstīja: Iespējamās bombas:
1. Hosas atgrieshanas Rigaa.
2. Masaljska atgrieshanaas vaartsarga statusaa. Gudljevska dublieris - why not?
3. Denijs Hitlijs speles Dinamo.
3. Ozo atgrieshanaas uz treneru solinja (laikam jau nereaalaakais no variantiem).
4. PRIMA ciginjas kljust par Dinamo generalsponsoru
5. Celminjsh kljust par komandas uztura specialistu.

Viss var but. Gaidam 09.07.
Nebūs neviens no šiem
, 2018-06-19 00:06, pirms 6 gadiem
Jāgrs?
, 2018-06-19 12:15, pirms 6 gadiem
familyguy rakstīja: Jāgrs?
Tas būtu pat interesanti
, 2018-06-19 12:28, pirms 6 gadiem
Jāgrs būtu patiešām interesanti. Varbūt kaut kas reālistiskāks, AHL bombardieris, NHL 3.-4. maiņas spēlētājs? Antoine Vermette, Ben Street, Mike Sislo, kaut kas tāds? Bija baumas par Eric Gelinas. Varbūt kāds maiņas darījums, kur Dinamo iegūst latviešus, piemēram, no Spartaka.
, 2018-06-20 17:35, pirms 6 gadiem
Jāsāk pētīt.. Dinamo "pārsteiguma" uzbrucējs parasti ir:
1) Augsts drafta numurs
2) Līdz galam nerealizējies
3) Iespējama trauma, kas likusi visu laiku spēlēt tikai pa fārmklubiem
4) Disciplīnas problēmas? Nekas, alkaholiķiem Rīgā ir ko darīt.
5) Agrāk bija AHL metējs (ap 20 goliem+10 piespēlēm), bet tagad, pēdējos gadus spēlē Itālijas līgā..grib atgriezties augstākajā līmenī!

...
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.