Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Pusotrs ducis labāko hokeja uzbrucēju

Pusotrs ducis labāko hokeja uzbrucēju
Miks Indrašis: "Karogu augšā!"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Valsts svētki ir laiks, kad dažs saņem Triju Zvaigžņu ordeni, cits - solīdu tūkstošos eiro izmērāmu valdības atzinību. Malā nevar palikt arī "Vienos vārtos", turklāt cītīgakajiem VV lasītājiem jau pirms kādas nedēļas solīju, ka labāko latvju vārtsargu topam sekos gan uzbrucēji, gan aizsargi. Ar aizsargiem ir grūtāk, tāpēc tos atliksim uz vēlāku laiku. Kas gan jādara uzbrucējiem? Skaidrs, ka jāmet ripa vārtos! Taču pēc šāda - viena kritērija vien nevar veidot rangu. Jo hokejā kā komandu spēlē nepieciešami ir arī klavieru nesēji, pretinieku labāko maiņu neitralizētāji, mazākuma ģēniji utjpr. Tiem, kam hokeja māte ir tikai statistika, var būt arī vilšanās - šis tops, tāpat kā visi manis iepriekš veidotie, būs ar subjektīvisma piegaršu. Proti, virtuāli iejūtoties Boba Hārtlija Latvijas izlases žaketē.

Topu sākot vēl nebiju ticis skaidrībā, vai Latvijas virslīga (OHL) uzskatāma par konkurenti uzbrukuma frontē. Tāpēc mēgināšu kaut kā izlavierēt, lai vilks dzīvs un kaza paēdusi. Skaidrs, ka ne visi Rīgas "Dinamo" uzbrucēji, nonākot "Kurbadā", "Mogo" vai "Liepājā", būtu baigie goleadori. Tāpat kā ne visi OHL metēji, nonākot "Dinamo", kaut ko arī iemestu. Taču nepārvarama bezdibeņa starp DR un OHL nav. Ko pirms pāris gadiem parādīja Bruno Zabis un ko pērn pierādīja aizsargs Imants Ļeščovs, kurš pēc spēlēšanas DR... Liepājā vairs lāga netika sastāvā. Iekavās - vieta iepriekšējā rangā - šā gada janvārī.

1. (6) Miks Indrašis, DR

3119 (11+8)-214

Lai man piedod visi Girgensona vai Daugaviņa talanta apjūsmotāji, bet 2017. gada 18. novembra rangā man pirmajā vietā jāliek DR kapteinis. Miks šobrīd spēlē ne tikai rezultatīvi, bet tiešām spēlē, no procesa ķerdams kaifu. Ar smaidu sejā un C burtu uz formas tērpa.

2. (1) Kaspars Daugaviņš, "Torpedo", KHL

3315 (6+9)+68

Kaspars cienījami pilda leģionāra pienākumus Ņižņijnovgorodā. Starp mūsu uzbrucējiem 2. vieta pasaules 2. spēcīgākajā līgā. Laukumā gājis visās 33 spēlēs.

3. (3) Zemgus Girgensons, "Sabres", NHL

163 (1+2)04

"Sabres" mainās treneri, bet komanda kā astē, tā astē - arī šoruden 30. vietā (no 31). Arī pie Fila Hauslija. Zemgus jau izspēlējies visās maiņās, laikam jāgaida atpakaļ Teds Nolans. Pagaidām vairāk iznāk sadarboties ar Džordanu Nolanu.

4. (2) Mārtiņš Karsums, "Dynamo", KHL

2210 (1+9)-651

Karsums joprojām ir viens no labākajiem latviešu uzbrucējiem. Savainojuma un skalpeļa dēļ izlaidis trešo daļu Maskavas kluba spēles.

5. (11) Roberts Bukarts, Zlīna, Čehija

2215 (9+6)+638

RD smādētais Bukarts Čehijā, kas ir viena no Eiropas spēcīgākajām līgām, ir zirgā. Nu jau vairākus PČ ir viens no izlases līderiem, kurš var kaut ko iemest. Ļoti solīda spēle, arī kā Latvijas izlases kapteinim turnīrā Francijā.

6. (-) Gunārs Skvorcovs, DR

297 (2+5)-337

Ieraugot tik augstu Skvorcovu, dažs varbūt pasmīkņās, ka Gunārs man brālis vai radinieks. Šā vai tā, bet Gunārs ir otrais rezultatīvākais pašmāju uzbrucējs RD. Aculiecinieki stāsta, ka bullītis buļbašu vārtos Seržī esot bijis nu baigi feins.

7. (4) Ronalds Ķēniņš, Cīrihe, Šveice

206 (1+5)-343

Zviedru treneri Hanss Valsons un Larss Johansons Cīrihes lauvām prasa mazliet citu spēli, nekā pirms dažām sezonām Bobs Hārtlijs. Ķēniņš mazliet mokās... Laikam jau runas par pāreju uz Lozannu nav bez pamata.

8. (-) Teodors Bļugers, "Penguins", AHL

148 (2+6)+32

Teodors Bļugers diezgan spēcīgi klauvē pie Pitsburgas "Penguins" durvīm. Gan jau tās atvērs. Tāpat kā pavasarī bez lielas ažiotāžas atvēra Latvijas izlases durvis.

9. (-) Rūdolfs Balcers, "Barracuda", AHL

1211 (1+10)-24

Neatceros, kad kāds latvju jaunulis tā būtu debitējis AHL. Varbūt Karsums? Balcers ar saviem 11 punktiem ir trešais Sanhosē fārmklubā!

10. (-) Ņikita Jevpalovs, DR

255 (3+2)-310

Pirms sezonas bažījos, vai Jevpalovs vispār dabūs līgumu ar DR, bet nu tur ir viens no labākajiem uzbrucējiem.

11. (-) Arturs Mickevičs, Liona, Francija

1819 (11+8)+1324

Pēc četru izlašu turnīra, kur Latvijas nebūt ne spēcīgākā izlase ar 3:1 pieveica Franciju, kādam varbūt franču spēcīgākā līga var šķist ne tik spēcīga. Kā teiktu Anatolijs Kreipāns, bet tur arī ir jāprot iemest. Ko eksliepānieks Mickevičs dara jau otro sezonu.

12.(-) Rihards Bukarts, bez kluba

174 (2+2)-420

Jaunam cilvēkam jābūt ar ambīcijām un vidējais no trim brāļiem Bukartiem tāds ir. Viņam būtiski ir spēlēt, nevis tupēt Zlīnā ceturtajā maiņā. Jauniem un ambicioziem pieder pasaule.

13. (7) Gints Meija, DR

293 (0+3)-1112

DR bijušais kapteinis ir viens no mūsu labākajiem klavieru nesējiem. Šogad golu vēl nav, bet... Pērn komandas iekšējā aptaujā gandrīz katrs dinamietis kā sev vēlamo maiņas biedru bija izvēlējies Meiju. Nu beidzot jāiemet!

14. (-) Rodrigo Ābols, Ērebrū, Zviedrija

140 (0+0)-14

Uzbrucējs bez punktiem rangā? Jā. No junioru hokeja nav tik vienkārši ielekt zviedru elitē. Savu lietderību Rodrigo pierādīja nule Latvijas izlasē (2+1). Hārtlijs beidzot redzēja veselu Ābolu.

15. (12) Roberts Jekimovs, Frederikshavna, Dānija

1914 (7+7)+48

Arī Jekimovs jau otro gadu pēc kārtas iemet Dānijā. Ja es būtu Hārtlijs, pamēģinātu...

16. (8) Miķelis Rēdlihs, DR

194 (1+3)-512

Ir cilvēki, kas uzskata, ka Miķeļa hokejs 33 gadu vecumā ir beidzies. Varbūt vajag citus partnerus (Dārziņu!), varbūt šāds forčekings Miķelim neder... Bet DR tieši Miķelis ir vienīgais no pašmāju spēlētājiem (vēl Salmela, Čistovs), kuram pozitīva uzvarēto un zaudēto mikromaču bilance (5-3).

17. (-) Māris Bičevskis, DR

292 (1+1)-1016

Vieta rangā par izlašu turnīru Francijā (2+1). Pērn DR punktu bija vairāk.

18. Sandis Zolmanis, "Kurbads"

1219 (8+11)-6

Viens no Latvijas čempionāta rezultatīvākajiem uzbrucējiem savu ripu iemeta Francijas izlases vārtos. Hārtlijam Zolmaņa spēle patīk.

P. S. 1) Lauris Dārziņš, Mārtiņš Dzierkals, kā arī savainojumos nomocītie Andris Džeriņš un Kirils Tambijevs pagaidām bez vērtējuma.
2) Jānis Sprukts (7, 7 (5+2), - , 14) un Mārtiņš Cipullis (3, 3 (2+1), - , 2) vēl nospēlējuši pārāk maz spēļu "Kurbadā", lai objektīvi varētu spriest par viņu varējumu.


, 2017-11-18 09:26, pirms 6 gadiem
Bet ja Zemgus tiktu atstats 1.mainjaa, kuraa turpinatu vakt punktus, tad vins butu labaks uzbrucejs un butu 1.vietaa?
Kopumaa jasaka, ka diezgan blavs mums uzbrukums. Cerams, ka Balcers, Dzierkals un Blugers driz ta kartigi atversies pieaugusho hokejaa un bus izlases lideri.
, 2017-11-18 20:37, pirms 6 gadiem
Principā piekrītu vērtējumiem. Mans rangs varētu būt līdzīgs, ar nenozīmīgām nobīdēm. Bet kopumā uzbrukumā mums šobrīd patiešām nav tie labākie laiki, visās spēcīgākajās līgās, tikai paretam kāds uzplaiksnījums manāms. Vienīgi izlase vieš cerības, kas savukārt liek domāt, ka potenciāls ir, tikai daudzi mūsējo treneri nespēj to dabūt ārā. Bet gan jau vienreiz tas korķis šaus, un cerams, ka drīz.
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.