Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Ja puikas atgriežas Liepājā...

Ja puikas atgriežas Liepājā...
HK ''Liepāja" prezidents Mihails Vasiļonoks šovasar Liepājā novācis ļoti labu komandu. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

…tad visā visumā viss skaidrs – Hokeja kluba “Liepāja” saimnieki nolēmuši vēl vairāk iesaistīties ripas spēles finansēšanā. Salīdzinot ar pārējiem virslīgas klubiem, “Liepāja” sastāva komplektāciju sāka visagrāk – jau 9. maijā parakstot līgumu ar vārtsargu Māri Jučeru. Jūnijā beigās kluba prezidents Mihails Vasiļonoks praktiski jau bija nokomplektējis komandu, uz mājām dabūjot aizsargus Kristeru Freibergu un Mārtiņu Oskaru Freimani, uzbrucējus Māri Dilevku, Klāvu Plānicu un Māri Miezi. Izskatās, ka jaunajā sezonā sastāvs “Liepājai” būs gana šuncīgs, lai konkurētu ar “Kurbadu” vai “Mogo”.

“Treniņus uzsākām 4. jūlijā, pirmās divas dienas bija testi, tad sausie treniņi, bet no 15. jūlija esam uz ledus”, ar informāciju “VV” dalījās HK “Liepāja” prezidents Mihails Vasiļonoks. “Komanda praktiski bija nokompletēta jūnijā. Pareizi jau tu saproti dzīvi: ja mums izdevies mājās dabūt sešus savus spēlētājus, tātad ir uzlabojusies finansiālā situācija. Pērn kluba jaunie saimnieki gribēja vispirms uzzināt, kas mēs esam un ko varam. Sezonas otro pusi komanda nospēlēja diezgan pieklājīgi un tagad mūsu atbalstītājiem radusies vēl lielāka interese. Tāpēc varam atļauties gan Māri Jučeru, gan Freibergu un Freimani, gan Dilevku, Miezi un Plānicu. Visi mūsu pašu puikas, kas atgriežas Liepājā.”

Skaidrs, ka bijušais vārtsargs Mihails Vasiļonoks zina, cik svarīgi ir vārti, tāpēc pēc deviņu gadu pauzes atkal Liepājas kluba vārtus sargās Jučers. Šajā laikā pabijis gan Rīgas “Dinamo”, gan arī Latvijas izlases vārtos, gan Kazahstānā, Polijā, Francijā un Alpu līgā Lustenavas vienībā. 25 gadus vecais Freimanis pavasarī “Kurbada” vienībā kļuva par Latvijas vicečempionu, izmēģināja spēkus arī ASV. 27 gadus vecais Freibergs pērn spēlēja Vācijas 4. līgas klubā Bādkisingenā, uzbrucēji Dilevka un Plānics Norvēģijas 2. līgas vienībā Jēvikā, bet trešais uzbrucējis Miezis atgriezies no otrā ceļojuma uz “Zemgali”. Sešu savu audzēkņu atpakaļatgriešanās var radīt nopietnu pastiprinājumu – galu galā tā taču ir gandrīz trešā daļa no komandas!

Kā pastāstīja Vasiļonoks, šobrīd maiņu sastāvi treniņos esot šādi: Miezis – Zabis – Dilevka, Freibergs – Freimanis; Visockis – Plānics – Binkulis, Ņekļudovs – Rimševičs;
Butāns – Žučoks – Fomins, Minajevs – Ķevlis; Vilmanis – Rungovskis- Freijs/Auziņš, Alonderis – Pāvelsons, Vibāns – Jākobslons.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, pagaidām ar komandu netrenējas uzbrucējs Roberts Štelmahers, kuram aģents meklē darbu ārzemēs, skaidrībai jābūt līdz nedēļas beigām, tāds termiņš dots Robertam. Viens no uzbrukuma līderiem – Egils Kalns, kurš pērn epizodiski uzspēlēja arī “Dinamo”, meklējot klubu Anglijā, bet, ja nekas nopietns nebūšot, tad spēlēs Liepājā. Acīmredzot jaunajā Nikolaja Sirotkina “Olimpā” turpmāk redzēsim uzbrucēju Dmitriju Korņilovu. Mācības turpmāk galvenā nodarbe būšot Voldemāram Maslovskim, “Liepājā” vairs nebūšot arī uzbrucēju Raivo Freidenfelda (jau pērn “Ventā 2002”) un Denisa Kateriņiča. Tāpat kā pērn, līgums ar “Dinamo” ir Robertam Mamčicam un tāpat kā pērn, arī šogad “Liepāja” būšot Rīgas “Dinamo” fārmklubs.

Tradīcija tiks saglabāta arī citā jomā – visu augustu Liepājā notiks “Amber Puck” turnīri U-7/U-9, U-11, U-13, U-15, U-17, JAHL, amatieru un virslīgas klubiem. Bez “Liepājas” no virslīgas būs arī “Zemgale” un HS “Rīgā”, kā arī Toruņas vienība no Polijas. Tiem, kam Liepāja šķiet par tālu, lai skatītos pārbaudes spēles, 1. augustā var doteis uz Jelgavu, kur pārbaudes spēlei piekritis pagājušā gada VHL čempions – Karagandas “Sariarka” ar Leonīdu Tambijevu kā galveno treneri.


, 2019-07-17 12:48, pirms 5 gadiem
Kas tas par Olimpu?
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.