Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Cīņā par vietu zem "Dinamo" saules iesaistās ārzemēs spēlējušie latvieši

Cīņā par vietu zem "Dinamo" saules iesaistās ārzemēs spēlējušie latvieši
Jēkabs Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" svētdien dosies uz Valmieru, kur sāks regulārus treniņus uz ledus un aizvadīs pirmo pārbaudes spēli. Cīņā par vietu sastāvā iesaistījušies vairāki ārzemēs spēlējošie latvieši, ar kuriem noslēgts līgums uz pārbaudes laiku, un uzbrucējs, kurš 2015. gadā kļuva par Latvijas čempionu. Tikmēr no Ziemeļamerikas tuvojas uzbrucēji.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" vakar pirmo reizi devās laukumā un aizvadīja savstarpējo pārbaudes spēli. Dueļa liktenis izšķīrās pēcspēles metienu sērijā, kurā rezultatīvs raidījums izdevās Mikam Indrašim - pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs ar skaistu māņu kustību novāca no ceļa vārtsargu Jāni Kalniņu un ieslidināja ripu baltās komandas vārtos.

Spēlē nepiedalījās vairāki hokejisti, kuri nākamajā sezonā gatavi aizņemt Rīgas "Dinamo" līderu lomas. Kamēr citi vārtos meta ripas un dalīja skaistas piespēles, viņi cilāja svarus trenažieru zālē un vēlāk rindiņā nostājās pie apmales, lai pavērotu komandas biedru sniegumu.

Uzbrucēji Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, amerikānis Tims Sestito un aizsargs Oskars Cibuļskis. Kamēr ar citiem noslēgti līgumi uz pārbaudes laiku, viņi pacietīgi gaida nopietnu vienošanos, lai arī varētu doties ledus laukumā. Tikmēr laiks jāīsina, kā nu kurš prot.

Dārziņš, kurš ar 28 punktiem kļuva par Rīgas "Dinamo" otro rezultatīvāko spēlētāju pagājušajā sezonā, taču viņam tika atņemta kapteiņa uzšuve un pēc sezonas tika lauzts līgums, apņēmies palikt Latvijā. Viņa lielāko uzmanību vakar saņēma nūjas - vispirms zāģis un pareizais garums, pēc tam smilšpapīrs.

Taču pareizā garuma atrašana sagādājusi problēmas - uzbrucējs atzina, ka visas nūjas izdalītas pa labi un pa kreisi, tāpēc mājās nācies meklēt vecās. Bet pēc nozāģēšanas nācies secināt, ka kaut kas nav tā, kā vēlētos - pāris centimetrus par īsu. Līdz sezonai gan vēl ir laiks.

Pārbaudes spēlē vārtus sargāja Jakubs Sedlāčeks, kurš pagājušajā sezonā atvairīja 92,8% sāncenšu metienu un plānots kā pirmais vārtsargs, latvietis Jānis Kalniņš, kurš uz pēdējiem diviem pasaules čempionātiem devies kā Latvijas izlases trešais numurs, apliecinājis sevi starp MOL līgas labākajiem ripu ķērājiem un plānots kā čeha dublietis, un hokeja kluba "Rīga" vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals.

Aizsardzībā darbojās vairāki hokejisti, kuri Rīgas "Dinamo" pārstāvēja arī pagājušajā sezonā: no savainojumiem atlabušie Krišjānis Rēdlihs un Ēriks Ševčenko, Guntis Galviņš un Aleksandrs Jerofejevs. Kompāniju viņiem sastādīja hokejisti, kuri ir vilkuši komandas kreklus.

Jēkabs Rēdlihs pagājušajā sezonā pārstāvēja Čehijas klubu "Karlovy Vary Energie", bet Rīgas "Dinamo" pēdējoreiz spēlēja 2014. gadā. Georgijs Pujacs kļuva par Slovākijas vicečempionu, un arī viņš Latvijā pēdējoreiz spēlēja 2014. gadā, kad bija komandas kapteinis, taču pirms Ziemassvētkiem līgums tika lauzts. Pirmo reizi kopš 2010. gada sezonai Eiropā gatavojas Ralfs Freibergs, kurš piedalījies divos pasaules čempionātos un Soču olimpiskajās spēlēs.

Par vietu Rīgas "Dinamo" cīnās arī Kristaps Bazevičs, kurš spēlēja Somijas pēc spēka otrajā līgā, bet pirms tam bija starp Somijas U20 līgas labākajiem aizsargiem, Krišs Lipsbergs no Polijas līgas, Mārtiņš Jakovļevs, kurš pērn paguva uzspēlēt Kazahstānā, Slovākijā un Krievijas pēc spēka otrajā līgā, un Uvis Balinskis no hokeja kluba "Rīga". Nākamajā nedēļā pulkam pievienosies arī Rīgas "Dinamo" rekordists Kristaps Zīle.

No uzbrucējiem Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā pārstāvēja Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Gatis Sprukts, Roberts Locāns, Kirils Galoha, Filips Toluzakovs, Māris Bičevskis, Frenks Razgals, Gunārs Skvorcovs, Kaspars Saulietis, Edgars Kulda un Nikolajs Jeļisejevs.

Klāt nācis daudz apspriestais Eliezers Šerbatovs, kurš pārstāvējis Izraēlas izlasi un kļuvis par Kazahstānas čempionu, un Miks Lipsbergs, kurš pēc tam, kad neizdevās aizbraukt uz ECHL, pēdējos divus gadus pavadījis Latvijas čempionātā. 2015. gadā viņš kopā ar "Mogo" kļuva par čempionu un tika atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Šogad viņa kontā Latvijas kausa vērtīgākā spēlētāja balva.

Latvijas čempionātā ir grūti atrast spēlētāju, kurš varētu iederēties Kontinentālās hokeja līgas kluba zīmējumā. Taču, ja obligāti būtu jāizvēlas viens, arī mana izvēle kristu uz Lipsbergu. Un pārbaudes spēlē viņš nebaidījās spēlēt savu hokeju, vairākumā 15 sekunžu laikā izdarot trīs metienus no viena punkta, un visi Sedlāčekam sagādāja problēmas. Sekoja arī ceturtais, tomēr ripa lidoja pāri vārtiem.

Iespēja dota arī Oskaram Batņam un Georgam Golovkovam. 194 centimetrus garais Batņa pēdējos divus gadus pavadījis Amerikas junioros un bija Latvijas U20 izlases kapteinis. Golovkovs Ziemeļamerikā spēlējis pēdējās trīs sezonas - divas Kanādā, pēcāk pārcēlies uz USHL, kas ir līmeni augstāk nekā Batņas NAHL.

Un Rīgas "Dinamo" sastāvā beidzot cer noturēties arī Koba Jass. 26 gadus vecais uzbrucējs, kurš kļuva par Teda Nolana mīluli un aizbrauca uz 2014. gada olimpiskajām spēlēm, pēdējās četras sezonas pavadījis Čehijas un Slovākijas līgā. "Martin" komandas rindās viņš 14 mačos izdarīja desmit rezultatīvas piespēles, rezultativitātē apsteidzot abus komandas biedrus no Latvijas - Jāni Spruktu un Mārtiņu Cipuli.

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs paudis cerību, ka uz treniņnometni Valmierā komanda dosies galvenā trenera vadībā. Spēlētāji pauž cerību, ka drīz tiks sakārtota situācija ap līgumiem, lai varētu pilnā sparā trenēties uz ledus.

Bet tikmēr Latvijai un Rīgas lidostai tuvojas uzbrucēji no Ziemeļamerikas. Tieši tā, uzbrucēji, nevis uzbrucējs.


, 2016-07-15 11:26, pirms 8 gadiem
Doubtful: Kael Mouillierat (F) | Pittsburgh Penguins -> Dinamo Riga | eliteprospects.com/t.php?id=278302 #KHL
, 2016-07-15 11:27, pirms 8 gadiem
Pavasarī man tīri labi patika liepājnieks Beizaks. Augums labs, enerģijas pietiek. Varēja vismaz uz pārbaudes laiku pamēģināt.
, 2016-07-15 11:38, pirms 8 gadiem
Priece,ka komandas kodolu veido pasmaju hokejisti un izskatas,ka sogad komanda varetu but vairak svaigu asinu.Pec uzvardiem spriezht hokejs DINAMO izpildijuma varetu klut uzbrukoss un daudz asaks.Varbut beigsies dailslidosana?Ja es pareizi izskaitloju,kas bus treneris,tad pirmaja plana bus uzbrukums.Nu ko izmainas bij vajadzigas,gaidisim sezonu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-15 11:50, pirms 8 gadiem
fikuss rakstīja: Priece,ka komandas kodolu veido pasmaju hokejisti un izskatas,ka sogad komanda varetu but vairak svaigu asinu.Pec uzvardiem spriezht hokejs DINAMO izpildijuma varetu klut uzbrukoss un daudz asaks.Varbut beigsies dailslidosana?Ja es pareizi izskaitloju,kas bus treneris,tad pirmaja plana bus uzbrukums.Nu ko izmainas bij vajadzigas,gaidisim sezonu.
Ar šādu sastāvu KrHuLv stabili varēs ieņemt vienu no trīs godalgotām vietām ar veicināšanas balvu, jeb stabili viena no vājākām Kolorado līgas komandām.
, 2016-07-15 13:17, pirms 8 gadiem
A-Burts-ibio rakstīja: Bet tikmēr Latvijai un Rīgas lidostai tuvojas uzbrucēji no Ziemeļamerikas. Tieši tā, uzbrucēji, nevis uzbrucējs.
Zemgus Girgensons?
Aizmirsti Zemgus speles Bufalo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.