Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Starkovs padzīts. Nu, un?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Starkovs padzīts. Nu, un?
Aleksandrs Starkovs pirms spēles pret Horvātiju.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Laiku pa laikam pārlasu savus rakstus. Latvijas futbola bēru dienā peidāvāju atskatīties, ko rakstīju 2013. gada 12. jūlijā. Ar visiem jūsu komentāriem.

Būtu tikai loģiski, ja interneta portālos, kas visu šo laiku pēc Latvijas izlases 0:5 zaudējuma Bosnijai pieprasīja Starkova demisiju, šodien būtu redzami skaisti baneri - "Mēs uzvarējām! Starkovs atkāpies". Futbola faniem un kolēģiem, kuri aktīvi aģitēja par trenera nomaiņu, nu vajadzētu būt eiforijā, taču ceturtdienas vakars laikam jo spilgti parādīja, kas mēs esam futbolā un kāpēc nespējam cienīgi nospēlēt ar tādām izlasēm kā Bosnija.

Pēc 0:5 mēģināju no vairākiem kolēģiem izvilināt, kur Petroviča vaina. Uz spēli izlika ne to sastāvu? Neizvēlējās pareizo taktiku? Rupji kļūdījās, izdarot spēlētāju maiņu? Man saprotamākā atbilde bija: "Štrunts par 0:5, bet nebija jau arī spēles... Nebija pat sitienu pa vārtiem." Sportā, bet jo bieži tieši futbolā gadās, ka komanda uzvar arī ar sliktu spēli, bet labi spēlējot zaudē. Parasti gan laba spēle un uzvaras iet roku rokā, bet sliktajās spēlēs parasti zaudē.

Starkovs izlasē esot aizsēdējies, noguris un neko jaunu vairs nespējot dot. Vai kāds cits (jauns) treneris no Latvijas šīs izlases izspiestu vairāk? Droši vien, ka nē, bet vajagot vismaz kādas pārmaiņas... Tā daži kolēģi argumentēja Starkova demisijas pieprasījumu.

Vēlot veiksmi Paharam, prātā nāk kāda padomju laiku anekdote. Partijas (PSKP) kontrolētajā publiskajā namā strauji kritušies ieņēmumi. Bordeļa vadītāja, partijas biedrene kopš 1917. gada nesaprašanā: "Kā tad tā? Tikko nomainījām mēbeles, visas darbinieces arī pieredzējušas un uzticamas partijnieces..." Anekdotes morāle: ne jau mēbeles bija jāmaina, bet maukas.

Latvijas izlases futbolistus par maukām negribu saukt, taču ļoti iespējams, ka Starkova gadījumā mēbeļu nomaiņa neko nedos. Ja futbolisti spēlēs tā, kā ceturtdien to darīja "Liepājas metalurgs".

frutto
Jankam gada raksts :D

NAMEJS 9999
Treneru maiņa arī var notikt dažādi.
Tas ko mēs vakar redzējām bija-farss. Vistiešākā nozīmē.
Tas ka Starkovs sevi ir izsmēlis (vismaz šobrīd) pie izlases stūres saprot ne tikai līdzjutēji, bet arī paši futbolisti, un tāpēc viņu sniegums pēdējās izlases spēlēs ir tikai likumsakarīgs.
Patreiz nav īsti pamata atsaukties,ka izlasē spēlē mazāk pieredzējuši spēlētāji kā tie, kas 2003. gadā kvalifikacējās EČ 2004. Tikai ir jautājums cik tam izlases modelim bija liela motivācija, un cik ir patreizējam.

frutto
nu kad Pahars vadija Skonto,klubs izskatijas daudz vaajaks,neka tas ir sobriid,kad pie stuures ir toto karalis

Grafīts
frutto rakstīja: nu kad Pahars vadija Skonto,klubs izskatijas daudz vaajaks,neka tas ir sobriid,kad pie stuures ir toto karalis
Pahars pie Skonto stūres tikai sāka karjeru. Pirmais gads tiešām vājs bija.
bet tomēr LV kausu, Baltijas kausu jau dabūja plus čempī cīnījās par zeltu.

knaible
Vai tad pie mums treneri ir jāmaina tikai ja to iznes ar kājām pa priekšu jeb arī savādāku iemeslu dēļ. Jebkurā citā nopietnā futbola valstī tas būtu noticis jau sen bet mums vēl jāpačīkst, jāpapūš un simt reiz jāmēra, kamēr citi dara aiziedami mums garām.

žirga88
Kāds pahars tur treneris ,tur vel 10 gadi lidz trenerim :),kārtējo reizi ,lai nolīgtu augstas klases treneri ,Indriksnons un parejie zvēri ,ekonomē ...:)

berimors
Nu, Jāni, par tām maukām - tas par daudz! Neveikli sanāca, tik tiešām.

..............
Man šķiet, ka Latvijas izlasei kā ēst vajag tādu treneri, kurš par kļūdām nosēdina malā un vēl iedod pļauku tiem pieniem, un uzliek uz laukuma kaut vai švakākus spēlētājus (uz papīra), bet vismaz tādus, kuriem "acis deg" un kuri vēlas spēlēt izlasē..
Savādāk kārtējais - "izlasē patīkama atmosfēra", "mēs, visi čaļi draudzīgi" utt
anglietis
mums vajag futbola Nolanu
frutto .............. rakstīja: Man šķiet, ka Latvijas izlasei kā ēst vajag tādu treneri, kurš par kļūdām nosēdina malā un vēl iedod pļauku tiem pieniem, un uzliek uz laukuma kaut vai švakākus spēlētājus (uz papīra), bet vismaz tādus, kuriem "acis deg" un kuri vēlas spēlēt izlasē..
Savādāk kārtējais - "izlasē patīkama atmosfēra", "mēs, visi čaļi draudzīgi" utt
un dazam labam atnemt telefonus un datoru,savaadak vairak twiito ka trenejas

Agris Suveizda
Kā ceturtdienas vakars ir saistāms ar spēlēm pret bosniešiem un citām līdzīga līmeņa izlasēm? Pirmkārt, mums pašiem pamatsastāvā pret bosniešiem bija tikai četri pašmāju klubu spēlētāji. Neba Cauņas traumas, droši vien būtu tikai trīs. Otrkārt, ja jau tu rakstu pamato tikai ar ceturtdienas vakaru (tas ir, Virslīgas klubu līmeni), tad paskatāmies pretējā virzienā - kur atrodas Bosnijas un Hercegovinas klubi? Ja paskatāmies UEFA rangā, tad redzam, ka Bosnijas klubi atrodas gandrīz turpat, kur mūsējie - 34.vietā (mums ir 39.vieta). Treškārt, pirmos punktus turpinot, švaks klubu līmenis vēl nenozīmē labu izlasi. Un otrādi. Piemēram, bosniešiem liela daļa pamatsastāva spēlētāju ir izauguši ārzemēs. Vai pretējs piemērs - Anglijas Premjerlīga ir labākā līga pasaulē, bet Anglijas izlase knapi tiek pasaules "Top 10".

Rakstā paustā doma ir skaidra, bet pamatojums gan nav pareizs.
J.L.
Raksta būtība pakārtota tam lai pastāstītu jēlu anekdoti. Rodās iespaids, ka Matulis savā attīstībā palicis pusaudža vecumā, tāpat kā viņa darba devējs Puče - allaž seksuāli norūpējies.
mrPO
bāāāāc MATULI! Nu kur tu lien ???
rockefeller
Matulis gribēja izstāstīt anekdoti par maukām, tāpēc arī ievadā kaut ko par LV futbolu uzrakstīja. :)
arhivs X
Pilnībā piekrītu raksta autoram. Nezinu kāpēc te daži dzīvo kautkādās ilūzijās. Kamēr nebūs iespējas mainīt visu sākot no bērnu futbola, tikmēr nekas nebūs
Fric
Bet var būt futbolisti spēlē tā kā viņi spēlē, jo treneris nespēj motivēt, vai kā citādi sagatavot? Tas ir jebkurā profesijā novērojams, ka aizsēdēties pārāk ilgi vienā vietā nav veselīgi. Var būt Starkovs nespēj sapurināt/motivēt spēlētājus pēc zaudējumiem un tik nosaka "Kas tad mēs pret tiem specīgajiem..." un iestājas sava veida apātija?

Nav ko likt vietā? Galvenajam trenerim jau nav jābūt superkareivim - ir taču vesels bars ar atbalstošo personālu un atsevišķiem treneriem, kas var dot lielu labumu. Hokejā valstsvienībai taču arī ir savs vārtusargu treneris, cilvēks, kurš vairāk par taktiskajiem zīmējumiem saprot u.c.

Ok, pašmāju līmenis ir zems, bet izlasē tomēr ir diezgan daudz ārzemēs spēlējošo, kas spēlē labās līgās un labās komandās.
sandis44442
Matuļa kungs kā Dagnija no Limuzīna.. maisās visām pudelēm pa korķi..

Jāni paliec pie hokeja un nespēlē futbolu.. kā tur bija tai reklāmā - ir cilvēki kam nesanāk un labi ir ka nesanāk..
Emilio

Fric rakstīja: Bet var būt futbolisti spēlē tā kā viņi spēlē, jo treneris nespēj motivēt, vai kā citādi sagatavot? Tas ir jebkurā profesijā novērojams, ka aizsēdēties pārāk ilgi vienā vietā nav veselīgi. Var būt Starkovs nespēj sapurināt/motivēt spēlētājus pēc zaudējumiem un tik nosaka "Kas tad mēs pret tiem specīgajiem..." un iestājas sava veida apātija?
Nav ko likt vietā? Galvenajam trenerim jau nav jābūt superkareivim - ir taču vesels bars ar atbalstošo personālu un atsevišķiem treneriem, kas var dot lielu labumu. Hokejā valstsvienībai taču arī ir savs vārtusargu treneris, cilvēks, kurš vairāk par taktiskajiem zīmējumiem saprot u.c.
Ok, pašmāju līmenis ir zems, bet izlasē tomēr ir diezgan daudz ārzemēs spēlējošo, kas spēlē labās līgās un labās komandās.

par trenera lomu piekritīšu - varbūt tiešām nav vajadzīgs milzu pieredzes bagāts, izcils stratēģis, kombinātors un shēmotājs, bet gluži vienkārši - treneris, kurš māk komandu noskaņot tā, lai laukumā katrs zina savu vietu un atdodas spēlei par 110%. var jau pirms mača sazīmēt nez kādas Spānijas izlases cienīgas shēmas ar 150 piespēļu uzbrukumu, taču jāņem vērā, ka mūsu kājbumbistu meistarības līmenis neļauj šādi spēlēt - nu nevar mūsējie apspēlēt 1:1 un atdot precīzu piespēli uzbrukuma turpinājumam... tad nu vienkārši savu jāpanāk ar kapāšanu, enerģiju, attieksmi...
tiesa, šādam trenerim ir jābūt autoritātei ar harizmu un man domāt, ka šajā ziņā Pahars nav tas labākais variants, bet... gan jau kļūdos.

savukārt par mūsējiem augsta līmeņa klubos nu nekādi negribu piekrist! mums ir Šveices virslīgas vārtsargs Vaņins. mums ir angļu Čempionship līmeņa centra aizsargs Gorkšs. jā, mums ir Krievijas un ČL līmeņa pussargs Cauņa un Bundeslīgas līmeņa tarana tipa uzbrucējs Rudņevs. tad vēl ir krievu Premjerlīgas lejasgala komandas uzbrūkošais pussargs Kamešs un tālāk jau aiziet "poļi" Krievijas 1.līga un Latvijas virslīga... kopā ņemot - nasing spešal! grūti spriest, vai objektīvi esam 120.komanda pasaulē, taču neceltos roka mūs tīri uz papīra pēc sastāva ierakstīt augstāk par pirmā simta beigu daļas līmeņa komandu. būsim reāli!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-14 14:32, pirms 9 gadiem
Kur var nobalsot par šo rakstu kā par diletantiskāko un bezjēdzīgāko rakstu sportā 2015.gadā? Un šis vēl iet zem maksas sadaļas.. esmu vnk šokā!

  +2 [+] [-]

, 2015-10-14 14:38, pirms 9 gadiem
tā arī nesapratu visa šā garā pentera jēgu...

  +2 [+] [-]

, 2015-10-14 15:07, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: tā arī nesapratu visa šā garā pentera jēgu...
Jānis ielika pāris gadus vecu rakstu vēlreiz, katrs var izdarīt secinājumus

Ja par tēmu, Starkova nomaiņa ir atmaksājusies, un zaudējums kazahiem nav nekāda traģēdija. Bet pats LV komandas futbols ir simpātiskāks, rezultāti nav sliktāki.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-14 15:09, pirms 9 gadiem
Tas labi, ka pārlasāt savus rakstus, bet kāpēc tas būtu jādara mums? Un morāle tam visam ir tāda, ka...?

  +4 [+] [-]

, 2015-10-14 15:22, pirms 9 gadiem
zanessa rakstīja: Tas labi, ka pārlasāt savus rakstus, bet kāpēc tas būtu jādara mums? Un morāle tam visam ir tāda, ka...?
...morāle ir tāda, ka ar Paharu esam 47. vietā Eiropā...48. Maķedonija, 49. Moldova, 50. Armēnija, 51. Malta, 52. Sanmarīno, 53. Andora, 54. Gibraltārs. Mūsu futbola panākumi tiešām ir vareni!

     [+] [-]

, 2015-10-14 15:31, pirms 9 gadiem
un es joprojām pa šiem gadiem nebūšu mainījis savu nostāju: Matuli, nu kur Tu lien? Es vismaz godīgi pasaku, ka hokeja sadaļā vairs nekomentēju.

Vai tad tiešām nevar uzrakstīt piemēram kādu skaistu rakstu par lauka hoķi?

  +3 [+] [-]

, 2015-10-14 15:39, pirms 9 gadiem
mrPO rakstīja: un es joprojām pa šiem gadiem nebūšu mainījis savu nostāju: Matuli, nu kur Tu lien? Es vismaz godīgi pasaku, ka hokeja sadaļā vairs nekomentēju.

Vai tad tiešām nevar uzrakstīt piemēram kādu skaistu rakstu par lauka hoķi?
Tas labi, ka nemaini uzskatus. Pēterburgā bija tāda Ņina Andrejeva, kura arī ar to lielījās, ka nemaina uzskatus. Veiksmi darbā!

     [+] [-]

, 2015-10-14 15:45, pirms 9 gadiem
Kādā sakarā Horvātija pieminēta?

Aleksandrs Starkovs pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Horvātiju atklājis, ka šai spēlei notiek nopietna gatavošanās

     [+] [-]

, 2015-10-14 15:56, pirms 9 gadiem
izlasīju arī savu komentāru un sapratu, ka arī šodien piekrītu pats sev
bet vai gaidīt rezultātus uzreiz? tas jau ir cits stāsts

  +4 [+] [-]

, 2015-10-14 16:06, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: izlasīju arī savu komentāru un sapratu, ka arī šodien piekrītu pats sev
bet vai gaidīt rezultātus uzreiz? tas jau ir cits stāsts
Vakar redzēji daudz tādu, kuriem dega acis?

     [+] [-]

, 2015-10-14 16:37, pirms 9 gadiem
Visā visumā diezgan labs cikls, ja paskatās, kādā grupā mēs trāpījāmies. Jā, varbūt vakardienas zaudējums ir no gadījuma, kad viena darvas karote sabojā visu medus podu, bet tai pašai Kazahstānai šajā rudenī pirms spēles ar Latviju bija tīri pieklājīgi rezultāti - 1-2 pret Nīderlandi, 0-0 pret Islandi un 1-2 pret Čehiju.

  -2 [+] [-]

, 2015-10-14 16:59, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: ...morāle ir tāda, ka ar Paharu esam 47. vietā Eiropā...48. Maķedonija, 49. Moldova, 50. Armēnija, 51. Malta, 52. Sanmarīno, 53. Andora, 54. Gibraltārs. Mūsu futbola panākumi tiešām ir vareni!
Tas mirklis, kad sākāt pieminēt šo statistiku ir mirklis, kad zaudējāt pilnībā visu savu kredibilitāti. FIFA rangs nenozīmē pilnīgi neko. Izlašu kvalitāti pēc ranga vērtē tikai tie, kuriem galvenais informācijas avots par futbolu ir Google.

     [+] [-]

, 2015-10-14 17:11, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Vakar redzēji daudz tādu, kuriem dega acis?
tiešām neskatījos spēli, bet spriežot pēc jautājuma - acīm redzami tādu bija maz

  +3 [+] [-]

, 2015-10-14 17:25, pirms 9 gadiem
Anonymous187 rakstīja: Tas mirklis, kad sākāt pieminēt šo statistiku ir mirklis, kad zaudējāt pilnībā visu savu kredibilitāti. FIFA rangs nenozīmē pilnīgi neko. Izlašu kvalitāti pēc ranga vērtē tikai tie, kuriem galvenais informācijas avots par futbolu ir Google.
Cien. kungs!
Tas nav rangs. Tā ir Latvijas vieta 2016. gada Eiropas čempionātā!

     [+] [-]

, 2015-10-14 17:47, pirms 9 gadiem
Matuļa kungs, bet tiešām, ko īsti Jūs ar veca raksta pārpublicēšanu gribējāt pateikt? Man šķiet, ka Pahars ar šo komandu vēl izdarīs daudz ko labu. Vismaz es tā ceru. Lai gan tāpat kā Jūs galīgi neesmu futbola eksperts.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-14 17:52, pirms 9 gadiem
Lai arī biežāk nepiekrītu Matulim, taču šoreiz viss ir skaidrs. Kā , savulaik, teica Kambala- es nesaprotu, par kādu progresu vai cīnu jūs runājat, es redzu pēdējo vietu grupā un nevienu uzvaru! Statistiku neapmānīt, mums futbolā jāšancē par punktu donoriem, un nekādu izmainu nav paredzams. Nebāzīsim galvu smiltīs! Patiešām, ne jau starkovs bija pie vainas!

  +4 [+] [-]

, 2015-10-14 17:54, pirms 9 gadiem
zanessa rakstīja: Matuļa kungs, bet tiešām, ko īsti Jūs ar veca raksta pārpublicēšanu gribējāt pateikt? Man šķiet, ka Pahars ar šo komandu vēl izdarīs daudz ko labu. Vismaz es tā ceru. Lai gan tāpat kā Jūs galīgi neesmu futbola eksperts.
Tas ir labi, ka Tev tā šķiet. Nezinu, cik vecs esi, bet padomju laikos visa dzīve bija tāda - tikai uz nākotni vērsta. Vispirms solīja, ka no apmŗam 1980. gada dzīvosim komunismā, pēc tam solīja augsti attīstītu sociālismu utt. Lai tikai vēl mazliet paciešoties. Ar šo komandu Pahars diezin vai izdarīs daudz ko labu, jo, visticamāk, ka tāds Gorkšs vai Vaņins izlasē vairs nespēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-14 18:04, pirms 9 gadiem
Janka malacis, nekā nepareiza jau te nav. Futbola faniem noteikti sāp šādi uzbraucieni, bet neko darīt... Vismaz nepieļāva rukija kļūdu un neizgrāba ar sapņainu gabalu "pirms spēles beigām". Jābūt ļoti radošai iztēlei, lai, noskatoties, kā Īslandes futbolisti vīkendā otrajās 45 minūtēs, tās sākot ar 2:0, atklāti dzenāja muļķi (tikai tāpēc Latvijai bija labs 2. puslaiks), sadomātos, ka nu tik uz nākamo ciklu iesim un sitīsim gandrīz visus. Pēc kazahu mača tādas domas diez vai ir.

0 uzvaru 10 mačos, no kuriem 2 bija pret kazahiem, noteikti ir pamats optimismam. Latvija 180 minūtēs kazahiem neiesita nevienu golu. Vārtu bilance visā atlases ciklā 6-19... Izbraukumā neizšķirti pret čehiem un turkiem bija it kā labi, taču tur abi goli ar lielu veiksmes palīdzību. Čehija vispār kapitāli izgāzās ar stūra izspēli un iekrita pretuzbrukumā. Pret turkiem Vaļera pašās beigās izvilka. Īslande Rīgā mūs sagrāva ar 3:0 (kāds attaisnosies ar Rudņeva sarkano, bet viesi pilnībā kontrolēja vēl pirms tam), bet savās mājās spēlēja tikai ~ 20 minūtes. Tā kā reāli jau paši neko dižu neesam izveidojuši. Daži nepelnīti neizšķirti par daudz, citādi bilde būtu vēl drūmāka.

Pahars noteikti sabiedrībai ir simpātiskāks par Starkovu. Tāpēc, ka ar presi runā latviski. Un tikai tāpēc viņu nenorej kā Petroviču. Rezultātu jau nekādu dižo arī Marianam nav, tāpat nav arī spēles pa lielam, atskaitot dažus posmus atsevišķos mačos. Piemēram, 2. puslaiku pret Īslandi, kur saliniekiem negribējās spēlēt. Pret top komandām tas pats vecais labais autobuss vien ir. Pat pret Nīderlandi, pret kuru šajā ciklā ņirgājās visi, kam nebija slinkums vai netrūka meistarības, mūsējie bija pavisam bezcerīgi.

Vai cits treneris sasniegtu labāku rezultātu ar šiem pašiem spēlētājiem? Gribu domāt, ka, piemēram, no "pašmāju speciālistiem" Pertija varētu, taču to nekad neuzzinās. Pertijam ir ņuhs motivēt un arī pareizu taktiku atrast, bet ētisku apsvērumu dēļ Tamazu izlazē nedrīkst likt. Skonti tīri simpātisku futbolu spēlē ~pussezonu. Pēc tam zūd motivācija, jo nemaksā. Cik daudz šī komanda sasniegtu ar labu nodrošinājumu, kas garantē motivāciju spēlēt visu sezonu? Un nav jau tur nekādi Barselonas un Real līmeņa spēlētāji, savējie puikas vien ir. Starkova audzēkņi par treneriem gan neder, tas nu ir skaidrs. Pahars tomēr ir vilšanās (rezultātu nav, spēle drusku skatāmāka, bet wow faktora nav), Astafjevs būtu vēl sliktāk...

     [+] [-]

, 2015-10-14 18:06, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Cien. kungs!
Tas nav rangs. Tā ir Latvijas vieta 2016. gada Eiropas čempionātā!
OK, taču mana komentāra būtība paliek.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-14 18:16, pirms 9 gadiem
Anonymous187 rakstīja: OK, taču mana komentāra būtība paliek.
Cien. kungs!
Man kā par sportu rastošam vienmēr BŪTISKA ir vieta, kuru sportists vai komanda izcīnījuši.

     [+] [-]

, 2015-10-14 18:29, pirms 9 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Janka malacis, nekā nepareiza jau te nav. Futbola faniem noteikti sāp šādi uzbraucieni, bet neko darīt... Vismaz nepieļāva rukija kļūdu un neizgrāba ar sapņainu gabalu "pirms spēles beigām". Jābūt ļoti radošai iztēlei, lai, noskatoties, kā Īslandes futbolisti vīkendā otrajās 45 minūtēs, tās sākot ar 2:0, atklāti dzenāja muļķi (tikai tāpēc Latvijai bija labs 2. puslaiks), sadomātos, ka nu tik uz nākamo ciklu iesim un sitīsim gandrīz visus. Pēc kazahu mača tādas domas diez vai ir.

0 uzvaru 10 mačos, no kuriem 2 bija pret kazahiem, noteikti ir pamats optimismam. Latvija 180 minūtēs kazahiem neiesita nevienu golu. Vārtu bilance visā atlases ciklā 6-19... Izbraukumā neizšķirti pret čehiem un turkiem bija it kā labi, taču tur abi goli ar lielu veiksmes palīdzību. Čehija vispār kapitāli izgāzās ar stūra izspēli un iekrita pretuzbrukumā. Pret turkiem Vaļera pašās beigās izvilka. Īslande Rīgā mūs sagrāva ar 3:0 (kāds attaisnosies ar Rudņeva sarkano, bet viesi pilnībā kontrolēja vēl pirms tam), bet savās mājās spēlēja tikai ~ 20 minūtes. Tā kā reāli jau paši neko dižu neesam izveidojuši. Daži nepelnīti neizšķirti par daudz, citādi bilde būtu vēl drūmāka.

Pahars noteikti sabiedrībai ir simpātiskāks par Starkovu. Tāpēc, ka ar presi runā latviski. Un tikai tāpēc viņu nenorej kā Petroviču. Rezultātu jau nekādu dižo arī Marianam nav, tāpat nav arī spēles pa lielam, atskaitot dažus posmus atsevišķos mačos. Piemēram, 2. puslaiku pret Īslandi, kur saliniekiem negribējās spēlēt. Pret top komandām tas pats vecais labais autobuss vien ir. Pat pret Nīderlandi, pret kuru šajā ciklā ņirgājās visi, kam nebija slinkums vai netrūka meistarības, mūsējie bija pavisam bezcerīgi.

Vai cits treneris sasniegtu labāku rezultātu ar šiem pašiem spēlētājiem? Gribu domāt, ka, piemēram, no "pašmāju speciālistiem" Pertija varētu, taču to nekad neuzzinās. Pertijam ir ņuhs motivēt un arī pareizu taktiku atrast, bet ētisku apsvērumu dēļ Tamazu izlazē nedrīkst likt. Skonti tīri simpātisku futbolu spēlē ~pussezonu. Pēc tam zūd motivācija, jo nemaksā. Cik daudz šī komanda sasniegtu ar labu nodrošinājumu, kas garantē motivāciju spēlēt visu sezonu? Un nav jau tur nekādi Barselonas un Real līmeņa spēlētāji, savējie puikas vien ir. Starkova audzēkņi par treneriem gan neder, tas nu ir skaidrs. Pahars tomēr ir vilšanās (rezultātu nav, spēle drusku skatāmāka, bet wow faktora nav), Astafjevs būtu vēl sliktāk...
Viss jau uzrakstīts labi, un lielai daļai no izteikumiem var piekrist. Tikai reizēm, lasot šo komentāru, nāk prātā Jūsu raksti par Gulbja panākumiem (gan diemžēl bijušajiem). Šeit Islande negribēja spēlēt, pērn Francijā Gulbja pretinieki visi kā viens švakuļi, nebija formā utt.
Turklāt autoram gan nevajadzētu rakstīt "vīkends". Vienkāršs komentētājs to var atļauties.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-14 19:10, pirms 9 gadiem
Latvija ir valsts, kur skaistie zaudējumi vai neizšķirti pret TOP komandām vienmētr tiek vērtēti daudz augstāk nekā uzvaras pār sava līmeņa/zemākām komandām.

Un tas ir tikai tāpēc, ka tad var pasapņot - ja mums mazliet paveiktos, mēs būtu TUR... pie visiem grandiem, jo mēs, takš, varam ar viņiem spēlēt līdzīgi.

A ko kaut kādu Kazahstānu uzvarēt? Par to pēc tam 10 gadus jūsmot nevarēs.

     [+] [-]

, 2015-10-14 19:11, pirms 9 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: 0 uzvaru 10 mačos, no kuriem 2 bija pret kazahiem, noteikti ir pamats optimismam. Latvija 180 minūtēs kazahiem neiesita nevienu golu. Vārtu bilance visā atlases ciklā 6-19... Izbraukumā neizšķirti pret čehiem un turkiem bija it kā labi, taču tur abi goli ar lielu veiksmes palīdzību. Čehija vispār kapitāli izgāzās ar stūra izspēli un iekrita pretuzbrukumā. Pret turkiem Vaļera pašās beigās izvilka. Īslande Rīgā mūs sagrāva ar 3:0 (kāds attaisnosies ar Rudņeva sarkano, bet viesi pilnībā kontrolēja vēl pirms tam), bet savās mājās spēlēja tikai ~ 20 minūtes. Tā kā reāli jau paši neko dižu neesam izveidojuši. Daži nepelnīti neizšķirti par daudz, citādi bilde būtu vēl drūmāka.
Ļoti triviāla pieeja, šādus vārtu guvumus skaidrojot ar veiksmes palīdzību. "Pret turkiem Vaļera pašās beigās izvilka" - šitais vispār ir ģeniāls teikums. Un visam pāri priekšstats, ka pietiek ar gūtiem vārtiem, bet pārējā spēlēs laikā nav jāaizsargājas, lai izcīnītu kaut vai to pašu neizšķirtu. Arda Turans, Čalhanoglu, Rosickis - tie taču nekādi spēlētāji, kas spēlē sētas klubos...

     [+] [-]

, 2015-10-14 19:33, pirms 9 gadiem
zanessa rakstīja: Viss jau uzrakstīts labi, un lielai daļai no izteikumiem var piekrist. Tikai reizēm, lasot šo komentāru, nāk prātā Jūsu raksti par Gulbja panākumiem (gan diemžēl bijušajiem). Šeit Islande negribēja spēlēt, pērn Francijā Gulbja pretinieki visi kā viens švakuļi, nebija formā utt.
Turklāt autoram gan nevajadzētu rakstīt "vīkends". Vienkāršs komentētājs to var atļauties.
Es jau vairākas reizes plaši esmu izstāstījis, kāpēc Gulbim pirmos trīs mačus toreiz nebija iespējams zaudēt. Skaidrs, ka tur bija ļoti laba apstākļu sakritība. Kur tad talantīgais tenisists tagad ir?! Kāpēc viņš tikai divos no 33 GS turnīriem ticis līdz ceturtdaļfinālam vai tālāk un pēdējās trīs uzvaras slamos guvis pret otrā vai trešā simta spēlētājiem? Dažas reizes sakrita paskainas izlozes, izmantoja. Un neviens mani nepārliecinās par pretējo. Sitīšu ar skaitļiem kā Ēriks.

Īslandes performanci 2. puslaikā iesaku vēlreiz noskatīties, ja nebija gana spilgta iespaida. Ātri uztaisīja 2:0 tīri uz individuālās meistarības rēķina (Andris abos golos gan varēja labāk nospēlēt) un tas arī bija viss, beidza spēlēt, domājot, ka tā viegli arī novinnēs. Skaidrs, ka viņiem neko nevajadzēja no tās spēles, tāpēc arī tā uzvedās, taču savā laukumā tā nespēlē. Tā ir necieņa pret saviem faniem. Ja Latvija pret Sanmarīno Skonto stadionā to izdarītu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-10-15 09:30, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Bļeģ fanojiet par savām Barselonām, Reāliem, Anglijām un Vācijām un Jums vienmēr būs možs un pacilāts garastāvoklis!
Nevar nepiekrist tavam viedoklim !
Muusu valsts lielaa veeleeshanas sasniegt sportiskas virsotnes, visos sporta veidos, manuprat, nav isti pareizas. Piemeram, Spanija ir izcili Futbola, pasaules klases komanda baksetbola, un vinji necenshas visaam variitem attistiit hokeju, jo nav tradiiciju, intereses, infrastruktura utt...
Mums valstii, ar 2 milijoniem iedzviivotajiem ir hokejs, ar kuru nesenis Olimpiaade izciinijaam 7 vietu, un regulari tiekam uz OS. Tad kada velna pec ir nepiecieshams teereet miljionus sporta veidam, kur mums ir vaaja infrastruktura, nav pasaules klases speletaju un pats galvenais nav rezuultaata !!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-15 13:09, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Šeit taču 99% komentētāju ir slimi un no sporta ne grama nejēdz, tikai čīkst vienā laidā cik viss ir slikti un priecājas par kārtējo Latvijas sportistu zāģi jebkurā sporta veidā. Brīžiem šķiet, ka tā ir īstam latvietim raksturīga slimība, nevis priecāties par retajām savējo uzvarām, bet piņņāt un šņukstēt par katru neveiksmi...Nesaprotu, kāda jēga interesēties par sportu, ja viss nemitīgi riebjās, viss ir slikti un būs vēl sliktāk?
Precīzi!

  +1 [+] [-]

, 2015-10-15 14:38, pirms 9 gadiem
Supreme_d1s rakstīja: Nevar nepiekrist tavam viedoklim !
Muusu valsts lielaa veeleeshanas sasniegt sportiskas virsotnes, visos sporta veidos, manuprat, nav isti pareizas. Piemeram, Spanija ir izcili Futbola, pasaules klases komanda baksetbola, un vinji necenshas visaam variitem attistiit hokeju, jo nav tradiiciju, intereses, infrastruktura utt...
Mums valstii, ar 2 milijoniem iedzviivotajiem ir hokejs, ar kuru nesenis Olimpiaade izciinijaam 7 vietu, un regulari tiekam uz OS. Tad kada velna pec ir nepiecieshams teereet miljionus sporta veidam, kur mums ir vaaja infrastruktura, nav pasaules klases speletaju un pats galvenais nav rezuultaata !!!!
varbūt tieši pretēji - kāda jēga kopt tradīcijas un tērēt tām naudu (hokejs ir ļoti dārgs, elitārs sporta veids), ja var klapēt bumbu kamēr gaišs ārā (vēl pa tumsu, ja blakus deg laternas)? Futbolam, salīdzinot ar hokeju, vajag vismaz 50x mazāk līdzekļu (halles, ledus iekārtas, elektrība, ekipējums, kas katru gadu jāpērk klāt, nūjas, kas lūzt, slidas, ripas utt utjp). Kas vajadzīgs futbolā? Laukums vasarā, zāle ziemā, elektrība, apkure ziemā, bumbas un apavi, aizsargi... salīdzini izmaksas

Jā, esam hokejā spēcīgi, bet tikai tādēļ, ka ir maza konkurence. Visi tie, kas ir vēlējušies, jau ir hokejā garām Latvijai, man tas nepatīk un mazliet biedē..

Pasaulē futbolu spēlē visi, hokeju uz pusi mazāk (ja ne vēl vairāk %).
Man šķiet, ka vajag tendēties uz sportu, ar kuru var nodarboties visi bērni, pat bērnu nama audzēkņi, bērni ar īpašām vajadzībām (garīga rakstura) vai bērni ar uzvedības traucējumiem utt, nevis tikai tie, kuru vecākiem nauda kabatā... Tas neveicina neko!
Hokeju nespēlē nabadzīgie. Tātad tauta... Futbolam tik šauras robežas nav.. var pat dzīvoklī žonglēt bumbu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-15 18:31, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: varbūt tieši pretēji - kāda jēga kopt tradīcijas un tērēt tām naudu (hokejs ir ļoti dārgs, elitārs sporta veids), ja var klapēt bumbu kamēr gaišs ārā (vēl pa tumsu, ja blakus deg laternas)? Futbolam, salīdzinot ar hokeju, vajag vismaz 50x mazāk līdzekļu (halles, ledus iekārtas, elektrība, ekipējums, kas katru gadu jāpērk klāt, nūjas, kas lūzt, slidas, ripas utt utjp). Kas vajadzīgs futbolā? Laukums vasarā, zāle ziemā, elektrība, apkure ziemā, bumbas un apavi, aizsargi... salīdzini izmaksas

Jā, esam hokejā spēcīgi, bet tikai tādēļ, ka ir maza konkurence. Visi tie, kas ir vēlējušies, jau ir hokejā garām Latvijai, man tas nepatīk un mazliet biedē..

Pasaulē futbolu spēlē visi, hokeju uz pusi mazāk (ja ne vēl vairāk %).
Man šķiet, ka vajag tendēties uz sportu, ar kuru var nodarboties visi bērni, pat bērnu nama audzēkņi, bērni ar īpašām vajadzībām (garīga rakstura) vai bērni ar uzvedības traucējumiem utt, nevis tikai tie, kuru vecākiem nauda kabatā... Tas neveicina neko!
Hokeju nespēlē nabadzīgie. Tātad tauta... Futbolam tik šauras robežas nav.. var pat dzīvoklī žonglēt bumbu
Nu nav tik traki ar taam izmaksaam, man puika trenejas, un ja ir sakariigs klubs, tad arii ljoti daudz palidz vecaki viens otram, ari treneri un attiecigas pasvaldibas arii vispar ljoti naak pretii, arii pieeja ir lieliska, pagaidam trenejas priekam, macas slidot, speles uz ledus ar nuju, utt - naaks tiinju gadi, tad skatisimies ir lietas koks vai nav..
Tanii pashaa laika meitas dejoshanas-gleznoshnas puulcinjs izmaksa, to pashu !!
Visu cienju futbolam vai "kazaki-razboinjiki" pagalma liimeni, bet 12 meeneshus gadaa, ar basaam kaajaam Latvijaa neviens bumbu pagalmaa nespaardiis, un no mazpiisenu pagasta ziemaa neviens nevienu bernu 3 reizes nedeeljaa uz tuvaako lielpilseetu nevediis. Kamer tur pat mazpisenos uz dikja ir ledus, ir Latvijas berza nujas, no deljiem uzsisti varti, UN TUR KATRS PUIKA, grib buut Ozolinjs, Irbe, Girgensons, Daarzinjs, Redlihs utt. Kamer vitenjpiskas pagasta puikam, kurs trenejas futbola, jaskataas ir uz totalizatora skandaaliem, gruziinus kuri publiksi matam lamaajas, un simtas vietas pasaules rangaa !!!

     [+] [-]

, 2015-10-15 18:43, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: varbūt tieši pretēji - kāda jēga kopt tradīcijas un tērēt tām naudu (hokejs ir ļoti dārgs, elitārs sporta veids), ja var klapēt bumbu kamēr gaišs ārā (vēl pa tumsu, ja blakus deg laternas)?
Es tev pateiksu kaapeec, Tapec kad emocijas, kuras rodas kad esi PC, OS arenaa peec Latvijas hokeja izlases uzvaram pret pasaules lielvalstim, NAV SALIIDZINAAMAS ne ar ko. Briidi kad vairaaki tuuksotoshi LATVIESHU vienaa balsii dzied himnu un atbalsta savu komandu !! Neviena citaa sporta veida taa nav un nebuus !

     [+] [-]

, 2015-10-15 20:59, pirms 9 gadiem
nesaku, ka viss ir balts un melns.. vien izvirzīju viedokli, ka varbūt nevajag atmest futbolam ar roku (kā jebkuram sporta veidam)...
par cenām gan nepiekritīšu. Tad Tev ir paveicies un tas ir izņēmums.. futbols de facto ir lētāks par hokeju.. vienk. jautājums - kas par to maksā
Bet - lai veicas puikam un mums augtu nākamais Ozoliņš
restorāni Rīgā - saņem atlaides