Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

"Dinamo": draugs vai ienaidnieks Kirovam

"Dinamo": draugs vai ienaidnieks Kirovam
Daugavpilietis ar Liepājas, Amerikas un Kazahstānas slīpējumu Ēriks Ševčenko uz DR tiecās tikt jau 2011. gada vasarā. Nu tas izdevies
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Viņdien, nonākot vienā straumē ar Oļegu Sorokinu un Jāni Celmiņu, kolēģis Celmiņš mani pārsteidza. Lai gan pirms divarpus stundu tiešraides bijām ar Celmiņu vienojušies, ka viņš uzdos prognozējamus jautājumus (t. i. saskaņotus, kā dažkārt politiķiem), Jānis nekautrējās pajautāt, kuri Latvijas spēlētaji vēl būtu pelnījuši, lai "Dinamo" uzmet uz viņiem aci. 2015. gada vasarā. Paldies Celmiņam par ierosmi šim rakstam.

Ilgi kasīju aiz auss un pārdomāju, kurus talantus tad Normunds Sējējs varētu būt ignorējis. Koba un Māris Jasi bija, Bajaruns, Jekimovs, Krišs Lipsbergs, Renārs Demiters, Grīnbergs, Zolmanis, pat Artūrs Krūmiņš un Ralfs Rinke, kuriem kabatā arī Vācijas pases...

Caurskatot astoņos gados cauri "Dinamo" sietam laistos un nepaturētos, man liekas, ka "Dinamo" kreklā trenējušies nav tikai daži mūsu lielie dūži - Zemgus Girgensons, Ronalds Ķēniņš, Artūrs Kulda, Ralfs Freibergs un Elviss Merzļikins. Daugaviņš bijis, Karsums un Sprukts arīdzan, vienā treniņnometnē bija pat Ivars Punnenovs un pirms kļūšanas par donbasieti laikam ar DR trenējās arī Oskars Bārtulis. Sējējs no Amerikas izvilka Sandi Ozoliņu, vēlāk arī Raiti Ivanānu...

Skrienot pāri gadiem, maziņš saraksts ar tiem, kas dažādu iemeslu dēļ DR nav atstājuši paliekošas pēdas.

2008. gads - vismaz pa spēlei DR aizvadīja Saviels, M. Širokovs, J. Straupe, Cinks un Hartmanis.

2009. gada nometnē piedalījās jau pieminētie M. Širokovs, J. Straupe, Hartmanis, Vilkoits, Pečura, Jekimovs, Durdins un Kauss.
2010.
gada vasrā ieraudzījām Miku Lipsbergu, Upīti, Biezo, Jakovļevu un arī Leitānu-Rinki.

2011. gadā pie Pekas Rautakalio trenējās Artūrs Ozoliņš, arī Pelšs, Porejs, Ēriks Ševčenko, Jakovļevs un vārtsargs Nauris Enkuzens. Fiziskās sagatavotības treneris Vilnis Klucis nebeidza slavēt Enkuzenu, kurš strādājot cītīgāk par visiem...

2012. gada vasarā atkal klāt bija Leitāns, Jakovļevs, M. Lipsbergs, Upītis, Biezais, Jučers, kā arī Dīķis un Ivanāns.

2013. gadā Artis Ābols dažādos posmos pārbaudīja milzīgu baru. Koļesņikovs, Galkins, Birziņš, Bajaruns, Mickēvičs, arī jau pieminētie M. Lipsbergs, Biezais, Porejs, Upītis, Siksnis un Siksna, Kārlis Ozoliņš, Begovs, Sarkanis, Cimermanis, kā arī jaunais Liepājas talants Kuzmenkovs.

2014. gada vasarā Ābols skatījās uz Dīķi, Ševčenko, Jāni un Artūru Ozoliņiem, Bajarunu, Augstkalnu, Edgaru Kuldu, Jeļisejevu, Neimani, Grīnbergu, Grīnfogelu, Mazuru-Mago.

Droši vien, ka kāds uzvāŗds izlaists, jo vasaras tomēr bijušas jau astoņas. Nevaru apgalvot, ka pilnīgi visi izlases tuvākie un tālākie kandidāti pārbaudīti tieši DR, bet rezerves komandā bijuši arī Jevpalovs, Golovkovs, mazais Bukarts un vēl vairāki. Ja nu kādu esmu izlaidis, droši ziņojiet! Man ziņotāji patīk.

Pašam atbildot uz sākumā uzdoto jautājumu, liekas, ka DR Kirovam Lipmanam vairāk tomēr ir draugs. Ja jums tas liekas par saldu - tad vismaz labs sadarbības partneris.

P. S. Begovs trenējoties pie "Mogo".


, 2015-08-14 17:35, pirms 9 gadiem
Man liekas, ka to pirmo pēc nedēļas atsijāto kandidātu pārbaudi, tikai formāli var uzskatīt par pārbaudi.
, 2015-08-14 17:45, pirms 9 gadiem
huy rakstīja: Man liekas, ka to pirmo pēc nedēļas atsijāto kandidātu pārbaudi, tikai formāli var uzskatīt par pārbaudi.
Kā tad Tu domā? Ka slimnieks obligāti jāved pie pishiatra un ginekologa, lai gan ķirurgs jau pa gabalu redz, ka viņam trūkst vienas kājas...
, 2015-08-14 17:47, pirms 9 gadiem
Ralfs Freibergs vienu sezonu nospēlēja Dinamo Juniorā BAČ, tā kā var teikt, ka kādu brīdi viņš "RD sistēmā" ir bijis.
, 2015-08-14 17:56, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Ralfs Freibergs vienu sezonu nospēlēja Dinamo Juniorā BAČ, tā kā var teikt, ka kādu brīdi viņš "RD sistēmā" ir bijis.
Paldies! Tu esi pirmais ziņotājs!
, 2015-08-14 17:59, pirms 9 gadiem
man liekas, ka nav tikai divas iespējas - draugs vai ienaidnieks, vismaz man dzīvē tā nav

arī Kirovam un DR izskatās pragmatiskas reālistiskas attiecības atkarībā no situācijas ..
, 2015-08-14 18:03, pirms 9 gadiem
Merzļikins ir Elviss vai tomēr Elvis?
, 2015-08-14 18:48, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Kā tad Tu domā? Ka slimnieks obligāti jāved pie pishiatra un ginekologa, lai gan ķirurgs jau pa gabalu redz, ka viņam trūkst vienas kājas...
Es izlasē spēlējošos Jekimovu un Bajarunu par "vienkājiem" neuzskatu. Bet es neesmu tur iekšā, vnk attāla cilvēka viedoklis.
, 2015-08-14 18:56, pirms 9 gadiem
Jāni kā tev pašam patīk Dinamo sastāvs uz doto brīdi ?
, 2015-08-14 19:03, pirms 9 gadiem
huy rakstīja: Es izlasē spēlējošos Jekimovu un Bajarunu par "vienkājiem" neuzskatu. Bet es neesmu tur iekšā, vnk attāla cilvēka viedoklis.
Nu, viņus jau vismaz jau redzēja arī okulists - viņi tika atskaitīti 18. jūlijā, treniņi sākās 6., tas notika pēc savstarpējās pārbaudes spēles. Es gan nebiju tas, kurš atskaitīja... Tāpēc nevaru pateikt, kāpēc tas notika tik agri. Varu tikai iedomāties: 1. un 2. maiņai šobrīd neder, 3. - nevajag...
, 2015-08-14 19:04, pirms 9 gadiem
martins2268 rakstīja: Jāni kā tev pašam patīk Dinamo sastāvs uz doto brīdi ?
OK. Bet īstā mēraukla būs tikai KHL čempionāts.
, 2015-08-14 19:09, pirms 9 gadiem
Nesaprotu kāpēc E.Brahmanis netiek ne izlasē, ne Dinamo, it kā Baltkrievijā met labi. Laikam ir kaut kas tāds, kas treneriem nepatīk.
, 2015-08-14 19:11, pirms 9 gadiem
crock rakstīja: Nesaprotu kāpēc E.Brahmanis netiek ne izlasē, ne Dinamo, it kā Baltkrievijā met labi. Laikam ir kaut kas tāds, kas treneriem nepatīk.
Par to jau daudz rakstīts. Šogad tā bija trauma. Turklāt BLR vairs nav tā BLR, kas bija 2008. gadā.
, 2015-08-14 21:45, pirms 9 gadiem
Jāni, ar mani jautājumus nav iespējams saskaņot... Ņem to vērā turpmāk!
, 2015-08-14 21:53, pirms 9 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Jāni, ar mani jautājumus nav iespējams saskaņot... Ņem to vērā turpmāk!
Tad es pie Tevis vairāk neeju. Ņem to vērā!
, 2015-08-15 14:37, pirms 9 gadiem
Rakstu autoriem vajadzētu padomāt, vai par visiem saviem ''interasantajiem un aizraujošajiem'' rakstiem prasīt samaksu.
, 2015-08-15 18:55, pirms 9 gadiem
Alex Ovechkin, The Great #8 rakstīja: Rakstu autoriem vajadzētu padomāt, vai par visiem saviem ''interasantajiem un aizraujošajiem'' rakstiem prasīt samaksu.
Vai tad kāds liek obligāti te nākt?
, 2015-08-15 23:00, pirms 9 gadiem
Alex Ovechkin, The Great #8 rakstīja: Rakstu autoriem vajadzētu padomāt, vai par visiem saviem ''interasantajiem un aizraujošajiem'' rakstiem prasīt samaksu.
Ārā ir taču karsts un Matuļjankam sagribējās brenguļnieku.
, 2015-08-16 11:33, pirms 9 gadiem
Manuprāt pilnīgi nepelnīti sportacentrs ignorē Jāni Andersonu,kurš LV izlasē nospēlējis jau tuvu 100 spēlēm un arī Dinamo pabijis 2 sezonas.Diemžēl nevienam nesaprotamu iemeslu dēļ vairāk atsēdēja Dinamo soliņu ,ne kā spēlēja...bet tomēr ar 2 g.līgumu kabatā.
, 2015-08-16 11:43, pirms 9 gadiem
Arī Pujacs un Reķis pazuduši no redzesloka.
, 2015-08-18 07:29, pirms 9 gadiem
Herberts
, 2015-08-18 07:30, pirms 9 gadiem
P.S. Kirovs - Lielākais Draugs visiem!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.