Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" Valmierā: (ne)nopietni novērojumi

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo" Valmierā: (ne)nopietni novērojumi
Kari Heikile un "Dinamo" jaunais fiziskās sagatvotības treneris Eduards Rābe
Foto: dinamoriga.eu

Kopš 13. jūlija Valmiera septīto gadu ir Latvijas vasaras hokeja galvaspilsēta. Septīto vasaru man ir arī niķis ierasties uz "Dinamo" pirmo ledus treniņu. Bez slidām, taču ar asu skatu un uzspicētām ausīm. Paldies "Dinamo" vadībai, ka pirmais treniņš bija piecos vakarpusē, līdz ar to man nebija konkurentu skatītāju rindās no Rīgas. Nu kurš normāls rīdzinieks gan brauks 124 kilometrus uz provinci, ja reāli darbam no tā nav nekādas jēgas... Nākamās dienas avīzē tāpat neko dižu neieliksi, bet kā stulba piedeva - atpakaļceļš uz Rīgu.

Teikšu, kā ir: kolēģi neko nav palaiduši garām. Hokeja arēna tā pati, kas pirms sešiem gadiem, tikai nu aiz bieziem stikliem aizbāzts Štromberga nobrauktais olimpiskais ričuks. Laikam jau Valmierā briesmīgi zog, ja jāslēpj aiz stikliem, bet tam taču pāris kilometrus tālāk ir iestāde ar augstu sētu. Uz viesnīcas tāpat milzu burtiem rakstīts - "Naktsmājas". Ja nu kāds apmaldās. Blakus joprojām Valmieras piena kombināta veikals. It kā Valmierā un tās apkārtnē nebūtu ejošākas produkcijas, nu kaut vai tas, ko ražo Valmiermuižā...

Taču ir arī šis tas jauns. Nekur ledus tuvumā neredzēju kādu Ābolu. Kā sešās iepriekšējās vasarās. Ankipāns arī prom, bet man kā cēsniekam lielākais iztrūkums, protams, ir Cipuļa trūkums. Nu kas tas par "Dinamo" bez Cipuļa! Kurš bez Mārtiņa vēl ar tik nopietnu sejas izteiksmi spēj vārtos iedabūt ripuli! Vai to spēs Lauris, kurš pirmajā izgājienā uz ledus neviena netraucēts trāpīja pa vārtu stabiņu? Bet, ja vārtos būs arī vārtsargs? Ko tad? Kur tad metīs?

Zinot, ka cariskajā Krievijā somi bija vieni no izglītotākajiem pavalstniekiem, kā lojalitātes apliecinājumu jaunajam trenerim biju uzvilcis T-kreklu ar draudzīga vilka smaid #u un uzrakstu "Finland" (tas man saglabājies vēl no Pekas laikiem!), bet Haris (tas, kurš Heikile, paiet garām kā analfabēts). Toties dakterim Ārim nu ir apsmiekla objekts - ak, gribēji gan somam pielīst... Kādu gan inteliģentu atnešanos var gaidīt no cilvēka, kurš visu dzīvi pavadījis vīriešu sabiedrībā un jau sasniedzis padomju pensionāra vecumu. Bet preses sekretārs Stepītis, kuram vajadzētu šādus Ārus un Harus nolikt pie vietas, tik priecājas par savu funkcionālo sagatavotību: tauku maz, trenētība labāka kā hokejistiem!

Bažas, ka Heikile varētu neprast slidot, neapstiprinājās, nu bet iesildošais vingrinājums gan bija smieklīgs: kājas plati, kājas kopā, kājas plati, kājas kopā! Kā pie Rodes "Daugavas" pūslī pirms 30 gadiem! Kad arī sieva pamana, ka nākamais vingrinājums četratā ar vienu ripu laukuma centrā ir kā pie Rodes, lepni dodos uz izeju. Kas vēl? Sējējs, kurš tā kā ir divos amatos, treniņā vairāk runā, ļaujot svīst somu viesstrādniekam. Klodāns arī vicinās tikai ar nūju, bet, ja divi no trim padotajiem neprot valsts valodu... Ņiživijs, kuram vēl nav sācies pat otrais darba gads, pilda jauniņā funkcijas - pirms treniņa samet ripas vārtos. Lai vecajiem netraucē. (Nu to jau es arī varētu!). Nezinu, vai tas ir labi, ja darba kolektīvos ir radnieciskās saites. Rēdlihi vismaz pirmajās minūtēs turējās blakus (varbūt bailes no soma vai Normunda ar nūju rokās) un cik atcerējos no treniņiem surdotulkošanā, jeibogu - Krišjānis jaunākam brālim prasīja kaut ko par Miķeļa alu...

Halles ārpusē vairāki džeki darbojās ap kādu moci. Vienā tā kā atpazinu Kuldu jaunāko. Iekšējā balss teica, ka tur jābūt arī jaunajam fizrukam Rābem. Tas nekas, ka mocis bez blakusvāģa! Ja jau Motls savulaik čaļiem treniņos lika skaldīt malku, cilāt traktora riepas un airēt, vai tad motosporta meistars Rābe nevar izmantot tikpat specifiskus vingrinājumus... Par Kuldu gan joks, taču, hokejistiem trenējoties divu krāsu kreklos bez uzvārdiem uz tiem, problemātiski visus atpazīt var būt arī Heikilem. Kas no vienas puses varbūt nemaz nav slikti - kazi, soms ierauga kādu, kurš neoficiālajā rangā atrodas ārpus pamatsastāva.

Ja nopietni, tad vienā ledus treniņā neko baigi jauno neieraudzīsi, bet komandu apkalpojošais personāls par pirmo nometnes nedēļu Rīgā un Jūrmalā izsakās pozitīvi neitrāli - visi skrien, visi strādā, bumba nevienam kājās nesprūst...

Pozitīvais ir tas, ka, salīdzinot ar pērno gadu, mums jau ir četri treneri, pērn Ņiživijs par tādu kļuva tikai 18. jūlijā. Pērn nometne Valmierā sākās vēlāk, jo arī KHL čempionāts sākās vēlāk. Pērn ap šo laiku līgumi ar "Dinamo" bija 11 spēlētājiem (Sedlāčeks, Sotnieks, Cibuļskis, Hosa, Dārziņš, Indrašis, Meija, Bukarts, Džeriņš, Skvorcovs, kā arī IIHF diskvalificētais Pavlovs), šobrīd līgumi ir 18 (Sedlāčeks, Ēriksons, Cibuļskis, Galviņš, Sotnieks, Jerofejevs, K. Rēdlihs, Seigo, Kundrāteks, Dārziņš, M. Rēdlihs, Bukarts, Saulietis, Meija, Bičevskis, R. Ābols, Bičevskis, Troters). Gan ar piebildi, ka Ābols un Bičevskis savainojumu dēļ pagaidām netrenējas, bet Troters vēl nav ieradies Latvijā. Troters ir visdīvainākais astoņu sezonu dinamietis un varbūt atkal paņēmis divu sezonu pauzi.

Pesimisti jau brēc, ka ar šādiem kadriem Kari varot spēlēt Somijas Mestis līgā... Man liekas, ka tik traki nav. Jā, kādi divi uzbrucēji, kas var spēlēt centrā, noderētu. Un tādi jau bija uz GM Sējēja makšķeres, taču abi norāvās - pagaidām izvēlējušies divvirzienu līgumus Amerikā. Kas atliek Sējējam? Jāturpina meklēt tārpus. Un makšķerēt. Un kopā ar pārējiem treneriem vētīt, kurš no "Dinamo" vēl nespēlējušajiem pašmāju kadriem (arī no Rietumiem) der un kuram vēl jāpatrenējas citur. 24. jūlijā pirmā pārbaudes spēle - pret Ābola "Ladu." Bet šajā sestdienā neoficiālā komandas treniņspēle.

"Dinamo" 2015 "Dinamo" 2014

Jakubs Sedlāčeks (1990)+
Joahims Ēriksons (1990)
Salvis Balandīns (1996)HK "Rīga"
Masaļskis p. l. l.
Grīnfogels KH "Rīga"
Aizsargi
Tomāšs Kundrāteks (1989)
Stīvens Seigo (1990)
Kristaps Sotnieks (1987)+
Oskars Cibuļskis (1988)+
Krišjānis Rēdlihs (1981)p.l.l.
Guntis Galviņš (1986)-
Aleksandrs Jerofejevs (1984)-
pārbaudes laika līgumi
Ralfs Grīnbergs (1995)p. l. l.
Māris Jass (1985)
Renārs Demiters (1986)
Kristaps Zīle (1997) HK "Rīga"
Krišs Lipsbergs (1993)
Reķis p. l. l.
Pujacs p. l. l.
Porejs p. l. l.
Augstkalns p. l. l.
Neimanis p. l. l.
Dīķis p. l. l.
Ševčenko p. l. l.
Uzbrucēji
Lauris Dārziņš (1985)+
Miķelis Rēdlihs (1984)-
Gints Meija (1987)+
Roberts Bukarts (1990)+
Andris Džeriņš (1988)+
Kaspars Saulietis (1987)p. l. l.
Indrašis
Hosa
pārbaudes laika līgumi
Gunārs Skvorcovs (1990)+
Edgars Kulda (1994)p. l. l.
Lauris Bajarūns (1989)p. l. l.
Nikolajs Jeļisejevs (1994)p. l. l..
Roberts Jekimovs (1989)
Armands Bērziņš (1983)
Koba Jass (1990)
Georgs Gromovs (1992)
Arturs Krūmiņš (1988)
Roberts Locāns (1996)
Sandis Zolmanis (1994).
Ralfs Rinke (1993)
Ščastļivijs p. l. l.
Cipulis p. l. l.
A. Ozoliņš p. l. l.
J. Ozoliņš p. l. l.
Upītis p. l. l.
V. Ružička p. l. l.
Mazurs-Mago p. l. l.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-14 11:08, pirms 9 gadiem
Bet nopietni, ko tagad Cipulis dara, kādi plāni ...ir kāda bauma ?

     [+] [-]

, 2015-07-14 11:22, pirms 9 gadiem
Neoficiāla treniņspēle (savstarpējā) būs jau sestdien.

  +3 [+] [-]

, 2015-07-14 12:18, pirms 9 gadiem
...Kurš bez Mārtiņa vēl ar tik nopietnu sejas izteiksmi spēj vārtos iedabūt ripuli!

Pārsmējos!!!! cik reizes viņš to sezonas laikā paveic? 2014 g, šķiet, veselu vienu, pagājušajā - laikam kādas 3...4..

     [+] [-]

, 2015-07-14 13:57, pirms 9 gadiem
Taisni tā
Calvin rakstīja: ...Kurš bez Mārtiņa vēl ar tik nopietnu sejas izteiksmi spēj vārtos iedabūt ripuli!

Pārsmējos!!!! cik reizes viņš to sezonas laikā paveic? 2014 g, šķiet, veselu vienu, pagājušajā - laikam kādas 3...4..

  -1 [+] [-]

, 2015-07-14 14:10, pirms 9 gadiem
Iepriekšējos pāris gadus autors laikam Valmieru ir apmeklējis ar miglainākām acīm, ja tikai šoreiz Māra riteni VOCā ir pamanījis. Tas tur stāv jau kopš Londonas spēļu rudens.
P.S. Saprotu, ka šis un citi godājamā Matuļa kunga fiksētie apkārtnes novērojumi bija paredzēti lasītāju uzjautrināšanai, tomēr uz mani kaut kā nenostrādāja, laikam alkohola koncentrācija organismā pārāk zema.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-14 14:25, pirms 9 gadiem
Agasi rakstīja: Iepriekšējos pāris gadus autors laikam Valmieru ir apmeklējis ar miglainākām acīm, ja tikai šoreiz Māra riteni VOCā ir pamanījis. Tas tur stāv jau kopš Londonas spēļu rudens.
P.S. Saprotu, ka šis un citi godājamā Matuļa kunga fiksētie apkārtnes novērojumi bija paredzēti lasītāju uzjautrināšanai, tomēr uz mani kaut kā nenostrādāja, laikam alkohola koncentrācija organismā pārāk zema.
Nav taisnība! 2010., 2011. un liekas, ka arī 2012. gada vasarā tas Māra verķis tur nebija. Tā kā līdz šim tas tur bijis tikai 50% no DR nometnēm.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-14 14:34, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Nav taisnība! 2010., 2011. un liekas, ka arī 2012. gada vasarā tas Māra verķis tur nebija. Tā kā līdz šim tas tur bijis tikai 50% no DR nometnēm.
2012.g. vasarā, protams, ka nebija, jo tad Māris ar šo "verķi"cīnījās un uzvarēja Londonā. Uzlika, ja pareizi atceros, 2012.gada rudenī. Bet pēc raksta es sapratu, ka esi to riteni vispār pirmo reizi ieraudzījis. Piedod, ja kļūdījos.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-14 14:40, pirms 9 gadiem
Agasi rakstīja: 2012.g. vasarā, protams, ka nebija, jo tad Māris ar šo "verķi"cīnījās un uzvarēja Londonā. Uzlika, ja pareizi atceros, 2012.gada rudenī. Bet pēc raksta es sapratu, ka esi to riteni vispār pirmo reizi ieraudzījis. Piedod, ja kļūdījos.
Kādu piedošanu? Tas taču joks.

  +2 [+] [-]

, 2015-07-14 20:17, pirms 9 gadiem
Nesapratu "humoru"... Aivars (tas kas Āris) joprojām ņemās pie Dinamo? Dinamo ar sačakarētu Pavlova karjeru jau nepietika, lai šo kadru atlaistu? Vajag, lai vēl kādu sačakarē?

  +3 [+] [-]

, 2015-07-14 20:45, pirms 9 gadiem
Mums ir jauns Cipulis gromovs

  -4 [+] [-]

, 2015-07-15 00:12, pirms 9 gadiem
als rakstīja: Nesapratu "humoru"... Aivars (tas kas Āris) joprojām ņemās pie Dinamo? Dinamo ar sačakarētu Pavlova karjeru jau nepietika, lai šo kadru atlaistu? Vajag, lai vēl kādu sačakarē?
Kopš kura laika ārsts ir atbildīgs par sportista pozitīvajām dopinga analīzēm?

  +2 [+] [-]

, 2015-07-19 17:49, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Kopš kura laika ārsts ir atbildīgs par sportista pozitīvajām dopinga analīzēm?
vai tad nebija tā, ka šis ārsts Pavlovam iedeva tās zāles lietošanā??
Labs raksts, lasot, iedomājos, ka esmu kādā vesternā, kur tūlīt, tūlīt kaut kas būs.. saule spīd acīs utml... vēl tikai vēja ziedam vajag aizripot pār kadru
restorāni Rīgā - saņem atlaides