Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Cepuru mešana NHL un... Rīgā

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Cepuru mešana NHL un... Rīgā
Ovečkina cepures Amerikā.

Jebkurš cilvēks, kuram ir kaut kāda saskarsme ar komandu sporta spēlēm, būs dzirdējis, ka skatītājiem nav lielāka prieka, ja kāds viņu komandas spēlētājs uztaisa hat-trick. Tad tradicionāli skatītāji laukumā met cepures. Kriketā jau kopš 1858. gada...

Hokejā - NHL - cepures laukumā lido kopš 1950. gada, tradīcijas sākuma gados tās atdotas triju ripu iemetējam. Tagad - dies' to zina, ko tāds Aleksandrs Ovečkins dara ar cepurēm, kas tika izmestas 11. februāra izbraukuma spēlē Senpolā starp "Capitals" un "Wild". Vašingtona ceturtdien uzvarēja ar 4:3, joprojām ir visas līgas līdervienība, bet "Wild" Rietumos atkritusi uz 10. vietu un nomainīts arī galvenais treneris.

Un ko dara "Capitals" īpašnieks Teds Leonsiss? Izspēlē ļoti gudru triku - apsolot, ka visiem "Capitals" faniem, kuri Senpolā laukumā uzmetuši savas cepures, nopirks vietā jaunas. Par to Leonsiss paziņojis savā tvitera kontā: "Kurš izmeta cepuri Minesotā? Dariet man to zināmu, un paldies visiem. Teicama uzvara izbraukumā. Es jūsu izmestās cepures nomainīšu ar jaunām "Capitals" cepurēm."

Latvijā cepuru metējiem gan jābūt uzmanīgiem. Pašu valsts čempionātā neviens cepures nemētā, bet "Dinamo" mačos trīs ripas iemet tik reti, ka fani nav šādai procedūrai uztrenēti. 15. janvārī, kad spēlē pret Novokuzņeckas "Metallurg" Tims Sestito ielidināja trīs ripas Kuzņas vārtos, dažas cepures laukumā izlidoja. Un viss bija štokos. Taču kāds fans, kuram vai nu pirmajā mirklī bija žēl šķirties no cepures, vai arī metamā roka bija aizņemta ar alus kausu, savējo izmeta tad, kad spēle jau ritēja pilnā sparā. Un nonāca Brasas policijas iecirknī...

Smieklīgs, bet sākumā nebūt smieklīgs bija atgadījums 2009. gada pasaules junioru čempionātā Otavā. 2. janvārī Latvijas puikas spēlēja ar Vāciju. Tā bija viena no spēlēm par palikšanu elites grupā. Vācieši ar Veisa metienu izvirzījās vadībā 1:0. Un tad nāca mūsējo laiks. Divi rezultatīvi Roberta Bukarta metieni, Jāņa Straupes raidījums un vēlreiz iemet Bukarts - 4:1, tātad Bukijam hat-trick. Ko komandas otrais vārtsargs Raimonds Ermičs atzīmēja... ar savas cepures izmešanu laukumā. Spēles tiesneši Vjačeslavs Bulanovs no Krievijas un Peters Oršags no Slovākijas rīkojās, kā noteikumi prasa: par nepiederošu priekšmetu izmešanu uz ledus no komandas soliņa... pienākas divu minūšu sods, plus Ermičs tika noraidīts arī līdz spēles beigām.

"Es biju laukumā, Robis ripu iemeta pēc manas piespēles", atceras tagadējais "Dinamo TV" hokeja komentētājs un "Mogo" komandas uzbrucējs Ronalds Cinks."Slidoju pie komandas, lai iedotu pieci un pat nepamanīju, kurā mirklī Raimis izmet savu kepku. Sākumā bijām sašutuši par viņa neloģisko izlēcienu - tomēr divas minūtes mazākumā, baidījāmies, ka nediskvalificē Raimondu vai pat visu komandu. Bet mums vēl bija jāspēlē ar kazahiem. Iziet uz spēli ar vienu vārtsargu nemaz nedrīkt, būtu kādam no mums jāģerbjas Ermiča bruņās... Par laimi Vitālijs Pavlovs mazākumā panāca 5:1 un mēs uzvarējām ar 7:1. Tagad pēc septiņiem gadiem to visu atceros ar smaidu, bet toreiz smiekli nenāca."

Nākamajā spēlē arī kazahi tika sasisti ar 7:1, treneriem Andrejam Maticinam un Ērikam Miļunam noturot Latviju junioru elites grupā.

     [+] [-]

, 2016-02-14 16:15, pirms 8 gadiem
Ja pareizi atceros KHL pirmajās sezonās kaut kur Austrumu konferences spēlē par cepuru izmešanu komanda samaksāja soda naudu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-02-14 19:02, pirms 8 gadiem
Matuļa kungs palaida garām kāpēc tikai 4 cepures tika uz ledus. Redz, Arēnas Rīga pidžaki, t.i apsardze, uzreiz kā tika izmestas pirmās, stājās ceļā. Lūk nevar mest svešus priekšmetus uz ledus. Pēc KHL noteikumiem. Pirms gada Novosibirskā jau bija šāds konflikts ar klubam uzlikto sodu. Nu un Savicka algotā apsardze paskaidroja, ka mest varot tikai tad, kad oficiāli ir paziņots vārtu guvējs. Bet tad parasti spēle jau ir atsākusies. Pirmajās seoznās ar šo problēmu nebija, jo tad krievi baigi gribēja līdzināties NHL, tagad viss ir mainījies, un viņu stulbums tiek demonstrēts ne tikai kaut kur Sibīrijā, bet arī Rīga. Diemžēl :-(
restorāni Rīgā - saņem atlaides