Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Kas jauns "Dinamo"? Vārtos Gudļevskis?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Kas jauns "Dinamo"? Vārtos Gudļevskis?
Kristers Gudļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šī sajūta man nav zudusi vēl no vecā “Dinamo” laikiem: nāk tuvāk jūnija vidus un kaut kā sāku ilgoties jau pēc ripām. Šis gads nav izņēmums. Lai gan liekas, ka nupat vēl labklājības zemē Dānijā mūsu puikas parādīja pasaulei un it sevišķi Vācijai un Dānijai, kā spēlējams hokejs. Bet, kas jauns ir “Dinamo”? Kurus spēlētājus galvenais treneris un vienlaicīgi arī GM Ģirts Ankipāns jau dabūjis un kuri vēl tiek zvejoti.

Pēdējās ziņas par “Dinamo” jaunuļiem bija gandrīz pirms mēneša, kad Ankipāns, it kā braucot uz Somiju pie Ansi Salmelas, tur bija jau noskatījis vienu baigi labi metošu aizsargu – Metjū Majoni – nepilnus 28 gadus vecu kanādiešu aizsargu, kurš pērn bijis rezultatīvākais aizsargs SM-liiga Somijā (15+24), bet pirms gada – rezultatīvākais aizsargs Slovākijas čempionātā (10+47). Bez iemešanas pluss noteikti ir tas, ka viņš Eiropā jau spēlējis divas sezonas un vairs nebūs nepieciešama aklimatizācija Eiropas hokejam, kā arī Majone ir spēlējis Amerikas studentu čempionātā (NCAA), absolvējot Prinča Edvarda salas universitāti. Paraugoties uz Metjū statistiku, skaidrs, kāda loma viņam būs atvēlēta “Dinamo-18/19” modelī. Uzbrūkošais aizsargs, kurš kaut ko var noorganizēt arī vairākumā. Jābūt labam papildinājumam.

Ar 22 gadus veco masīvo bijušo Ņižņijnovgorodas “Torpedo” aizsargu Dmitriju Šuļeņinu (1,93 m, 97 kg) vēl nekādas līgumattiecības nav, taču pagaidām viņš skaitās pierakstīts “Dinamo”.

Ankipānam ir izdevies izdarīt vēl vismaz divas labas lietas. Proti, komandā paliek pērnās sezonas, iespējams, labākais ārzemnieks Brendons Makmilans un pēc triju gadu prombūtnes Ņižņijnovgorodā, Pekinā un Čeļabinskā “Dinamo” atgriezies zviedru uzbrucējs Linuss Videls (33 gadi), kurš KHL aizvadījis jau septiņas sezonas, pirms četriem gadiem Rīgā (10+24), arī pēdējos trijos klubos zviedrs vairāk bijis piespēlētājs, pērn Čeļabinskā – 11+23. Šāda loma viņam paredzēta arī Rīgā, bet neviens nebūs sarūgtināts, ja Linuss metīs ripas vārtos arī pats.

Arī piektais leģionārs – kanādiešu uzbrucējs (30) Kevins Klarks ir ar lielu Eiropas pieredzi – sešas sezonas, pēdējā no tām Zviedrijas elites līgas klubā “Brynas” (17+16), aizpērn turpat (23+16), pirms tam Langnava Šveicē un divarpus gadi Krēfeldē. Arī Klarks ir spēlējis NCAA, absolvējot Aļaskas-Ankoridžas universitāti.

Pieliekot klāt tos jaunos dinamiešus, kuriem vēl ir līgumi no pagājušās sezonas, vienalga komanda nesanāk. Tie ir pasaules čempionātā labi nospēlējušie aizsargi Uvis Jānis Balinskis (1996) un Kristaps Zīle, kā arī pērn epizodiski komandā pabijušais Aleksandrs Smirnovs (abi -1997), kuram labi auguma parametri (1,90 m). Līgums ar “Dinamo” vēl ir arī uzbrucējam Emīlam Ģēģerim (1999). Un tas pagaidām arī viss. No oficialajām ziņām: zaudējuši esam pērnās sezonas rezultatīvāko uzbrucēju Miku Indraši (21+21), kurš nu būs Maskavas dinamietis. Uz Šveici devies Ansi Salmela, bet lietuviešu vārtsargs Mants Armalis atgriezies Zviedrijā. Visticamāk, ka Rīgā nepaliks arī olimpiskās bronzas laureāts Karls Stolerijs, kā arī Denijs Kristo, Koltons Giliss un Nerijs Ališausks, pēc kuriem arī diži lielas vajadzības nav.

Bet, kuri nāks vietā? Ankipānam ir bijušas sarunas ar vairākiem Latvijas izlases vai Latvijas izlases tuvumā esošiem spēlētājiem. Pirms pasaules čempionāta Dānijā pat tika runāts, ka kā potenciālie dinamieši varētu būt Ēriks Ševčenko (nu jau “Jugra”), Artūrs Ozoliņš (nu jau “Lada”), kā arī Edgars Siksna. Zinu, ka Ankipāns ir runājis/piedāvājis sadarbību Kristeram Gudļevskim, Kristapam Sotniekam un Andrim Džeriņam, interese bija arī par pārējiem čehiem, taču visai trijotnei (Cibuļskis, Freibergs, Roberts Bukarts) ir jau līgumi Čehijā. Ja izdotos uz “Dinamo” dabūt Gudļevski, Sotnieku un Džeriņu, tas būtu ļoti labs papildinājums. Un būtu saistoši vērot, vai Jānis Kalniņš ir spraunāks par Gudļevski, vai arī ne. Runas jau pērnās sezonas vidū klīst arī par Mārtiņu Dzierkalu, un tas nav žurnālistu izdomājums. Netiekot spēlēt AHL, Mārtiņš skatījās uz Rīgas pusi. Droši vien, ka Ankipāns uzrunās/ir uzrunājis arī Kristiānu Rubīnu un Rodrigo Ābolu, bet mazais Ābols jau devies uz sezonas beigu (?) nometni Ērebrū, kur cer arī spēlēt.

Kamēr ne ar vienu nav parakstīts līgums, GM nelabprāt jebkurā komandā dalās ar šādu informāciju. Tāpēc turpmāk – mani pieņēmumi un tas, ko esmu dzirdējis, ko tauta runā. Runā, ka paturēti netikšot visi trīs pērnās sezonas aizsargi – Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs un Aleksandrs Jerofejevs, pirms pasaules čempionāta neko stabilas nebija arī Gunta Galviņa pozīcijas, nu varbūt kaut kas ir mainījies.

No pasaules čempionatā pabijušajiem uzbrucējiem interese esot par Miķeli Redlihu, Frenku Razgalu, Gintu Meiju, Ņikitu Jevpalovu un Vitāliju Pavlovu, varbūt arī par Gunāru Skvorcovu un Oskaru Batņu, kuri tur nespēlēja. Te tauta var sākt šumēties: tie taču visi ir nemetēji. Jā, bet viņi būtībā ir komandas mugurkauls. Loģiski, ka vajadzīgs ir arī Lauris Dārziņš, bet divu pusjauno (Kulda, Lipsbergs), kā arī Bičevska pozīcijas esot diezgan labilas.

Taču šie pārsvarā ir stāsti no sērijas – tauta runā. Tauta arī runā, ka vairākiem pieredzējušajiem dinamiešiem varētu tikt piedāvāta vieta jaunajā virslīgas komandā “Lido”. Taču citur tauta atkal melš, ka “Lido” nemaz nespēlēšot virslīgā... Tāda nu ir hokeja starpsezona. Ar baumām, vēlējumiem, iespējamībām. Gaidam oficiālās ziņas.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-12 14:11, pirms 6 gadiem
Paldies, Jāni. Gaidām nākošos jaunumus. Lūdzu neaizmirsti par mums!

Izskatās, ka komanda būs par 50% cita. Tas priecē un ceru Dzierkalu ieraudzīt pie mums. Viņam būs laba karjera Eiropā. Gaidām viņu mājās.

     [+] [-]

, 2018-06-12 14:19, pirms 6 gadiem
Par Galviņu, Pujacu un Krisjāni. gan es nesaprotu. Viņus gan paturēt vajadzētu. Citādi sanāks kā pagājusajā sezonā - nav kam spēlēt un jāsauc Smirnovs un jāliek Ališausks 1. pārī. Nav mums tik daudz aizsargu, lai viņus laistu prom, ja vien Ankipāns nav pārlicināts par Rubīnu. Man tomēr sķiet, ka Galviņš vēl ir diezgan labs, tikai savainojumu saraustītā sezona neļāva iegūt ieprieksējo sezonu rezultativitāti. Varbūt arī varbūt viņš ir pārliecināts par Svara, Kaļķa vai Kārkla progresu, ja jau visus vecos bukus laidīs prom.

     [+] [-]

, 2018-06-12 14:27, pirms 6 gadiem
Džeriņš, Dzierkals, Sotnieks un Gudļevskis gan būtu labi. Cerams būs vēl kāds labs leģionārs, kurš sametīs kādas 15 ripas, citādi ar vārtu gūšanu atkal būs pašvaki, bet slikti gan komandas aprises neizskatās. Jaunība, ātrums, talants ir lietas, kas sen vajadzīgas Dinamo.

     [+] [-]

, 2018-06-12 15:01, pirms 6 gadiem
Jāni, nav ziņu par jauniem leģionāriem? Uzbrukumā prasītos vēl 1-2 metējus, iespējams, ar labo satvērienu.
Ja parakstīs Gudiju, tad būs tāda nedrošības sajūta, jo nu neticu, ka viņš sargās tik pat labi, kā Kalniņš.

     [+] [-]

, 2018-06-12 15:12, pirms 6 gadiem
Gūža rakstīja: Jāni, nav ziņu par jauniem leģionāriem? Uzbrukumā prasītos vēl 1-2 metējus, iespējams, ar labo satvērienu.
Ja parakstīs Gudiju, tad būs tāda nedrošības sajūta, jo nu neticu, ka viņš sargās tik pat labi, kā Kalniņš.
Varētu paņemt Fratinu vai nospert Minskai kādu labu spēlētāju, kā Skille vai Fonteinu. Galvenais lai vārtus met un piespēles dod, tikai ne no ZA, vajag pārbaudītas vērtības.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-12 17:37, pirms 6 gadiem
Galviņš ir viens no labākajiem mūsu aizsargiem. Man grūti iedomāties, ka Dinamo viņu nevajadzēs.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 07:50, pirms 6 gadiem
Nu par Jerofejevu gan esmu pārliecināts, ka nebūs... Tik daudz rupjas un bērnišķīgas kļūdas... ar katru sezonu arvien vairāk.
restorāni Rīgā - saņem atlaides