Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Matulis Bratislavā: Mazliet sociālisma...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Matulis Bratislavā: Mazliet sociālisma...
Kristers Gudļevskis. Foto: Newspix24/SIPA/Scanpix

Principā Slovākija ir viena no zemēm, kur es jūtos kā mājās. Hokejs ļoti augstā plauktā, alus turpretī ļoti lēts, cilvēki atsaucīgi un pat ļoti laipni. Tā manam kolēģim, kurš vēlā vakarā Bratislavā uz ielas apjautājies, kur te var dabūt cigaretes, kāda pārīša dāma pēc nelielas minstināšanās vērusi vaļā savu rokassomiņu, piedāvājot uzvilkt kāsīti... Slovākiem ar pīpēšanu ir diezgan siltas attiecības - pārsvarā visos krogos drīkst uzvilkt dūmu. Ir pat mazliet trakāk, no kā dabū ciest arī mūsu hokeja izlase - Holliday Inn hotelis “Purvciemā” esot gandrīz vai vienīgā viesnīca, kur smēķēt drīkst arī istabiņās... Šo ekstru gan starp spēlētājiem neviens vismaz pagaidām neizmantojot, bet dakteris Āris Aivars pieradis veselību gandēt svaigā gaisā.

Principā lielākajai daļai mūsu izlases spēlētāju Bratislavas “Slovan” jeb oficiāli Ondreja Nepelas halle ir pazīstama gandrīz tikpat labi kā pašmāju arēna - katru sezonu pa divām spēlēm. Arī es te jūtos kā mājās, un pat ir grūti aptvert, ka halles oficiālais uzcelšanas gads ir 1939. Loģiski, ka tā vairākas reizes pārbūvēta, un es slovākiem varu tikai paspiest roku, ka viņi ciena savas vērtības. Vai nebūtu feini, ja mūsu nebūt tik vecā Sporta pils (1970) nebūtu nojaukta, vietā piedāvājot... tukšumu. Pati ledus arēna ir tik laba, ka skatītāji praktiski no visām vietām ļoti labi pārredz laukumu. Kas gan vēl varbūt svarīgāks? Jā, nu vismaz pasaules čempionātā nelaiž iekšā hallē ar alu, alus par brīvu nav arī akreditētajiem žurnālistiem, kā tas bija 1995. gadā. Alus un cīsiņi, un katrs ir paēdis. Tagad presi par naudu vienā preses centra stūrī gan baro, bet uzdzert piedāvā bezalkoholisko alu. Par naudu! Ārprāts!!

Ja ledus laukumā viss ir OK, nu bija varbūt mazliet par mīkstu ledus, tad ģērbtuvē slovāku “namdari” pratuši pārsteigt pat daudz ko redzējušo Viesturu Koziolu, kurš te Bratislavā ģenerālmenedžerē mūsu izlasi. Uz Koziola aizrādījumu, ka komandai ģērbtuvē tomēr vajadzētu arī TV, atsūtītais darbinieks laipni aizrādījis, ka TV ekrāns taču esot... starp Kristera Gudļevska un Gustava Dāvja Grigala vietām... Jā, redzēt tur neko nevar, ja Gudijs un Gustavs priekšā, bet, kad televizors tur iestatīts, tad taču spēlētāju soli atradušies ģērbtuves centrā... Netraucējot TV. Arī viesnīcā, kam laikam kaut kāds sakars ar brīvdienām, neesot normāla interneta. 1995. gadā arī nebija... Bet tad vismaz pati viesnīca likās jauna un moderna. Ēdināšana visā visumā esot normāla, lai gan virsaitis Bobs esot zobojies, ka tās taču baložu nevis vistu kājas, kas piedāvātas pusdienās.

Pēc pirmās direktorāta sēdes gaisa uzvirmoja... neapmierinātība ar IIHF šefu Renē Fāzelu, Kurš, pats nācis no hokeja tiesnešiem, uzstājies ar baigo aizstāvību tiesnešiem, taču šoreiz viņu neesot atbalstījis pat draugs Romāns Rotenbergs. Rupjas tiesnešu kļūdas ietekmējušas Somijas čempionāta likteni, Stenlija kausā tas pats. It kā nebūtu 21, gadsimts ar tehnoloģijām, Vēl vairāk par Fāzela runu pārsteidz izmaiņas pusfinālu izspēlē, kā arī overtaimi 3:3. Kā teica kāds gana pieredzējis hokeja funkcionārs, nevarot neredzēt, ka no hokeja ir noguris ne tikai pats IIHF šefs, bet arī visa viņa brigāde, Parasti noteikumus vai izspēles kārtību mainīja IIHF kongresos, tagad - direktorātā... Kāpēc tāda steiga? Varbūt nav arī jāgaida IIHF kongress, lai nomainītu Fāzelu? Aizstājējs - Karls Reindls (Vācija) jau esot nogatavojies.

Ak, kamdēļ gan mums vajadzīgas šīs galma intrigas? Mums šodien pietiktu arī ar 1:0 pret Austriju. 10:0 gan esot skaistāk, kā uzskata Artis Ābols. Principā visas lietas rit savu dabisko gaitu. Bobs Hārtlijs naktī esot gulējis brīnišķīgi - vismaz tā viņš man atbildēja uz vaicājumu Hārtlija stilā hokejistiem par nakts mieru. Gudļevskis teica, ka miegā esot noķēris visas ripas, bet Elvis Merzļikins pusdienas pirms spēles pameta smaidīdams. Bonifācija brīvdiena! 4:1 un 4:1 - tā vien dzirdēju, pamezdams Holliday Inn hoteli. Ko tas varētu nozīmēt, laikam nevienam nav jāpaskaidro.

     [+] [-]

, 2019-05-11 22:08, pirms 5 gadiem
Pirmā spēle aizvadīta, pirmā uzvara!

     [+] [-]

, 2019-05-12 16:51, pirms 5 gadiem
Šveicei mēs zaudēsim, bet cīņa būs smaga. Tālāk gan būs jaitri, arī pret krieviem un kāds no favorītiem atdos mums punktus.
restorāni Rīgā - saņem atlaides