Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Dinamo": labi leģionāri - tātad slikti vietējie...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Dinamo": labi leģionāri - tātad slikti vietējie...
Stīvens Seigo, Fēlikss Šics un Miķelis Rēdlihs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Liekas, kas sports ir tā sfēra, kur katram pašam viss labi redzams un nav vietas demagoģijai. Taču no sporta arī nāk viena no labākajām demagogu anekdotēm: ja sacentāmies tikai divi, es ieņēmu godpilno otro vietu, bet sābram gan tik labi negāja - viņš palika priekšpēdējais. Šādi demagoģijas vingrinājumi vērojami arī "Dinamo" sakarā: ja GM izdevies nopirkt labus ārzemniekus, tad var sākt dziesmu: a, ko ta tie vietējie? Galīgi neprot spēlēt hokeju?

Un ko tas Džera (uzvārdi pēc izvēles) tur mokās? Vai tad tas ir uzbrucējs? Šoruden (vai tad klāt jau rudens?) izskatās, ka "Dinamo" GM Normunds Sējējs iepircis labus kadrus. Piecās pārbaudes spēlēs ārzemnieki iemetuši duci ripu no 16. Lai gan principā tas ir zelta griezums, ja labākie ir ārzemnieki. Tāpēc jau viņi arī tiek ņemti. Un tā tas ir gandrīz visās komandās.

"Dinamo" rezultativitāte pēc piecām spēlēm
Seigo 5 (4+1)
Šucs 5 (2+3)
Sestito 4 (4+0)
M. Rēdlihs 4 (1+3)
Dārziņš 3 (1+2)
Kundrāteks 3 (1+2)
K. Rēdlihs 3 (0+3)
Indrašis 2 (1+1)
Leino 2 (1+1)
Galviņš 2 (0+2)
Meija 1 (1+0)
Bērziņš 1 (1+0)
Džeriņš 1 (0+1)
Kulda 1 (0+1)
Jeļisejevs 1 (0+1)

Lai man nebūtu pašam jāmokās ar leģionāru raksturojumu, piedāvāju to darīt tam, kas viņus pircis. Tātad Sējējam. "Šobrīd izskatās, ka ārzemnieki tiešām ir labi. Dod dies, lai viņiem izdodas noturēt pulveri sausu visu sezonu! Tātad - Seigo. Es viņu gribēju dabūt jau pirms divām sezonām, bet nesanāca. Stīvam laba statistika bija jau NCAA, studējot Mičiganā. Somijā - TPS komandā - viņš kļuvis vēl labāks. Labrocis, labi slido, ar labu metienu.

Kundrāteks - liela auguma, nebaidās spēka spēles, patīk pieslēgties uzbrukumam. Arī labrocis. Pilda gan aizsarga tiešo darbu, gan pieslēdzas uzbrukumā. Ar spēcīgu metienu. Izskatās, ka ir arī spējīgs aizstāvēt savus komandas biedrus.

Šucs - arī viņu es gribēju uz Rīgu dabūt jau pērn, bet Fēlikss KHL piederēja Vladivostokas "Admiral" un viņa izpirkuma cena nebija adekvāta. Ļoti ātrs, ļoti tehnisks uzbrucējs, brīžiem liekas, ka par ātru, ka hokeja ripa viņam netiek līdzi. Īsts centra uzbrucējs. Labāks uzbrukumā nekā aizsardzībā. Klasisks centrs, kāds mums bija nepieciešams.

Sestito - vēl viens klasisks centra uzbrucējs, bet var spēlēt jebkurā pozīcijā. Ja vajag. Tika pirkts ar domu, ka viņš būs lādiņu pienesējs, melnā darba darītājs, kurš cīnīsies par ripām, dos iekšā pretiniekiem, taču pašlaik iznācis otrādi - Sestito jau iemetis četras ripas... Laukuma stūros perfekts, neaizvietojams vārtpriekšā. Skatījos CV - Tims vairākās komandās bijis ar uzšuvi A, arī mums viņš būs kapteiņa palīgs. Tā puiši nobalsoja.

Leino bija pēdējais mūsu pirkums. Vairākas reizes bija atbilde: jā, tad atkal nē, tad jā un atkal nē. Bija mums arī citi kandidāti. Beigās Kari Heikile ņēma iniciatīvu uz sevi. Ļoti talantīgs uzbrucējs, bija ļoti trekns līgums ar "Sabres", taču pēdējās divas sezonas Villem ir sačakarētas, arī reputācija Somijā sačakarēta - spēlējot bez motivācijas. Leino dodam iespēju atgūt reputāciju, varam viņam palīdzēt. Dzīvo viņš Helsinkos, Rīga gandrīz blakus, ar lidmašīnu 45 minūšu lidojums. Fiziski vēl nav gatavs - tas ir redzams. Treniņos ar Lauri gan saprotas tā, it kā visu mūžu būtu kopā spēlējuši, abi kopā rauj gabalos visus, kas spēlē pret viņiem. Bet Villem ir jāuzlabo fiziskā kondīcija.

Kad man televīzija vaicāja par ārzemniekiem, Sedlāčeku gandrīz izlaidu: viņš nu jau ir kā mūsējais, arī draudzene Sedlo ir latviete. Pārbaudes spēlēs Jakubs ir maķenīt labāks par Ēriksonu, ar labu statistiku arī pērn. Šobrīd liekas, ka ar vārtsargiem problēmu nebūs. Viņi abi labi zina, ka vārti tiks uzticēti tam, kurš tobrīd būs labāks. Abi ļoti labi savā starpā satiek, labi komunicē, bet mums vajadzēja vārtsargu, kurš varbūt potenciāli ir mazliet labāks par Sedlāčeku. Un Ēriksons tāds ir - ar Šelefteo komandu trijos gados Joahimam ir divi Zviedrijas sudrabi, viens zelts, divus gadus viņš ir bijis Zviedrijas čempionāta labākais vārtsargs, piedalījies pasaules čempionātā, arī AHL viņam laba statistika. Jā, Ēriksons nūju tur kreisajā rokā, bet tas uzbrucējiem var būt arī kā papildus traucēklis."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-08-10 20:05, pirms 9 gadiem
Turam īkšķus par Dinamo. Varbūt tomēr šogad būs laba vai pat ļoti laba sezona. Ļoti ceram.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-10 23:17, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Dīvaina un nepierasta sajūta...izlasot rakstu par Dinamo, beigās neatrast nevienu nievājošu komentāru no komandas nīdējiem. Laikam turpmāk būs tikai maksas raksti jālasa.
patiesībā ir duālas sajūtas fanot par Dinamo... sirdsapziņa kliedz par Ukrainu, bet no otras puses - čaļi tikai spēlē hokeju...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-10 23:17, pirms 9 gadiem
Lai izdodas laba sezona "Dinamo",play-off shogad ir pa zobam,laba komanda.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-11 00:29, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: patiesībā ir duālas sajūtas fanot par Dinamo... sirdsapziņa kliedz par Ukrainu, bet no otras puses - čaļi tikai spēlē hokeju...
Zinu virkni līdzjutēju, kas joprojām interesējas par komandu un čaļiem, skatās spēles TV, bet principiāli nemaksā ne centa tam kantorim un uz spēlēm neiet. Tieši Ukrainas dēļ un pārvaldnieka JS lielās mutes dēļ.

     [+] [-]

, 2015-08-12 15:14, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Zinu virkni līdzjutēju, kas joprojām interesējas par komandu un čaļiem, skatās spēles TV, bet principiāli nemaksā ne centa tam kantorim un uz spēlēm neiet. Tieši Ukrainas dēļ un pārvaldnieka JS lielās mutes dēļ.
Tu ej uz spēlēm?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-12 21:02, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Zinu virkni līdzjutēju, kas joprojām interesējas par komandu un čaļiem, skatās spēles TV, bet principiāli nemaksā ne centa tam kantorim un uz spēlēm neiet. Tieši Ukrainas dēļ un pārvaldnieka JS lielās mutes dēļ.
ja jau skatās spēles TV, tad jau maksā. Jo spēles pārraida maksas kanāli. diemžēl, nav vairs LTV laiki

     [+] [-]

, 2015-08-13 09:27, pirms 9 gadiem
pernambucano rakstīja: Tu pilnīgi noteikti zini, ka viņi neiet Ukrainas un Jura dēļ?
Jā. Pazīstu personīgi.

     [+] [-]

, 2015-08-13 09:28, pirms 9 gadiem
huy rakstīja: Tu ej uz spēlēm?
Reti un ne par naudu.
restorāni Rīgā - saņem atlaides