Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Rīgas-18" mērķis: tikt "play-off"

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Rīgas-18" mērķis: tikt "play-off"
Igors Smirnovs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Ļaudis, kas vēl mēdz izmantot pasažieru vilcienu, droši vien atceras informatora balsi: “Vagonu parks, nākamā pietura – Šķirotava!” Pēdējais vārds vislabāk raksturo sesto Latvijas hokeja virslīgas jeb tagad jau jāsaka “Optibet hokeja līgas” komandu - “Rīgu-18”. No apakšas, no “Rīga-17” šķirotavā nonāk tie, kas izcēlušies pozitīvi, savukārt no MHL spēlējušā HK “Rīga” - tie, kas dažādu iemeslu dēļ tur nevelk vai dabūjuši savainojumus. Plus – čempionāta izslēgšanas spēļu stadijā “Rīgas-18” galvenais treneris Igors Smirnovs var cerēt uz pašiem labākajiem HK “Rīga” kadriem, šajā sezonā gan tikai uz 1999. gadu.

Tāds ir fārmklubu jeb rezerves komandu liktenis visā plašajā hokeja pasaulē. Audzināt rezerves lielajam vai puslielajam hokejam. Kas “Rīgai-18” daļēji arī izdodas. No pērngada sastāva vislielākajā “Dinamo” atrodas Emīls Ģēģeris (pērn gan tikai sešas spēles pie Smirnova) un Julians Misjus. Vai puikas noturēsies Sanda Ozoliņa apskāvienos, vai arī tur nonākuši tikai tāpēc, ka KHL reglaments pieprasa katrā spēlē divos jaunos, to rādīs laiks. Katrā ziņā iespēja vismaz tiek dota.

Neuzmanīgam lasītājam pārskatot pērnās sezonas “Rīgas-18” statistiku, iesākumā var arī atkārties žoklis. Oho! Smirnovs Latvijas čempionātā izmantojis 46 (!!) spēlētājus. Bet izlasot vēstījumu par Šķirotavu, daudz kas kļūst saprotamāks. Diezgan liela daļa no šiem 46 talantiem pērn pie Smirnova nospēlējuši no vienas līdz sešām, septiņām spēlēm. Bet kopumā rezultātu taisījuši ne jau 17-18 gadus vecie, bet gan pieredzējušie vai junioru vecumu pāraugušie. Un trīs pērnās komandas spicāko metēju – Oļegs Šišļaņņikovs (28+22), Renārs Undelis (9+31) un Ruslans Ignatovičs (11+18) komandā vairs nav. Šišļaņņikovs pāraudzis Latviju un nu spēlēs Alpu līgas vienībā Lustenavā (Austrija-2), Undelis nu strādā par treneri Mārupē un ir ļoti lielas grūtības savienot trenera darbu vienā Rīgas galā (piedodiet, formāli ārpus Rīgas) un spēlēšanu (trenēšanos!) - otrā galā. Vēl viens īsts hokejists – Romāns Glazkovs (1984., 13+5) turpmāk būs “Rīgas-18” menedžeris. No aizgājējiem noteikti jāpiemin arī trīs aizsargi – Arturs Sorokins šajā sezonā spēlēs “Kurbadā”, Kārlis Gustavs Logins - “Mogo” un Andrejs Kostjuks (visi – 1999.) - ”Zemgalē”.

“No pērngada pamatsastāva palikuši pieci spēlētēji,” tā notikumus hokeja šķirotavā skaidro pārmijnieks Smirnovs. “Vārtsargs Romanovskis, aizsargi Barkāns un Bakanovs, uzbrucēji Opelts un Elvis Kalnbērziņš. Skaidrs, ka jaunie vieni paši Latvijas virslīgā vēl nav arāji, tādēļ uzaicinājām dažus pieredzējušos – kā Valeriju Fiļimonovu (1979.), Sergeju Piskunovu (1992.), Vladislavu Koniševu (1994.), kā arī junioru vecumu pāraugušos aizsargus Māri Ļeššovu un Linardu Kaktabuli (abi 1996.). Lai veidotu komandu, vajag ne tikai labus spēlētājus, bet būtiskas ir arī spēlētāju cilvēciskās īpašības. Viņi visi ir arī labi cilvēki. No sporta skolas “Rīga” treneru kolektīva komandā joprojām spēlēs Edgars Kamoliņš. Sezonas sākumā pie mums būs arī Kirils Galoha, kurš bija “Dinamo” un Latvijas izlases nometnē. Mums ir normāls treniņprocess un Kirils redzēja, kā pērn izauga Šišļaņņikovs, tāpēc līdz prombraukšanai uz kādu no Eiropas klubiem, viņš spēlēs pie mums.”

Bez jau pieminētajiem junioru vecumu pāraugušajiem komandā tādu kopā būs desmit (daudz!) - arī aizsargs Edgars Ozoliņš, kurš pērn vairāk spēlēja Amerikā (FHL), uzbrucēji Niks Kalnbērziņš (Našvila, NA3HL) un Artjoms Pankevičs (abi 1997.). No jaunpienācējiem Latvijas čempionāta pieteikumā iekļuvuši vēl divi bijušie “Prizmas/Pārdaugavas” sporta skolas uzbrucēji – Patriks Audze un Ralfs Cimars (1999.). Ar pārējo sastāvu nav vajadzības jūs apgrūtināt – to var izlasīt Latvijas Hokeja federācijas mājas lapā, turklāt katrā spēlē tas var mainīties, ņemot vērā iesākumā rakstīto. Un daži var arī ņemt vērā LHF prezidenta Aigara Kalvīša ieteikumu - meklēt iespējas studēt un spēlēt Amerikā - NCAA. Ceļā uz Ameriku esot arī viens no pērngada "Rīgas-18" perspektīvākajiem uzbrucējiem Rūdolfs Builis.

“Jaunajiem puikām, kas vēl netiek HK “Rīga” sastāvā, spēlēšana Latvijas virslīgā ir ļoti noderīga,” stāsta Igors Smirnovs. “MHL ir mazliet cits hokejs, bet Latvijas čempionāts ir gana labs placdarms, kur augt jaunajiem. Kāds mums mērķis? Tikt izslēgšanas spēlēs. Tātad – tabulā apsteigt kādu no lielā kvarteta. Bet “play-off” jau varēsim piesaistīt arī tos 1999. gada puišus, kas spēlē HK “Rīga”. Un, protams, gatavot spēlētājus Latvijas U-18 izlasei.”

  +2 [+] [-]

, 2017-09-09 11:41, pirms 7 gadiem
Pēc Vagonu parka nākošie ir Jāņavārti

  +1 [+] [-]

, 2017-09-09 17:49, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Pēc Vagonu parka nākošie ir Jāņavārti
Tieši tā, un līdz Šķirotavai vēl ir arī Daugmale!
restorāni Rīgā - saņem atlaides