Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Kur patiesībā atrodas uz fārmklubu nosūtītie Rīgas "Dinamo" uzbrucēji?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kur patiesībā atrodas uz fārmklubu nosūtītie Rīgas "Dinamo" uzbrucēji?
Filips Toluzakovs
Foto: Kaspars Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" no pirmā izbraukuma punktus nepārveda un guva tikai četrus vārtus. Otrajā izbraukumā kopā ar komandu vairs nedevās aizsargs Jēkabs Rēdlihs un divi uzbrucēji. Gan Nikolajs Jeļisejevs, gan Filips Toluzakovs "uz papīra" nosūtīti uz fārmklubu, taču līdz Liepājai viņi nav tikuši. Kur abi atrodas patiesībā?

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pirms devītās sezonas aizvadīja vienpadsmit pārbaudes spēles. Pēdējās četras - Latvijas Dzelzceļa kausa ietvaros. Komanda sāka ar diviem zaudējumiem, bet pabeidza ar divām uzvarām. Kopumā panākumu izdevās gūt astoņos pārbaudes mačos, tomēr regulārajā sezonā līdz pirmajai uzvarai bija jāgaida četras spēles.

No pirmā izbraukuma, kur tika spēlēts pret "Sochi", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un Maskavas "Spartak", neizdevās pārvest kaut vienu punktu, turklāt pirmajos divos mačos iemesta tikai viena ripa. Protams, sekoja pārmaiņas, un kopā ar Rīgas "Dinamo" sezonas otrajā izbraukumā, kas sākās pēc Latvijas izlases neiekļūšanas 2018. gada olimpiskajās spēlēs, nedevās trīs hokejisti. Divi no viņiem - uzbrucēji.

22 gadus vecais Nikolajs Jeļisejevs Latvijas Dzelzceļa kausu sāka ceturtajā virknējumā, bet pēc zaudējuma bija viens no tiem, kuri pacēla savas akcijas. Turpinājumā visās trīs cīņās viņš devās laukumā kopā ar komandas kapteini Gintu Meiju un pagājušās sezonas rezultatīvāko spēlētāju Miku Indraši. Izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli skaitliskajā vairākumā, Jeļisejevs pieteicās uz nopietnāku lomu komandā.

Pērn viņš sāka apņēmīgi, sasniedza labu ritmu, ieguva pārliecību. Izskatījās, ka Jeļisejevs varētu kļūt par lielo atklājumu (lai gan nevienam viņš nebija noslēpums). Taču tad nāca zaudējums pret čempioni Magņitogorskas "Metallurg", kurā viņam salauza atslēgas kaulu. Jeļisejevs, kuram iepriekš bijušas problēmas ar attieksmi, neslēpa apņēmību atgriezties laukumā jau līdz sezonas beigām.

Tikmēr krievu leģionāra Filipa Toluzakova Latvijas hokejā tik populārā lejupslīde sākās vēl Latvijas Dzelzceļa kausā. Viņš sāka kopā ar Miķeli Rēdlihu un Māri Bičevski, bet pēc divām spēlēm tika nosēdināts rezervē, lai gan bija piedalījies vienā no trim vārtu guvumiem. Nākamais mačs pavadīts tribīnēs, bet noslēdzošo pārbaudes spēli Toluzakovs vēroja no rezervistu soliņa kā trīspadsmitais uzbrucējs.

Vakar Rīgas "Dinamo" abus līdzi nepaņemtos uzbrucējus, kuriem ir divvirziena līgums jeb pazemināšanas gadījumā ievērojami sarūk atalgojums, nosūtīja uz fārmklubu "Liepāja", kas spēlē Latvijas čempionātā un jauno sezonu sāka ar zaudējumu 1:2, pērnā fināla atkārtojumā piekāpjoties Ogres "Kurbadam". Taču Jeļisejeva un Toluzakova nebija ne laukumā, ne tribīnēs un pat ne Kurzemē.

Pāraudzināšanas nolūkos abi uzbrucēji trenējas hokeja klubu "Rīga", kas spēlē Krievijas Jaunatnes hokeja līgā un ir Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda. Starp citu, Jeļisejevs 2015. gadā "Rīgas" rindās 46 spēlēs guva 30 vārtus, kļūstot par līgas otro labāku snaiperi, un priekšā esošais hokejists aizvadīja par septiņiem mačiem vairāk, bet guva tikai par diviem vārtiem vairāk nekā Jeļisejevs.

Protams, atklāts paliek jautājums, vai šāda metode ir iedarbīga. Vai hokejisti, kuri nekad nav bijuši lielākie darba rūķi, palikuši bez ierasto treneru uzraudzības pēkšņi sāks strādāt kā nekad, iegūs papildus motivāciju un atgriezīsies sastāvā?

Tāpat ir jautājums, vai vispār bija nepieciešama šāda soļa speršana. Jo gan Jeļisejevs, gan Toluzakovs piedalījās tikai vienā spēlē, laukumā pavadot attiecīgi 11:02 un 12:43 minūtes. Jeļisejevs šajā laikā paspēja nopelnīt divu minūšu noraidījumu, kuru pretinieks neizmantoja, bet Toluzakovs atzīmējās ar negatīvu lietderības koeficientu, jo bija uz ledus, kad Maskavas "Spartak" panāca izlīdzinājumu 2:2.

P.S. Reizē ar Jeļisejeva un Toluzakova nosūtīšanu uz fārmklubu, no tā "uz papīra" atgriezies Gunārs Skvorcovs. Taču viņš tobrīd atradās kopā ar komandu izbraukumā, un Rīgas "Dinamo" paskaidroja, ka tas darīts vien formalitātes pēc - komandas sastāvā tobrīd atradušies vairāk spēlētāji, nekā pieļauj reglaments, un vienam no nespēlējošajiem nācies uz pāris dienām savilkt jostu ciešāk.

     [+] [-]

, 2016-09-08 13:21, pirms 8 gadiem
Vai tad arī uz šo sezonu ir noslēgts jauns HKL un RD sadarbības līgums?
Cik zinu, tad iepriekšējais beidzās līdz ar pagājušās sezonas beigām.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-08 13:31, pirms 8 gadiem
Viņus pārudzina dēl tā ka pa Vecrīgu naktīs vazājas, slikti spēlē vai slinko?

  -1 [+] [-]

, 2016-09-08 13:34, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai tad arī uz šo sezonu ir noslēgts jauns HKL un RD sadarbības līgums?
Cik zinu, tad iepriekšējais beidzās līdz ar pagājušās sezonas beigām.
Iespējams, ka noslēgs ar atpakaļejošu datumu.

     [+] [-]

, 2016-09-08 13:38, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai tad arī uz šo sezonu ir noslēgts jauns HKL un RD sadarbības līgums?
Cik zinu, tad iepriekšējais beidzās līdz ar pagājušās sezonas beigām.
kaut kas tāds vasarā pazibēja

     [+] [-]

, 2016-09-08 13:44, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: kaut kas tāds vasarā pazibēja
Vasarā pazibēja KHL stāsts (lasi-Savickis&Co) projekts par ''Rīgas Daugava'',kurš tā arī nerealizējas. Par HKL un RD līguma turpināšanos neko neatrodu.
Diemžēl, bet patreiz vairs neviens no maniem cilvēkiem nav saistīts ar HKL,un tāpēc man nav kam uzprasīt.

     [+] [-]

, 2016-09-08 14:05, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vasarā pazibēja KHL stāsts (lasi-Savickis&Co) projekts par ''Rīgas Daugava'',kurš tā arī nerealizējas. Par HKL un RD līguma turpināšanos neko neatrodu.
Diemžēl, bet patreiz vairs neviens no maniem cilvēkiem nav saistīts ar HKL,un tāpēc man nav kam uzprasīt.
Tas jau bija laiku pēc Daugavas. Cik atceros, nebija infa ka fakts noticis, bet no sērijas "visticamāk Liepāja paliks kā fārmklubs"

     [+] [-]

, 2016-09-08 14:14, pirms 8 gadiem
huy rakstīja: Tas jau bija laiku pēc Daugavas. Cik atceros, nebija infa ka fakts noticis, bet no sērijas "visticamāk Liepāja paliks kā fārmklubs"
Varbūt arī ka tā.
Vienīgi iedomājos, ka parasti tas tika gana plaši izreklamēts, bet šoreiz tā klusi un nemanāmi.

     [+] [-]

, 2016-09-08 14:21, pirms 8 gadiem
elninjo2 rakstīja: Iespējams, ka noslēgs ar atpakaļejošu datumu.
Es patiesībā, kad uzzināju, ka Laviņš būs ''Kurbads'' galvenais treneris, nodomāju ka šī komanda šai sezonā varētu kļūt par RD sadarbības partneriem. Saistībā ar Laviņa gaitām RD, salīdzinoši nelielo attālumu no Rīgas, un ņemot vērā ''Kurbads'' šīs sezonas ambīcijas.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-08 14:39, pirms 8 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai tad arī uz šo sezonu ir noslēgts jauns HKL un RD sadarbības līgums?
Cik zinu, tad iepriekšējais beidzās līdz ar pagājušās sezonas beigām.
...“Liepājas” komandas menedžeris Toms Strauss atklājis, ka pagaidām Kurzemes klubs sīkāk nezina, vai pastāv iespēja abus spēlētājus ieraudzīt viņu sastāvā.
“Arī mums viss vēl jānoskaidro līdz galam,” pauda Strauss, sakot, ka šosezon liepājnieku sadarbība ar Rīgas “Dinamo” palikusi tāda pat kā iepriekš. “Viss ir pa vecam, sadarbība turpinās.” ...
- skat. “Dinamo” koriģē sastāvu un sūta... .

     [+] [-]

, 2016-09-08 15:13, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: ...“Liepājas” komandas menedžeris Toms Strauss atklājis, ka pagaidām Kurzemes klubs sīkāk nezina, vai pastāv iespēja abus spēlētājus ieraudzīt viņu sastāvā.
“Arī mums viss vēl jānoskaidro līdz galam,” pauda Strauss, sakot, ka šosezon liepājnieku sadarbība ar Rīgas “Dinamo” palikusi tāda pat kā iepriekš. “Viss ir pa vecam, sadarbība turpinās.” ...
- skat. “Dinamo” koriģē sastāvu un sūta... .
Skaidrs!
Paldies par info!

  +2 [+] [-]

, 2016-09-08 16:30, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka RD svarīgāk ir ietaupīt (jo spēlētājam ar 2-virzienu līgumu formāli esot fārmklubā alga ir mazāka), nekā tas, kur un ko tie spēlētāji dara.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-08 19:44, pirms 8 gadiem
Skaidrs, ka tā nosūtīšana uz fārmu ir tikai formāls solis uz papīra. Tieši tāpat kā savulaik Indraši uz dažām spēlēm aizsūtīja. Tikai Indraša gadījumā tas bija audzinošā, bet šajā - naudas ietaupīšanas nolūkā. Neviens no Liepājas spēlētājiem nekad nav bijis Dinamo sistēmā, un ar Zabi tika slēgts īpašs līgums uz laiku, kad viņu iekļāva Dinamo sastāvā. Atšķirībā no HK Rīga spēlētājiem, kuri jau sistēmā un kluba struktūrā visi ir. Līdz ar to, pie viņiem var droši trenēties, jo skaidrs, ka uz t.s. fārmu neviens ar divvirzienu līgumiem spēlēt reāli netiks sūtīts. Atlaist vairumā gadījumu ir vienkāršāk, bet spēļu praksei Latvijas līga arī īsti neder.

     [+] [-]

, 2016-09-10 19:57, pirms 8 gadiem
Žēl, ka neesmu liepājnieks, tad pievienotos arēnā un bļautu ''Ļepaja, Ļepaja!" kā futbolā
restorāni Rīgā - saņem atlaides