Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Kas jauns hokejā? Latvijā (II)

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Kas jauns hokejā? Latvijā (II)
Viena no Latvijas čempionāta intrigām būs, vai Leonīdam Beresņevam ar HS "Rīgu" izdosies tas, kas iznāca ar "Junioru" un "LM".
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pirms kāda laiciņa tauta irgojās, ka Penzā klubs spēlētājus aicina pie sevis ar sludinājumu internetā. Pasaules interneta ātrvalstī Latvijā šovasar trīs virslīgas hokeja komandas - "Zemgale", "Prizma" un HS "Rīga" - izmantoja sociālos tīklus un internetu komandu komplektācijā. Laikam smiekli nevietā. Ja jau Ziemeļāfrikā pat revolūcijas tika koordinētas un vadītas no sociālajiem tīkliem.

"Zemgale" ar Ciprusu
17. jūlijā "Zemgales" facebook un LHF tviterī parādījās šāds ieraksts: "HK "Zemgale/LLU" aicina potenciālos spēlētājus 3. augustā plkst. 18:00 viesnīcā "Zemgale" (Skautu iela 2, Jelgava) uz pirmssezonas sapulci."
Agrāk vai nu treneris zvanītu spēlētājiem, vai spēlētāji trenerim, vai pēc tam viens otram, bet visiem jau nebija savu tālruņu (tagad tas liekas kā absurds).
Kas tad jauns noticis Zemgalē? Pirmkārt, jauns ir galvenais treneris - Aigars Cipruss, kurš pērn strādāja Grodņā, Viļņā un trenēja arī Lietuvas izlasi. Nu Cipruss atgriezies tuvāk mājām. Savukārt viņa un arī "Zemgales" bijušais galvenais treneris Jevgeņijs Linkēvičs strādās tikai sporta skolā - pērn dažbrīd uz Žeņu bija skumji skatīties: virslīgas komanda un vēl trīs dažādu vecumu jauniešu komandas...
Pērn "Zemgalei" bija diezgan īss sastāvs, arī šobrīd trenējoties tikai 26 spēlētāji, plus daži braukšot prom - kā Ozollapa, Ozols, Bernhards. Tāpēc Cipruss skatās, kur var dabūt Latvijas līmenim atbilstošu preci. No vienas puses tas ir diezgan traki: Latvijā ir sagatavots ļoti daudz otrās un trešās šķiras spēlētāju, kuri labprātāk izmanto iespēju spēlēt ārzemēs, šur tur par šādu iespēju pat piemaksājot, bet pašmāju klubu treneri sūdzas par kvalitatīvu kadru trūkumu...
"Zemgale" gan ir iecerējusi, ka šo caurumu pēc pāris gadiem varētu aizlāpīt ar kluba U-14 vienības jaunekļiem - esot labi puikas, un ar viņiem sezonā arī strādās Cipruss. Ar galveno treneri gan līgums noslēgts uz vienu sezonu...

"Zemgale"
palikuši

v Nuka, Konrāds, Žurkovs
a Grauds, Mežulis, Bullītis, Kamoliņš, Jansons, Gončaruks
u Kurņigins, Ziemiņš, Artūrs un Andis Āboliņi, Miezis, Aploks, Batraks, Millers
+ a Štrauss, Veršūns, Grušas (HASC), u Namiķis, Dietlavs, Bormanis (atgriezies no Amerikas), I. Četvertaks (1997., "Žalgiris", Lietuva)
- a Tauriņš, Maleckis, u Remiņš ("Kurbads"), Feoktistovs, Jasjonis,

"Prizma": iespējas augt un trenēties
Latvijā jaunās tehnoloģijas šovasar izmantoja arī "Prizma" - aicinot hokejistus pieteikties atlasei virslīgas un 1. līgas komandām. Vai par šādu iniciatīvu jāsmejas? Laikam jau nav pamata, jo Latvijas Hokeja federācijas uzdevumā "Prizmas" galvenais treneris Ēriks Miļuns šādā veidā apziņojis gan U-18 izlases kandidātus, gan šovasar uz treniņiem aicinājis nacionālās izlases kadrus. Laikā, kad katram hokejistam ir pieejams internets, šī sistēma strādā. Un 27. jūlijā notika pirmie treniņi uz ledus.
Aizpagājušā gada Latvijas čempioni "Prizma" savu kursu nav mainījusi. "Mēs piedāvājam iespēju augt un trenēties, bet, ja kāds sezonas laikā dabū līgumu, nevienu neaizturam," stāsta Miļuns. "Mēs esam amatieru komanda, kur dažreiz maksājam simboliskas prēmijas. Toties nodrošinām ar inventāru un arī puišus pabarojam. Ambīcijas? Kļūt par vislabāko komandu." Man jau liekas, ka Ēriks joko, bet tā pirms aizpagājušā gada finālsērijas ar "Kurbadu" arī viens otrs domāja. Ka "Prizma" ir bez ambīcijām...

"Prizma"
palikuši

v Lūsiņš, Bikars, Zakrevskis
a Dudins, Kolčins, Pļeskačovs, Lukašvekis, Bogdanovs, Piskunovs, Zemnieks (savainots)
u Hvorostiņins, Pētersons, Brants, Kokļins, Freimanis, Voicesčuks, Glazkovs, Grīnbergs, Precenieks, Lobačovs, Balakuns, Priede (savainots)
+ a/u Liepa (1996., "Sāga), u Baltgalvis (1987.), Pūliņš (1996., abi no Tukuma), Purmalis (1996., atgriezies no Amerikas)
- a Ķepals (Liepāja), Tiltiņš (Dānija, mācīties), u Ancītis, Lejnieks, Bernhards

HASC
Septītā komanda, kas pieteikusies spēlēt Latvijas virslīgā, ir Jūrmalas HASC, taču tur diezgan daudz neskaidrību. Daudzi jaunie spēlētāji ir prom, prom arī divi lielie vaļi - Eduards Ivanovs un Edgars Lipsbergs, kā arī iepriekšējais galvenais treneris Valerijs Kuļibaba. Plus ziemā varot nebūt arī vietas, kur spēlēt. Majoru hokeja hallei esot tehniskas problēmas, sīkumos neieslīgšu. HASC īpašnieks, iniciators un idejas virzītājs Georgs Fedosejevs gan sola, ka komanda būs un spēlēs, taču atšķirībā no citiem gadiem Jūrmalas jaunajiem priekšniekiem hokejs esot pie vienas vietas.

HS "Rīga" ar Beresņevu
Ne visi Latvijā ar aplausiem uzņēma vēsti, ka Hokeja skola "Rīga" izvirza mērķi spēlēt Latvijas čempionāta virslīgā. Jau maijā klubs aicināja 1997./1998. gada hokejistus uz atlases nometni. Komandai piesaistīts Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Leonīds Beresņevs, palīgs viņam būs Andrejs Ignatovičs. HS "Rīga" vadība uzskata, ka nevar laist zudumā HS "Rīga-98" Latvijas junioru čempionātā un Pēterburgas čempionātā gūto skolu... Plus visur, kur ir sporta skolas (Liepāja, Jelgava, Pārdaugava), esot arī virslīgas komanda kā piramīdas augstākā virsotne, uz kuru jaunajiem tiekties.
HS "Rīga" trenēties sāka jau jūlija sākumā, vispirms Rīgā, bet no 13. jūlija divas nedēļas Brocēnos. Pirmajā nedēļā sausie treniņi, otrajā - gan sausie, gan ledus. Nu jau puikas atkal trenējas 55. jeb Sergeja Žoltoka vidusskolā. Kā tas pienākas sākumā, Beresņevs saskāries ar pirmajām problēmām: no tiem, kurus viņš bija noskatījis HS "Rīgai" Latvijas frontē desmit puikas tika iesaukti HK "Rīga" MHL čempionātam. Taču pieredzējušais treneris optimismu nezaudē, jo savulaik ar "Junioru" un "Liepājas metalurgu" pierādījis, ka ar jaunajiem prot strādāt. Šogad galvenais uzdevums - izveidot komandu, kas spēj cīnīties un rādīt zobus konkurentiem. Pamatmērķis - saglabāt puišus hokejā vēl uz vienu, diviem, trim gadiem. Un idejiski tas ir tikai pareizi, ka Žoltoka skolā ir Latvijas virslīgas komanda. Ar interesi sekošu līdzi, vai Beresņevam izdosies iekāpt tajā pašā upē... nu jau pat nezinu, kuro reizi.

HS "Rīga"
palikuši

a Seļickis, Sergejs, Sņegirevs, Stinkurs
u Indrijaitis, Kusakins, Tomilovs, Strunkēvičs, Elvis un Niks Kalnbērziņi
+ v Romanovskis, u Krūze
- v Grigals (HK "Rīga"), Ezers, Rauza, a Bakanovs, Kaļķis, Svars, Popovs (visi HK "Rīga"), Apfelbaums, u Turēvičs, Ezītis, Vulkanovs, Štrombergs (visi HK "Rīga"), Avakovs, Gorbels, Egle, Krastenbergs

     [+] [-]

, 2015-08-06 22:00, pirms 9 gadiem
Hokejs tajā kūrortā pie vienas vietas ir tāpēc, ka tā virzītājs ir vienam agrākajam mēram draudzīgs cilvēks, bet tagad pie varas ir citi. Vietējā politika tā teikt.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-06 23:32, pirms 9 gadiem
Kur speelees bijushie Saagas hokejisti? Tikai zinu, ka Shishljannjikovs pievienojies HK Riiga. Hugo Jansons un Zhohovs speelees aarzemees?

     [+] [-]

, 2015-08-09 07:59, pirms 9 gadiem
Man jau kā vidusmēra skatītājam šķiet, ka hokeja čempionāta vidējais līmenis ir cēlies. Intriga ir, komandas arī, spēlētāji ar' neslikti...Varbūt pat jāaiziet būs šogad uz kādu spēli, dzīvoju pavisam blakus Piņķu hallei
Jānis Matulis varētu uzrakstīt lielu rakstu par hokeja čempi, tā vēsturi, apmeklētību, tagadni un spilgtākajiem spēlētājiem, nerealizētajām cerībām...
restorāni Rīgā - saņem atlaides