Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Mogo" vai "Liepāja" - vai tikai tāds ir jautājums?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Mogo" vai "Liepāja" - vai tikai tāds ir jautājums?
"Mogo" uzbrucējs Elviss Želubovskis šobrīd ir viens no niknākajiem Latvijas čempionāta spēlētājiem.

11. martā sāksies Latvijas hokeja... marta trakums. Izslēgšanas spēles Latvijas hokeja čempionātā. Un turpināsies gandrīz mēnesi. Finālsērijas ceturtā spēle 2. aprīlī, bet, ja būs nepieciešami septiņi mači, tad pēdējais no tiem - 8 aprīlī. Līdz valsts izlases pirmajai pārbaudes spēlei (2. IV) ar Baltkrieviju čempions vēl nebūs zināms, taču abus mačus ar Franciju (9., 10.IV) jau aizvadīsim, zinot, kura komanda šogad labākā.

Regulārais čempionāts beidzies gandrīz tā, kā prognozēts: 1. "Mogo", 2. "Liepāja", 3. "Kurbads", 4. "Prizma", 5. "Zemgale", 6. "Ogre/Sāga 97", 7. HASC. Tātad 1/4 finālā, kas sākas 11. martā un beidzas 17. martā (maksimums), brīva ir spēlējošā trenera Oļega Sorokina brigāde "Mogo". 1/4 fināla divos pāros - "Liepāja" un HASC, "Kurbads" un "Ogre/Sāga 97" - brīnumiem nevajadzētu notikt. Visu cieņu "Sāgas" un Jūrmalas komandām, kas čempionāta laikā ir progresējušas, taču pagaidām tās vēl nav spējīgas sērijā līdz četrām uzvarām nokost liepājniekus vai "Kurbadu". Toties "Prizmas" un "Zemgales" seriālā var iet kā turku seriālos, ko nu iecienījuši latvju TV seriālu skatītāji. Ar nelielu laika starpību redzēju divas šo vienību sacensības. Rīgā ar 5:0 uzvarēja jelgavnieki, bet nupat Jelgavā ar 8:4 rīdzinieki.

Aptaujātie eksperti tomēr nelielas priekšrocības dod "Prizmai". Pirmkārt, "Prizmai" ir garāks pieteikums (30 spēlētāji), "Zemgalei" tikai 23 un arī tad dažs hokeja lielpriekšnieks dažu labu nicinot... Otrkārt, "Prizma" ir esošais čempions un tās sastāvā vairāk pieredzējušu spēlētāju, arī kādi pieci seši no čempionu sastāva. Treškārt, šobrīd "Prizmas" vārtsargu līnija (Lūsiņš, Bikars, Zakrevskis) esot mazliet meistarīgāka/veiksmīgāka (?) par "Zemgales" vārtsargiem (Nuka, Žurkovs, Konrāds). Ceturkārt, "Prizmai" aiz apmales situāciju vēro trīs treneri (Miļuns, Gailis, Bikars), bet "Zemgalei" viens pats (Linkēvičs). Trīs galvas tomēr ir vairāk par vienu. Par ko slimošu es? Par... abiem, jo manu dēlu trenējuši gan Linkēvičs (vairāk), gan Miļuns.

Vērojot pēdējos regulārā čempionāta mačus, es 1. vietu atdotu vēl vienam trenerim, kurš trenējis manu dēlu - liepājniekam Aleksandram Cicurskim. No trim reālajiem čempionu pretendentiem ("Mogo", "Liepāja", "Kurbads") vēju pilsētas puiši spēlē pārliecinošāk. Arī tāpēc, ka vairāk trenējas, ir jaunāki un sezonas laikā klubam izdevies pastiprināt sastāvu. Ar saviem bijušajiem kadriem (Demiters, Mickēvičs, Homjakovs, Ņekļudovs, Golubevs, Neimanis, Korņilovs), kā arī piesaistot vārtsargu Cimermani, kurš pēdējā pusgadā vairāk ... spēlēja tviterī. Ar Cimermani vārtos "Liepāja" pēdējo reizi zaudējusi 17. janvārī (1:2 bullīšos "Mogo"), uzvarot deviņas spēles pēc kārtas - 4:3 (b) "Prizmu", 6:4 "Kurbadu", 5:1 "Zemgali", 8:1 HASC, 7:3 "Zemgali", 5:4 "Sāgu", 5:4 (b) "Mogo", 6:4 "Prizmu" un 3:1 "Kurbadu". Rezultātus nosaucu speciāli un nevis, lai novērstu jūsu uzmanību. Proti, eksperti norādīja, ka Cimermanis tomēr ne visas ripas tverot... Tāpat, ja vieni slavē "Liepājas" kapteini Gipteru (esot labākais čempionāta aizsargs), citi iesaka Gipteram vairāk rūpēties par savu vārtu drošību, nevis ganīties uzbrukuma ganībās. Aizsardzība varot būt klupšanas akmens. Man patiktu, ja "Liepāja" izslēgšanas mačos spēlētu ar savu sastāvu, kas ir gana spēcīgs, taču skatītājiem var būt arī interesanti pavērot, kā Latvijas čempionāta finālstadijā jūtas dinamieši Cibuļskis, Porejs, Skvorcovs, Bičevskis, Bukarts vai trīs kadri no HK "Rīga" - K. Ozoliņš, Mazurs-Mago un Grīnbergs. Katrā spēlē gan Cicursksis un Ļebedevs drīkstēs izmantot tikai piecus no šiem astoņiem.

Ilgu laiku čempionāta vadībā (vai otrajā vietā!) atradās "Kurbads". Kuri arī pērn bija "play-off" favorīti, finālsēriju pret "Prizmu" uzsākot ar 10:2... Nākamie rezultāti, raugoties no "Kurbada" pozīcijām, - 3:4, 6:1, 2:3, 2:3, 0:1. Pirms "Kurbada" un "Mogo" 14. februāra spēles (3:4) vairāk parunājos ar "Kurbada" šefu Andi Pikānu. Likās, ka komanda saprot mača nozīmi un sitīsies par katru centimetru, taču... spēlēja stipri akadēmisku vecmeistaru hokeju. Vienā tempā, vienā ritmā, kur katrs uzbrukums pretiniekiem nolasāms. Nu gandrīz kā vilciens no Rīgas uz Lugažiem - taisni un prognozējami. Kur uzbrucēju cīņa vārtpriekšā par atlekušo ripu, ja standarta uzbrukums neiet cauri? Arī eksperti šobrīd "Kurbada" izpildījumā neredz čempionu hokeju. Vairākums - pašķidrs, cīņas spars - kā veterāniem, turklāt izšķirošajos mačos ne vienmēr drošs vārtos bijis Čalpa. Varbūt "play-off" pieredzējušais treneris Gints Bisenieks vairāk uzticēsies pieredzējušajam Žabotinskim. Maskavas forštatē cer arī, ka izšaus Macijevskis un Širokovs. Un visa komanda!

Eksperti uzskata, ka šobrīd (marta sākumā!) vienīgie, kas varētu rādīt zobus "Liepājai", ir "Mogo". Galu galā - regulārā čempionāta uzvarētāji... Komandu pamatā komplektējis Elviss Želubovskis, kurš laukumā varbūt nav spēlētājs ar lielākajiem muskuļiem, taču spēlē ar lielu sirdi. Tāpat kā kapteinis Sorokins, Sergejs Durdins un vēl viens otrs varot sev paraut līdzi pārējos. Pie komandas plusiem jāmin tas, ka tajā neesot vienaldzīgo. Kas no malas noskatās, kā citi cīnās. Pēc pašatdeves - regulārajā čempionātā neapšaubāmi labākie. Ir t.s. komandas gars. Un diezgan sabalansēts sastāvs, bet vārtus sargā abu pēdējo čempionātu labākie vārtsargi Kazanovs un Ančs. Aiz apmales - pieredzējušais "Pārdaugavas" un Latvijas izlases bijušais vadonis Mihails Beskašnovs.

Katrā ziņā čempionāta fināldaļai papildus stimulu dod arī naudas balvas - par 1. vietu LHF prezidents Kirovs Lipmans pērn, čempionātu sākot, solīja 40 000 eiro, par 2. vietu - 20 000, par 3. vietu - 10 000. Turklāt "Mogo", "Liepāja" un "Kurbads" arī spēlē par naudu. Proti, ir pusprofesionāļi! Būs interesanti!

     [+] [-]

, 2015-03-06 12:01, pirms 9 gadiem
Tirgū runā ka Kurbads beigās (februāris, marta sākums) regulārajā neiespringa un gatavojās PO. Redzēs ko būs sagatavojuši!

     [+] [-]

, 2015-03-06 13:38, pirms 9 gadiem
huy rakstīja: Tirgū runā ka Kurbads beigās (februāris, marta sākums) regulārajā neiespringa un gatavojās PO. Redzēs ko būs sagatavojuši!
Kurā tirgū? Āģenē runā citas lietas.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-06 16:28, pirms 9 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Kurā tirgū? Āģenē runā citas lietas.
To es dzirdēju Juglas pusē, bet tas tiešām bija tirgus līmenis. Liepāja ir ambicioza, Mogo pārliecinoša, Kurbads labs, bet manuprāt viņu trumpis ir pagājušā gada pieredze...Katrā ziņā lieku visas komandas vienā kausā, Liepājai un Kurbadam jau pusfināls būs kā fināls un tad sekos īstais fināls.
restorāni Rīgā - saņem atlaides