Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Tallinā KHL var būt

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Tallinā KHL var būt
"Dinamo" tricienmaiņa Tallinas abās spēlēs: Miks Indrašis (3+0), Māris Bičevskis (0+1) un Lauris Dārziņš (1+2).
Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Pasaules florbola čempionāts Igaunijai uzdāvināja divas KHL hokeja spēles. Rīgas "Dinamo" kā laukuma saimnieks uzņēma Austrumu konferences līderi Magņitogorskas "Metallurg", to uzvarot pēcspēles bullīšos ar 4:3, kā arī ar 2:4 zaudēja austrumnieku piektajai spēcīgākai vienībai Čeļabinskas "Traktor". Dzirdot, ka vasarā startēšanai KHL gatavojas pat divi Tallinas klubi (!?), šīs divas spēles izmantoju arī kā lakmusa papīrīti, lai saprastu, vai Tallina ir gatava KHL.

Es nekādi nesaprotu tos latviešus un Latvijas iedzīvotājus, kas tik sparīgi grib piecu gadu laikā panākt Igauniju. Ir, protams, igauņiem savas labās lietas, taču uzskatīt Igauniju par paradīzi zemes virsū nav nekāda pamata. Ir kaimiņiem savas labās lietas, taču ir arī sliktās un piektdien apmēram septiņas stundas pirms spēles ar Magņitku, "Dinamo" administrators Armands Daugaviņš Tallinas spēles organizētāju darbu (Igaunijas puse) raksturoja trijos izteiksmīgos vārdos: "Viņi ir bremzes." Par ko tūlīt pārliecinājāmies uz savas ādas - tūlīt, tūlīt atnesīšot elektroniskās atslēgas, bet nesējs laikam pēc tām gāja uz pilsētas centru ar kājām. Mēnesi gatavojušies, sazinoties pa tālruni, emailos un citos veidos, piektdien pusdienas laikā igauņi nebija gatavi spēlei. Kas daļēji attaisnojams ar to, ka viņu hokejs pasaulē ir apmēram 25. vietā un uz vietas nav spēcīga čempionāta un trūkst pieredzes. Uz otro spēli viss jau bija gandrīz normāli, bet par igauņu gausumu liecināja arī ēdāju apkalpošana "Tondirabas" halles kafejnīcā. Ja soļanka (4,20 eiro) jāgaida 40 minūtes... Vairāki Latvijas puses tehniskie darbinieki tā arī pateica, ka viņiem ēdienu vairs nevajag, jo jāiet strādāt... Atrisinājums: bistro tipa ēdinātava, jo ne jau ar restorāna tipa gausumu kāds rēķinās hokeja hallē.

Ja par cenām, tad mazliet šokēja, ka pie letes grauzdiņu porcija maksāja 2,50 eiro, divus metrus nost - 3,00 eiro, alus (apmēram "Cēsu" vai "Aldara" gaišo kvalitātē) - 4 eiro. Cik maksā arī pudele alus pilsētas kafejnīcā. Tēja pilsētas kafjenīcā - 3 eiro, eklērs - 2,50, tikpat arī kafija. 40 g "Vana Tallinn" - 3,90, 40 g "Hennessy" hallē - 7 eiro. Tāpat kā Rīgā - lielākā publikas daļa dzer alu un piekož grauzdiņus. Tāpat kā Rīgā ar alu nāk savās vietās, kad grib un arī atbrīvoties no pārstrādātā alus dodas ārā, kad grib. Traucējot citiem skatīties. Tā kā Tallinā tik augsta līmeņa hokejs nav spēlēts, liela daļa skatītāju taisīja selfijus un bildes atmiņai par šo notikumu, atkal traucējot pārējiem skatīties hokeju. Vietu ierādītāji (-as) viņus regulēja gausi, otrajā mačā divus "Traktor" fanus apsēsties un ieņemt savas vietas piespiežot tikai pirmās trešdaļas pusē.

Tā kā "Tondirabas" arēnā pirmo reizi bija tik daudz skatītāju (ietilpība 5840), uz Mgaņitku - 5677, uz Čeļabinsku - 5718, tikai loģiski, ka diktora mikrofons nebija pieregulēts un puse teksta palika nesadzirdēts. Pati lielā halle divos stāvos, uz otro ejot no pirmā, toties pirmajā stāvā iespējams apiet apkārt visai hallei. Spēles pārtraukumos gan neko dižu nepastaigāsi, jo drūzma pamatīga. Tualetes - pagrabstāvā, rindai virzoties itin raiti. Varbūt tas bija tikai vizuālais māns, jo otrajā stāva skatītāju vietas bija diezgan stāvas, taču likās, ka tur ir viena melna masa... Kas apmēram 60 procenti atbalstīja "Metallurg" un "Traktor". Kas nav nekāds pārsteigums, ņemot vērā, ka "Tondiraba" ir Tallinas jaunais rajons 6,1 km attālumā no viesnīcas "Olimpija", kur dzīvoja "Dinamo" komanda, Narvas virzienā. Negribu apvainot nevienu Rīgas mikrorajonu, taču šis tikpat labi varēja būt Minskā vai Čeļabinskā. Bez savas sejas un nekā no izslavētās Tallinas elegances. Kas bija pilsētas otrā pusē, kur kopā ar sievu dzīvojām pie draudzenes Vijas.

Vēl kāds māns, ko piedēvējam Tallinai. Kā tā ir igauniska pilsēta, taču procentuāli tur krievu ir pat vairāk nekā Rīgā: viņiem - 38,6%, mums - 38,2%; Tallinā, apmēram 410 000 idzeīvotāju, igauņu - 52,2%, Rīgā latviešu - 43,8%. "Tondiraba" diezgan izteikts krievu rajons, daudziem skatītājiem esot Krievijas klubu formās, arī ar Krievijas karogiem un cepurītēm ar uzrakstu "Rossija". Rīgā hokejā tā nav, citu klubu atribūtikai esot tikai t.s. viesu fanu sektorā. Tallinā "Dinamo" fanu bija apmēram tikpat cik Rīgā - viens vai pusotrs sektors. Līdz ar to komandai jūtoties kā izbraukumā... Taču tas nav pārmetums Tallinas hokeja publikai. Ja, piemēram, Rīgā spēlētu Zagrebas "Medveščak" vai pat kaimiņu Minskas "Dinamo" ar to pašu Magņitogorsku, droši vien lielākā daļa skatītāju ar lielāku interesi vērotu Magņitkas zvaigznes Mozjakinu un Zaripovu un nevis baltkrievus vai Zagrebas komandā neesošos horvātus.

Nav mans mērķis "iznīcināt Tallinu", jo atšķirībā no pirmās spēles otrajā jau lielākā daļa likstu bija novērstas. Un neviens jau nav vainīgs, ja "Metallurg" treneri (galvenais - 1975. gadā Rīgā dzimušais Iļja Vorobjovs) izvēlas to treneru istabu, kas viņiem tīkamāka. Jo hallē ieradās vienu dienu pirms "Dinamo". Tāpat amizanti skan stāsts, ka kāds halles darbinieks jautājis, kāpēc tik agri jāslēdz iekšā visas gaismas, ja skatītāju zālē vēl nav un iesildīšanos nesāk arī abas komandas...

2008. gada rudenī "Dinamo" aizvadīja divas spēles Helsinku piepilsētā Espo, vietējo skatītāju tur bija mazāk, taču Helsinku "Jokerit" 2014. gada rudenī jau bija KHL. Tallina, nebūdama hokeja pilsēta, par KHL (krievu?) hokeju izrādīja lielāku interesi. Ieklausoties skatītāju sarunās, vairākas reizes dzirdēju, ka "pāris reižu mēnesī" es skatītos. Divu it kā neitrālu komandu spēli. Ja tas būs Tallinas "Dinamo" vai "Kalev"... Ja ir nauda, KHL komandu var izveidot pat uz Marsa vai Gobi tuksnesī. Bet Tallina nav ne Gobi, ne uz Marsa. Kaut igauņi ir gausi, tomēr apmācīt viņus var. Šoreiz vēl "Dinamo" mārketinga un citu nozaru darbiniekiem izdarot galvenos darbus.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-05 16:45, pirms 7 gadiem
Tallina vēl nav, un diez vai vispār būs KHL, bet mēs jau viņus neieredzam. Būtu īsts dērbijs. Ne tā kā pret Minsku, ar kuriem mēs esam draugi neskatoties uz notikumiem laukumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-06 17:22, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Igaunijā tiešām halle tukša nebūtu.
tādēļ, ka nav pieraduši. sāktu pierast un diez vai tik kuplu skaitu ar dabūtu iekšā kā uz šīm divām spēlēm...
Cenas dārgas, uz katru spēli - ko tur ies...
Katrā gadījumā, es arī skatos uz lietām (izmaksām) pragmatiski. Nu netīk man aiziet uz halli un tad bakstīties riņķī, meklējot kādu tukšu krēslu (tā starp citu daudzi dara), tad pa pēdējiem centiem sakasīt aliņu utml...
Ja iet uz hokeju, tad sēž normālās vietās, iedzer pa kādam alum, uzkož pa kādam burgerim, grauzdiņam vai citam našķim (ko nu piedāvā) un noliek mašīnu pie halles (nevis kaut kur vārtrūmē). Šis viss saraksts man, sievai un diviem bērneļiem uztaisa vakara izmaksas uz +/- 80 eiro.. tā neko vakara izklaide, ne?
PS
arēnā pēdējo reizi biju nu jau pirms 3 gadiem un diez vai tuvākā laikā iešu, diemžēl. cenas, draugi, cenas prioritārāk un nedaudz lētāk ir aiziet uz teātri

šis tāds liels offtopic sanāca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-07 00:04, pirms 7 gadiem
10 eur par hokeja spēli klātienē ir dārgi ?

     [+] [-]

, 2016-12-07 00:55, pirms 7 gadiem
Kāds te runā par dārgumu?
Ieteiktu apskatīt, cik maksā vidējas kategorijas biļete uz kādu NHL spēli, cik maksā noparkot auto, piemēram, Madison Square Garden apkārtnē, un cik tur maksā visādi burgeri un padzērieni.
Dinamo hokejs Rīgā liksies gandrīz par velti.

     [+] [-]

, 2016-12-07 12:18, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Kāds te runā par dārgumu?
Ieteiktu apskatīt, cik maksā vidējas kategorijas biļete uz kādu NHL spēli, cik maksā noparkot auto, piemēram, Madison Square Garden apkārtnē, un cik tur maksā visādi burgeri un padzērieni.
Dinamo hokejs Rīgā liksies gandrīz par velti.
Un cik ir minimālā samaksa amerikānim par 1 stundu?

     [+] [-]

, 2016-12-07 12:38, pirms 7 gadiem
sjamba rakstīja: Un cik ir minimālā samaksa amerikānim par 1 stundu?
Kāds tam sakars?
Tā taču ir Tevis paša problēma, cik un kur Tu nopelni savu algu.

Atšķirība tajā, ka NHL reāli atpelna savus izdevumus un vēl nopelna, tāpēc arī cipari tādi. KHL tiek uzturēta mākslīgi - tai skaitā arī spēles Rīgā. Ieņēmumi no skatītājiem priekš KHL klubiem spēlē krietni mazāku lomu kā NHL.

     [+] [-]

, 2016-12-07 14:57, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Kāds tam sakars?
Tā taču ir Tevis paša problēma, cik un kur Tu nopelni savu algu.

Atšķirība tajā, ka NHL reāli atpelna savus izdevumus un vēl nopelna, tāpēc arī cipari tādi. KHL tiek uzturēta mākslīgi - tai skaitā arī spēles Rīgā. Ieņēmumi no skatītājiem priekš KHL klubiem spēlē krietni mazāku lomu kā NHL.
"Kāds tam sakars?" - vistiešākais, ne ārstam, ne skolotājam, pat ne juristam nemaksā tik, cik Amerikā, par melnstrādniekiem nemaz nerunājot! Lielajam biznesam Latvija arī nav interesanta, tieši tāpēc te nav un manā dzīvē arī nebūs spēcīga vietējā čempionāta! Tā kā cits nekas neatliek, kā skatīt, kā Tu teici "mākslīgi uzturēto KHL ", vai arī ignorēt to!

     [+] [-]

, 2016-12-07 15:12, pirms 7 gadiem
Sanāk, ka gribas skatīties kaut ko vismaz līdzīgu NHL (ok, vai AHL), bet maksāt par to gan nē.

     [+] [-]

, 2016-12-07 16:01, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Sanāk, ka gribas skatīties kaut ko vismaz līdzīgu NHL (ok, vai AHL), bet maksāt par to gan nē.
Tā jau arī sanāk...

     [+] [-]

, 2016-12-07 16:12, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Sanāk, ka gribas skatīties kaut ko vismaz līdzīgu NHL (ok, vai AHL), bet maksāt par to gan nē.
tā nesanāk vis... es labprāt aizietu uz kādu NHL spēli (ja Arēnā tāds spēlētu) arī par lielāku ciparu... jautājums ir par ko citu - par cenu, kas jāmaksā par produktu (vai produkts ir tā vērts?)

Un runājot par naudu un nopelnīšanu, salīdzināt šo situāciju ar NHL nav adekvāti.
Tad jau varam salīdzināt arī ar Šveici. Zināt cik Šveicē ir minimālā alga? Un cik tur viss maksā (arī biļete uz hokeju?) tad par atļaušanos te komentāru nebūtu. tad liekas, ka atnākt uz Dinamo ir tas pats, kas paēst pusdienas Šveices Makdonaldā. kā var tik absurdi salīdzināt...

un 10 eiro par vietu nav dārgi, bet jautājums - kur ir tā vieta? kurā stūrī un balkonā?

     [+] [-]

, 2016-12-07 16:31, pirms 7 gadiem
.............. rakstīja: tā nesanāk vis... es labprāt aizietu uz kādu NHL spēli (ja Arēnā tāds spēlētu) arī par lielāku ciparu... jautājums ir par ko citu - par cenu, kas jāmaksā par produktu (vai produkts ir tā vērts?)
NY uz parastu Rangers regulārās sezonas mājas spēli MSG viena vidējas kategorijas sēdvieta šogad aprīlī maksāja 150 USD. Nedomāju, ka kaut kas ir baigi izmainījies.
Tiešām Tu tādu ciparu būtu ar mieru regulāri (nevis vienreiz kā uz īpašu notikumu) maksāt par hokeju arī Rīgā, jo tas taču NHL un dikti vērtīgāks produkts?

     [+] [-]

, 2016-12-07 17:09, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: NY uz parastu Rangers regulārās sezonas mājas spēli MSG viena vidējas kategorijas sēdvieta šogad aprīlī maksāja 150 USD. Nedomāju, ka kaut kas ir baigi izmainījies.
Tiešām Tu tādu ciparu būtu ar mieru regulāri (nevis vienreiz kā uz īpašu notikumu) maksāt par hokeju arī Rīgā, jo tas taču NHL un dikti vērtīgāks produkts?
vienreizēji jā, bet regulāri nē, jo man personīgi tā nav prioritāte. Uz Dinamo ar neeju regulāri, bet reti, reizēm... bet tas tā...
Taču - Dinamo nav NYR un Rīga nav Ņujorka. Tu salīdzini tagad pasaules metropoli un Rīgu tā nevar salīdzināt.. tad jau Saldus kultūras namā arī par teātri var iegriezt ciparu kā Jaunajā rīgas teātrī un brīnīties, ka neviens nenāk un vēl uzdot retorisku jautājumu vai būtu gatavs maksāt?
Es vairāk sūdzos par to, ka hokejs ir dārgs, manuprāt nesamērīgi, pati biļete ir dārga, bet es varētu maksāt, ja vien nebūtu jāloderē ar auto kaut kur un ja vien kartupeļi, ienesti Arēnas telpās, pēkšņi nepaliek 3x dārgāki... tātad vēl par to jāmaksā. utt utjp es neko neteiktu, ja Dinamo nesūkstītos, ka nenāk uz spēlēm, bet viņi necenšas piepildīt to arēnu, tā uz spēlēm ir pustukša.
Labi - ja no šī visa abstrahējas, tad varu piebilst (varbūt esmu kaut kāds nabags, kurš neko nevar atļauties, nezinu, ka hokejs man konkrēti ir par dārgu un tādēļ to neapmeklēju. Uz teātri eju regulāri, uz operu arī (pat pasēžu kafejnīcā) un alga man arī ir stipri virs vidējā...
PS
uzdošu retorisku jautājumu - ja alga Tev būtu 5000 dolāru mēnesī, vai Tev 150 dolāri par biļeti ir dārgi? Un, ja Tev alga būtu 800 eiro mēnesī, vai 40 eiro par biļeti ir dārgi?

     [+] [-]

, 2016-12-07 22:06, pirms 7 gadiem
Atkal alga - nu kāds tam sakars?

Hokejistu algas tirgū ir tādas, kādas ir. Pārlidojumi un viesnīcas maksā tik, cik maksā. Protams, ir dažādas nianses, bet tādos lielos vilcienos izdevumu pozīcijas klubu uzturēšanā NHL vai KHL nav baigi atšķirīgas. Tie 150 arī ir tā reālā biļetes cena, lai tas viss varētu pastāvēt. Pie tam, NHL nāk vairāk skatītāju. OK, kaut kādi uzturēšanas izdevumi KHL ir mazāki, bet, vienalga, diez vai tas cipars ir zem 100. Un tas, ka mums prasa tikai 20 vai Krievijā vietām vispār tikai 3-10, ir tikai tāpēc, ka nauda tiek iedota no augšas politiskā līmenī. Krievijas politiskajā līmenī.

     [+] [-]

, 2016-12-08 09:13, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Atkal alga - nu kāds tam sakars?

Hokejistu algas tirgū ir tādas, kādas ir. Pārlidojumi un viesnīcas maksā tik, cik maksā. Protams, ir dažādas nianses, bet tādos lielos vilcienos izdevumu pozīcijas klubu uzturēšanā NHL vai KHL nav baigi atšķirīgas. Tie 150 arī ir tā reālā biļetes cena, lai tas viss varētu pastāvēt. Pie tam, NHL nāk vairāk skatītāju. OK, kaut kādi uzturēšanas izdevumi KHL ir mazāki, bet, vienalga, diez vai tas cipars ir zem 100. Un tas, ka mums prasa tikai 20 vai Krievijā vietām vispār tikai 3-10, ir tikai tāpēc, ka nauda tiek iedota no augšas politiskā līmenī. Krievijas politiskajā līmenī.
nu ir vairāki principi ekonomikā kā salīdzināt. Ir t.s. lūpukrāsas indekss, čīzburgera (pareizi laikam būs "Big Mac") indekss un ir arī vidējās algas.. Pēc kā tad vēl salīdzināsi? Katrā valstī ir cits dzīves līmenis un cita cena par izklaidi. Latvijā dzīves līmenis ir zems, mēs, ja raugāmies no ASV pozīcijām, esam trešās pasaules valsts (ko arī parāda milzīgā vidējās algas atšķirība). Ar to es Tev gribēju pierādīt, ka šeit hokejs ir ļoti dārgs, ja salīdzina uz iedzīvotāju ienākumiem. Nevis ļoti dārgs, bet vienkārši - par dārgu Katrā gadījumā (ja iet pavisam dziļumā), tad dolārs šeit un dolārs tur ir pavisam ar savādākām vērtībām - proti, par vienu (vai 150, ja Tev tā patīk) dolāru LV nekad nenopirksi to, ko ASV. Neko nezinu par menedžmenta izmaksām, pārlidojumiem, viesnīcām utml izdevumiem, bet pilnīgi noteikti Tev nepiekrītu, ka reāla biļetes cena par Dinamo hokeju ir 150 (dolāri?)... Savickis, protams, var domāt un tādas cenas turēt, bet tad nevajag brīnīties, ka uz hokeju (par naudu) nāk 2000 cilvēku uz spēli
Un vispār šajā skarbajā tirgus ekonomikā - viss ir tieši tik dārgs, cik par to kāds ir gatavs maksāt, kā saka - ir aitas, ir cirpēji. Man par dārgu, Tev, cik saprotu, nē katram savs...

     [+] [-]

, 2016-12-08 09:25, pirms 7 gadiem
Protams, ka tāds Dinamo Latvijai ir par dārgu un nekad pats par sevi nevarētu pastāvēt - tas taču nevienam nav nekāds noslēpums.

Stāsts ir par to, ka arī tā esošā biļetes cena 20 vai 25 ir dāvana no Krievijas onkuļiem, jo viņi nosedz pārējo starpību līdz reālajai cenai. Varbūt ne 150 konkrēti šajā gadījumā, bet tāpat daudz, daudz vairāk par esošo biļetes cenu.

Tāpēc arī aktuāls jautājums - cik ilgi tā viss notiks uz citu rēķina un kāds ir to citu mērķis šādas dāvanas izdalot?

P.S. tas, ka šīs uzdāvinātās naudas administratori neaizmirst arī par sevi, ir vēl atsevišķs moments, bet, jebkurā gadījumā, biļetes cena pie mums ir krietni mazāka par pašizmaksu

     [+] [-]

, 2016-12-08 09:39, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Protams, ka tāds Dinamo Latvijai ir par dārgu un nekad pats par sevi nevarētu pastāvēt - tas taču nevienam nav nekāds noslēpums.

Stāsts ir par to, ka arī tā esošā biļetes cena 20 vai 25 ir dāvana no Krievijas onkuļiem, jo viņi nosedz pārējo starpību līdz reālajai cenai. Varbūt ne 150 konkrēti šajā gadījumā, bet tāpat daudz, daudz vairāk par esošo biļetes cenu.

Tāpēc arī aktuāls jautājums - cik ilgi tā viss notiks uz citu rēķina un kāds ir to citu mērķis šādas dāvanas izdalot?

P.S. tas, ka šīs uzdāvinātās naudas administratori neaizmirst arī par sevi, ir vēl atsevišķs moments, bet, jebkurā gadījumā, biļetes cena pie mums ir krietni mazāka par pašizmaksu
gribētu redzēt Tavu P.S. reālos skaitļos...
Var jau būt, ka ir tā, kā Tu saki, kaut gan nu neticās, ja godīgi (mums abiem nav izejas datu - skaitļu es vados vienīgi pēc sava maciņa

     [+] [-]

, 2016-12-08 10:18, pirms 7 gadiem
.............. rakstīja: gribētu redzēt Tavu P.S. reālos skaitļos...
Var jau būt, ka ir tā, kā Tu saki, kaut gan nu neticās, ja godīgi (mums abiem nav izejas datu - skaitļu es vados vienīgi pēc sava maciņa
Pavisam konkrētus skaitļus diez vai tā ātri var dabūt, bet ļoti aptuvenus ciparus iegūt var.
Noskaidro pie airBaltic, cik maksā čarterreisi, apskaties internetā, cik maksā augsta līmeņa viesnīcas, cik maksā hokeja inventārs, medicīna un tamlīdzīgas lietas, cik maksā īret Inbox halli un cik Arēnu, transporta izmaksas, utt. Algas KHL netiek atklātas, bet aptuveno kopējo algu budžetu pa laikam kāds nosauc. Plus vēl visa personāla izmaksas.

Saliec visu kopā um iegūsi kaut kādu priekšstatu. Un tad padomā, vai to var atpelnīt ar 10-25 EUR ieejas biļetēm.

     [+] [-]

, 2016-12-08 13:18, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Pavisam konkrētus skaitļus diez vai tā ātri var dabūt, bet ļoti aptuvenus ciparus iegūt var.
Noskaidro pie airBaltic, cik maksā čarterreisi, apskaties internetā, cik maksā augsta līmeņa viesnīcas, cik maksā hokeja inventārs, medicīna un tamlīdzīgas lietas, cik maksā īret Inbox halli un cik Arēnu, transporta izmaksas, utt. Algas KHL netiek atklātas, bet aptuveno kopējo algu budžetu pa laikam kāds nosauc. Plus vēl visa personāla izmaksas.

Saliec visu kopā um iegūsi kaut kādu priekšstatu. Un tad padomā, vai to var atpelnīt ar 10-25 EUR ieejas biļetēm.
nu bet ir atšķirība - vai Tev pieder halle, vai AirBaltic ir biznesa klients utml... to tā nemaz nevar noskaidrot... bet domu jau sapratu. saki, ka to visu var atpelnīt ar pustukšu arēnu?

     [+] [-]

, 2016-12-08 14:15, pirms 7 gadiem
.............. rakstīja: nu bet ir atšķirība - vai Tev pieder halle, vai AirBaltic ir biznesa klients utml... to tā nemaz nevar noskaidrot... bet domu jau sapratu. saki, ka to visu var atpelnīt ar pustukšu arēnu?
Latvijas gadījumā ar esošajām biļešu cenām Dinamo nevar atpelnīt, ne tukša, ne pustukša, ne izpārdota arēna. Vēlreiz saku - Dinamo (un arī visa KHL) pats par sevi ir lielu mīnusu projekts, un šos mīnusus nosedz vienkārši ar naudas piešķiršanu.

Tas, ka Arēnas īpašnieks ir arī Dinamo vadībā, neko nemaina izdevumos. Tu tiešām domā, ka Arēnas īpašnieks nepaņem naudu par tās izmantošanu? Tas taču kā reiz ir pilnīgi legāls veids kā pasmelt no šīs Krievijas onkuļu piešķirtās naudas. Tāpēc arī ir uztaisīti visādi starpnieki pakalpojumu sniegšanai, utt. - bet tas jau ir atsevišķs stāsts.

     [+] [-]

, 2016-12-08 20:47, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Latvijas gadījumā ar esošajām biļešu cenām Dinamo nevar atpelnīt, ne tukša, ne pustukša, ne izpārdota arēna. Vēlreiz saku - Dinamo (un arī visa KHL) pats par sevi ir lielu mīnusu projekts, un šos mīnusus nosedz vienkārši ar naudas piešķiršanu.

Tas, ka Arēnas īpašnieks ir arī Dinamo vadībā, neko nemaina izdevumos. Tu tiešām domā, ka Arēnas īpašnieks nepaņem naudu par tās izmantošanu? Tas taču kā reiz ir pilnīgi legāls veids kā pasmelt no šīs Krievijas onkuļu piešķirtās naudas. Tāpēc arī ir uztaisīti visādi starpnieki pakalpojumu sniegšanai, utt. - bet tas jau ir atsevišķs stāsts.
zini, kas varētu izšķirt mūsu strīdu? Lai Matulis izpēta un uzraksta garu rakstu, domāju, ka tur būtu daudz atbilžu uz jautājumiem

     [+] [-]

, 2016-12-08 23:13, pirms 7 gadiem
Es nejūtos ar kādu sastrīdējies. Man pietiek ar to, ko es zinu vai vismaz aptuveni nojaušu. Ja kāds negrib saskatīt acīmredzamas lietas, tad tā ir viņa paša darīšana.

Rakstīts par šo tēmu kopš 2008. gada ir pietiekami daudz no dažādu autoru puses.

     [+] [-]

, 2016-12-09 10:05, pirms 7 gadiem
zzk rakstīja: Es nejūtos ar kādu sastrīdējies. Man pietiek ar to, ko es zinu vai vismaz aptuveni nojaušu. Ja kāds negrib saskatīt acīmredzamas lietas, tad tā ir viņa paša darīšana.

Rakstīts par šo tēmu kopš 2008. gada ir pietiekami daudz no dažādu autoru puses.
nuuu.... pretēju viedokļu paušana sarunā, tas ir strīds. es jau nerakstīju, ka mēs kāvāmies vai lamājāmies. manuprāt mazliet nekonstruktīvs strīds bez argumentiem diezin, kuras tad ir tās acīmredzamās lietas, kuras šis noslēpumainais kāds negrib saskatīt?

     [+] [-]

, 2016-12-09 13:30, pirms 7 gadiem
Kaut vai salīdzinajums starp izmaksām un ienākumiem no biļetēm.
Lai saprastu, ka tie cipari ir ĻOTI atšķirīgi, pietiek ar vidusskolas izglītību.
restorāni Rīgā - saņem atlaides