Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Eiropas čempionāts basketbolā. Vērtē Armands Krauliņš (II)

Eiropas čempionāts basketbolā. Vērtē Armands Krauliņš (II)
Mārtiņš Meiers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvija līksmo, Latvija kaifo! Beidzot arī basketbolisti oficiālā turnīrā uzvarējuši Krieviju. Kaut pēc pirmā puslaika sāka rādīties, ka no saukļa “tagad vai nekad”, atkal esam nelāgajā pusē. Priecīgs par latviešu panākumu ir arī Latvijas basketbola izlases bijušais galvenais treneris Armands Krauliņš, kurš Eiropas čempionātu vēro savās mājās Kandavā: ”Malači! Mierīgi un nosvērti nostrādāja otrajā puslaikā. Es skatos arī citas spēles un Latviju redzu... finālā.” Uh! Optimists gan tas Krauliņš.

Ko es redzēju abās Latvijas spēlēs pret Lielbritāniju un Krieviju? Otrajā puslaikā pret Krieviju mūsu puikas tiešam nostrādāja mierīgi un nosvērti. Un tas deva rezultātu. Malači. Drošs paliek nedrošs – varēja jau beigās vēl iemest tos trīs punktus. Bet uzvara ir uzvara. Kāpēc otrais puslaiks izdevās, bet pirmais ne? Otrajā pusē mazliet nopietnāk strādājām aizsardzībā un krievi jau neko arī neiemeta. Ko tad viņi iemeta? Trešajā ceturtdaļā astoņus punktus. Bet mūsējie – 18. Aizsardzība bija laba, arī palīdzība laba. Un krievi otrajā puslaikā neko sevišķu arī nerādīja. Bet nerāda jau tad, ja labi darbojas pretī. Es domāju, ka šī bija viena no Latvijas izlases saturīgākajām spēlēm. Man patika. Nosvērtība un mierīgums. Konsekventi viņi otro puslaiku nospēlēja, un tas arī deva rezultātu. Ar maiņām arī bija tā, ka šoreiz tās attaisnojās. Neviens neiegāza.

Runājot par Latvijas un Lielbritānijas spēli... Redz, es arī kļūdījos, jo teicu, ka nevar nevienu komandu uzvarēt, ja ielaiž 92 punktus. Izrādījās, ka Lielbritāniju var uzvarēt. Redz, kas par lietu. Es šoreiz ne tik daudz metu akmeni treneru dārziņā, bet uzskatu tā: ja spēlētāju nomaina, tad ideālais variants ir, ja šis spēlētājs pastiprina spēli. Labākais variants – ja nesabojā spēli, bet pret angļiem iznāca tā, ka visas tās maiņas, kas nāca no otrā ešalona... Tur jāvaino spēlētāji. Nu nedrīkst uz tā ieguldījuma, ko galvenie spēlētāji vai pirmais ešalons sasniedzis – 29 punktu pārsvaru – bezatbildīgi to izsēt. Gan iniciatīvu, gan arī punktus. Tas ir pārmetums spēlētāju dārziņā un lieku reizi parādīja, ka mums šajā divpadsmitniekā nav līdzvērtīgi basketbolisti, ir arī tādi, kuru meistarība neatbilst Eiropas līmenim.

Bet šodienas spēlē pret Krieviju tie, kas devās laukumā, savu darbu izdarīja. Godprātīgi izdarīja. Un arī neiegāza. Maiņas šodien iznāca pastiprinošas. Cik tad tur nespēlēja? Laikam tikai trīs. Katrā gadījumā jebkura maiņa šodien neiegāza. Labāk vai sliktāk. Meiers arī savu darbu izdarīja. Viņš varbūt pat iznāca kā mūsu trumpja kārts – iemetām viņu Porziņģa vietā zem groza, bet Porziņģis iznāca ārā no trīspunktu zonas, kur viņam ar četrām piezīmēm izdevās nospēlēt gandrīz visu otro puslaiku. Viens no Meiera pozitīvākajiem momentiem ir ņuhs un tas jau bija karjeras sākumā – viņš ļoti labi cīnās par bumbām, arī šodien. Un salasīja arī punktus. Varēja jau arī Porziņģi vairāk izmantot trīs sekunžu zonā, it seviški pirmajā pusklaikā, bet tas viss ir treneru rokās. Kā ir, tā ir – galvenais ir uzvara. Un ļoti vērtīga uzvara. Vakar skatījos, kā serbi mocījās ar Turciju, uzvarot tikai pašās beigās ar sešu punktu pārsvaru, pateicoties pieredzei. Jebkura komanda ir uzvarama un, neskatoties uz dažādām peripetijām, es vēl palieku cerībās, ka mūsējie spēlēs finālā.

Vai spēles sākumā nebija sajūta, ka Porziņģis pats grib izšķirt šo spēli un ka mēs arī gribam uzvarēt tikai ar Porziņģi? Nē... Ir jau tādi noteikumi. Metējiem ir jāmet un, ja var iemest, tad var, bet, ja gadījumā nekrīt, tad jāmēģina kaut kas cits. Pirmajā puslaikā mums nebija tik daudz ieroču un neveicās arī ar metieniem. Turklāt Krievijas izlase aizsardzībā spēlēja ļoti centīgi. Mēs neizmantojām arī daudzas iespējas spēlēt agresīvāk, izmantojot triju sekunžu zonu. Labi, kas labi beidzās. Šī spēle paradīja, ka komanda un treneris ir spējīgi normāli nospēlēt spēli līdz beigām. Neskatoties uz veiksmēm vai neveiksmēm. Un soda metieni arī atkal bija labā līmenī. Man tiešām prieks par Latvijas izlases spēli.

Turpinājums sekos...


, 2017-09-05 22:50, pirms 7 gadiem
Man arī prieks!
, 2017-09-06 15:03, pirms 7 gadiem
Ja kaut kur ātrāk par finālu netiekam uz spāņiem, tad fināls ir reāls
Virtuālās realitātes varoņi - Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs. Foto: Reuters/Scanpix
21

Matulis prāto par attālinātu līdzjušanu un lielo sporta kā tādu

Mana sporta līdzjutēja jaunība pagāja padomju laikos, kad Latvijas TV translēja lielāko daļu no mūsu sporta spēļu komandu spēlēm, bet, protams, ne pilnīgi visas. Kopš 1973. gada rudens biju itin cītīgs “Dinamo” hokeja, “Radiotehniķa” volejbola, VEF un TTT basketbola, “Celtnieka” handbola un “Daugavas” futbola spēļu apmeklētājiem. Dažkārt, lai tiktu uz VEF spēlēm “Daugavas” sporta namā, bija jāpastāv rindā pēc biļetēm, bet iesākumā biļetes uz “Dinamo” spēlēm pārsvarā pirku no rokas. Svētdienās, kad tirgoja atlikušās stāvvietas Sporta pilī, tās pazuda pusstundas laikā, tāpēc drošāks un racionālāks bija variants kādu stundu pirms spēles “ganīties” “Bērnu pasaules” rajonā, kur par pieckārtīgu uzcenojumu – pieciem rubļiem – kāds spekulants noteikti pārdeva “lieko” biļeti. Piecu studiju gadu laikā bija tikai viens gadījums – kāda spēle ar ACSK, kad netiku pilī uz spēles sākumu. Jo neviens biļeti nepārdeva pat par cēneri...
"Dinamo" virsvadonis Ģirts Ankipāns nu jau ierastā pozā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
8

Kaut ātrāk pienāktu marts... bez “Dinamo”

Vēl četras mājas spēles Rīgā, tikpat Tālajos Austrumos un pati sūdīgākā Rīgas “Dinamo” sezona būs beigusies. Ja nenotiktu izmisīgā cīņa ar Minskas “Dinamo” par pašu pēdējo vietu visā KHL, varētu jau mest arī dvieli ringā, lai puikas beidz šo izrādi, kas, kā no malas šķiet, viņiem pašiem sen noriebusies. Tur tiešām vajag “talantu”, lai pusotru (!!!) spēli jeb 45 vairākuma iespējas nomuļļātu bez vārtu guvuma.
Bobs Hārtlijs. Foto: www.hawk.ru
2

Miljonāri arī KHL spēlē vislabāk

Jau kopš 2008. gada rudens KHL runā, ka kaut kad varētu tikt publiskoti spēlētāju algu saraksti, taču šī tēma joprojām ir tabu. It kā Krievijas bandīti perfekti nezinātu, cik kurš hokejists pelna! Laiku pa laikam notiek datu noplūde, kaut normāli būtu, ja arī jebkurš hokeja fans varētu salīdzināt spēlētaja algas ar laukumā padarīto. Jo arī Latvijā cilvēki itin bieži uzstāj, ka pat "Dinamo" spēlētājiem maksā par daudz... Kaut salīdzinot ar KHL oligarhiem, tā ir gandrīz sīknauda.