Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2667, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Video: LHF sporta direktors Buncis par airiem un "Arēnu Rīga", "Donbass" un Kanādas izlasi

Latvijas Hokeja federācijas sporta direktors Edgars Buncis ir no klusajiem ūdeņiem. Nu jau pusotru gadu strādā Hokeja federācijā, bet pat ne visi hokeja žurnālisti viņu zina. Jo Edgars pats uz tribīni ar karogu rokās neskrien. Kā jau Jelgavas puika nav varējis paiet garām smaiļošanai, bijis pat medaļniekos pasaules junioru čempionātā. Šajos laikos droši vien būtu aizairējis pat uz olimpiskajām spēlēm, bet 1994. gadā naudas bija tik, cik bija – praktiski tās nebija.

29 gadu vecumā kļuvis par “Arēnas Rīga” direktoru. Pēc sludinājuma “Dienā”... Septiņus gadus direktorējis, nonāca Doņeckā (2012/2013), tur kā “Donbasa” kluba ģenerāldirektors atbildot par “Donbasa” meistariem, junioriem un akadēmiju. Vēl sportojot, centies studēt fizmatos Latvijas Universitātē... Studējis arī RTU, LLU un RISEBA.

2016. gada rudenī bijis Viestura Koziola komandā, kas organzēja Kirova Lipmana gāšanu. Un nu jau sen līdz ausīm ir iekšā hokejā, ko pārzina varbūt pat labāk nekā bijušie hokejisti. Arī kā spēlētāja tēvs, kurš izaudzinājis Filipu Bunci līdz spēlēšanai Amerikas studentu līgā (NCAA). Janvāra vidus – beigas sporta direktoram Buncim paiet, lai organizētu... Kanādas olimpiskās izlases treniņnometni Rīgā. Kā pats par sevi smej – multifunkcionāls sportists.

Sarunas garums: 61 minūte.

Bezmaksas fragments: Edgars Buncis par saviem pienākumiem LHF sporta...