Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Vai Lipmans uzrunās Heikili?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Vai Lipmans uzrunās Heikili?
Andrejs Maticins - reāls kandidāts, lai trenētu Latvijas izlasi.
Foto: hcadmiral.ru

Klāt pirmā skolas diena, bet Latvijas hokeja izlase joprojām bez galvenā trenera. Sevišķi jau nekur arī nav jāsteidzas, jo sezonas laikā hokejistiem paredzēts viens turnīrs - novembra pauzē, no 5. līdz 7. novembrim Latvijā ar Baltkrieviju, Itāliju un Japānu. Teorētiski šīs spēles varētu arī novadīt galvenā trenera pienākumu pildītājs. Jo nākamreiz hokejisti izlases formā tērpsies tikai februārī, kad plānotas divas spēles ar kazahiem.

Kāpēc LHF prezidents Kirovs Lipmans nesteidzas? Tam var būt gan materiāls izskaidrojums - ja kādu iecels par galveno treneri, tad viņam būs arī jāmaksā, kā pērn Aleksandram Beļavskim no septembra 10 000 eiro mēnesī, vai pirms tam Tedam Nolanam - pat 13 000 eiro. Nav galvenā trenera, ietaupās arī nauda un, lai gan dažam šķiet, ka Kirovs to vienkārši izņem no tumbočkas, kur LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks to ielicis, tā tas nebūt nav. Arī Raunas ielā eiro koks vēl neaug. Beļavska un arī Nolana piemēri, kad sezonas laikā tiek izdarīts pamaz (raugoties ar Kirova acīm!), it kā ļauj saprast nesteigšanos. Kirovs pat ir tik nesteidzīgs, ka nav pat iepazinies ar "Dinamo" galveno treneri Kari Heikili, kura uzvārds arī figurē starp kandidātiem. Somam pašam par to nezinot... Varbūt kolēģa Armanda Tripāna paņēmiens nebija 100% korekts - parādīt Heikilem Lipmana foto, jautājot, vai Kari pazīt šo vīru -, tomēr tas parādīja, ka pagaidām ir tikai runas. Pagājušajā nedēļā parādījās vēl daži kandidāti...
Kuram ir reālas iespējas trenēt Latvijas izlasi?

1. Heikile. Kā jau rakstīju, soms nezina, ka ir kandidāts. Uzreiz rodas loģisks jautājums: vai viņam to vajag? Mēģinājums vienlaikus nosēdēt divu zirgu mugurā var beigties arī ar to, ka katrs zirgs aizskrien uz savu pusi, bet jātnieks izkrīt starp tiem. Pašlaik Heikile ļoti labi jūtas "Dinamo" formā, lai par citu neko galvu nelauzītu.
2. Teds Nolans.
Ja pēdējās dienas nekas nav mainījies, tad Latvijas izlases bijušais galvenais treneris ir bez darba un varētu atgriezties Lipmana paklausībā. Ir tikai kāds bet - Kirovs ne sevišķi to vēlas.
3. Toms Kūlens.
Kuluāros locīts tiek arī Nolana palīga uzvārds. Savulaik Toms uzstājās kā Teda aģents. Kas Lipmanam ne sevišķi patika. Federācijā un tās valdē ir cilvēki, kas labprāt atkal redzētu Kūlenu mūspusē.

4. Vjačeslavs Bikovs. Jā, tā bija mana provokācija, rakstot, ka LHF apspriedusi Bikova kandidatūru, taču nevajag ar apspriešanu uzreiz saprast spriešanu LHF Valdes sēdē - šī valde, tāpat kā daudzas citas, vispirms nolemj sasvstarpējās sarunās un tad it kā spriež. Bikova uzvārds Raunas ielas gaiteņos ir ticis locīts.

5. Pagājušajā nedēļā par sevi lika runāt duets Maticins - Miļuns. Andrejs Maticins un Ēriks Miļuns trīs gadus kopā bija U-20 izlasē, tai izcīnot vietu elites grupā, pēc tam 2009. gadā junioru elitē izcīnot pagaidām augstāko vietu - 8., pēc gada - 9. vieta. Trīs gadi - tātad vismaz trīs līdz piecu gadu kandidātu diapazons (1989. - 1992.). Turklāt Miļuns labi pārzina arī citus vecumus, nu jau kādu piekto vasaru pie sevis uz "Volvo" halli aicināja trenēties t.s. ārzemniekus, šovasar kļūstot par izlašu treneri - koordinatoru un trenējot arī tos, kuri tobrīd nebija "Dinamo". Ēriks ir arī U-18 galvenais treneris.

6. Leonīds Beresņevs. Nodzīvojis gadu bez darba (u-ū, klubu vadoņi, beidziet vāvuļot, ka Latvijā nav treneru!), nu meties trenēt HS "Rīga" komandu, kas debitēs Latvijas virslīgā. Hokeja dzīves nezinātājiem šī kandidatūra gan rada vieglu zosādu, (tāpat kā vēlme tikt vaļā no Kirova!), taču, ja būtu mana izvēle, Beresņevs būtu kandidātu rindā viens no pirmajiem. Atkal apstiprināts par Latvijas U-20 galveno treneri.
7. Normunds Sējējs.
Ja kāds sāk smieties, pats vainīgs... Ja hokeja ķēķa pazinējs Guntars Paste jau pāris reižu nosaucis Sējēju kā reālu kandidātu, tad tam ir kaut kāds pamats. Varbūt tās ir Normunda ambīcijas? Te nonākam atpakaļ pie pirmā kandidāta: Heikile izlasē varētu būt Sējēja palīgs. Ja "Dinamo" punkti tabulā lasīsies knaši, šāda varbūtība nav nereāla. Turklāt Lipmans var piemirst paša pirms četriem gadiem deklarēto, ka izlases trenerim jābūt brīvam no darba klubā.

8. Nezināmais ārzemnieks. Viņš pats par to neko nezina un nezinu arī es.

P. S. Pārlieku liela steiga arī nav vajadzīga, jo nākamās sezonas galvenais turnīrs būs 2016. gada septembrī, kad Rīgā tiks izspēlēta viena ceļazīme uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 12:05, pirms 9 gadiem
1. nu nevajag. Neiešu atkārtoties ar to visu retotiku, kas jau n reizes ir izskanējuši par tēmu "RD un izlasei viens un tas pats treneris", tikai piebildīšu, ka belari un kazahi (jo sevišķi) ir vairākkārt jau uzkāpuši tieši uz šī paša grābekļa. Kāpēc mums to vajadzētu atkārtot?
2. viens no labākajiem variantiem. kaut sengrieķu paruna saka, ka vienā un tajā pašā upē neiekāpsi.
3. arī labs variants, kaut zināma piedeguma smaka ir no šī pavasara Kirova tango ar/ap Kūlenu...
4. Neticu. nekomentēšu (kaut gan, Polijas izlases vadības štābā Bikovs jau nesen pabija)
5. Neticu. Bet Miļūns varētu būt OK. Subjektīvi nepārliecina Maticins - nezinu, nepatika viņš man tīri vizuāli (pāris reizes redzēju Maksi pie RIMI kases, kad viņš iepirka džintonika kokčikus)
6. Beresņevs... labs variants priekš LHV kluba, arī U20 izlasei OK, bet nu tie ir viņa griesti šobrīd. Manuprāt...
7. Nu, nē.... pirmkārt jau skat. punktu Nr.1, otrkārt, vēl tagad atceros to ārprātu uz R'2000 soliņa Normja laikos... labāk nevajag...
8. labāk kāds daudz maz sakarīgs ārzemnieks nekā Ankipāns vai Tambiks... vai arī astrologs Pavlovs....

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 12:20, pirms 9 gadiem
ir vēl Pēteris Skudra un Harijs Vītoliņš! Nē, nu ja jau reiz visi varianti tiek izskatīti! Un, atvainojiet, bet valsts hokeja izkase saņem naudīņu arī no Latvijas republikas apcirkņiem, ta kā tikai Kiras patīk-nepatīk te nebūtu korekti. Lai arī tieši tā arī notiks/notiek.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 12:27, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: ir vēl Pēteris Skudra un Harijs Vītoliņš! Nē, nu ja jau reiz visi varianti tiek izskatīti! Un, atvainojiet, bet valsts hokeja izkase saņem naudīņu arī no Latvijas republikas apcirkņiem, ta kā tikai Kiras patīk-nepatīk te nebūtu korekti. Lai arī tieši tā arī notiks/notiek.
Skudru es točno negribētu... nu nevajag mums treneri kurš atklāti intervijās no.irš paša trenētos spēlētājus...
Vītoliņš būtu OK, ja vien netrenētu klubu, kurš potenciāli gana augstu varētu tikt play-offos... (kaut gan krievu presē lasīju, ka Maskavas Dinamo briestot ļoooti nopietnas finansiālās problēmas).
p.s. Ir jau vēl arī Ābols

  -2 [+] [-]

, 2015-08-31 12:28, pirms 9 gadiem
Calvin rakstīja: ... Un, atvainojiet, bet valsts hokeja izkase saņem naudīņu arī no Latvijas republikas apcirkņiem,...
???
tad Tu piedāvā, lai izlases treneri ieceļ Vējonis? vai izlemj valdība ar Straujumu priekšgalā?

     [+] [-]

, 2015-08-31 12:53, pirms 9 gadiem
Maticins ir tai Admirālī? Nekādus RD trenerus pie izlases!

     [+] [-]

, 2015-08-31 12:59, pirms 9 gadiem
huy rakstīja: Maticins ir tai Admirālī? Nekādus RD trenerus pie izlases!
man domāt, ka vairs nav Admirālī: ХК Адмирал .
Ja būtu, diez vai viņa uzvārds te būtu uzpeldējis...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-31 13:43, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Skudru es točno negribētu... nu nevajag mums treneri kurš atklāti intervijās no.irš paša trenētos spēlētājus...
Vītoliņš būtu OK, ja vien netrenētu klubu, kurš potenciāli gana augstu varētu tikt play-offos... (kaut gan krievu presē lasīju, ka Maskavas Dinamo briestot ļoooti nopietnas finansiālās problēmas).
p.s. Ir jau vēl arī Ābols
tiesi ta, kapec gan ne Ābols?

     [+] [-]

, 2015-08-31 15:54, pirms 9 gadiem
Kāpēc tiek ignorēts Ābols? Manuprāt viena no vērtīgākajām kandidatūrām.

     [+] [-]

, 2015-08-31 16:16, pirms 9 gadiem
brachka rakstīja: Kāpēc tiek ignorēts Ābols? Manuprāt viena no vērtīgākajām kandidatūrām.
a varbūt Ābolam līgumā ar Ladu ir punkts, kas nepieļauj paralēli trenēt vēl kaut ko.

ļoti ticami
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-01 07:43, pirms 9 gadiem
" ja būtu mana izvēle" - labi, ka tā nav!

     [+] [-]

, 2015-09-01 10:11, pirms 9 gadiem
Man patika Nolans, bet saukt atpakaļ diez vai būtu tas pats... Tā jau smuki pārliecību džekiem mācēja pacelt un spēles smukiizskatījās. Lai gan par OS ej nu sazin, kas lielāku lomu nospēlēja viņš vai Ozo.
restorāni Rīgā - saņem atlaides