Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2588, Did:0, useCase: 3

Cīrihes piezīmes: "Dinamo" - Šveices čempioni? KHL – NHL "copy - paste" un Majone kā Kaupers

Jānis Celmiņš

Cīrihes piezīmes: "Dinamo" - Šveices čempioni? KHL – NHL "copy - paste" un Majone kā Kaupers
Foto: dinamoriga.lv

Aizvadītā nedēļa man pagāja Cīrihes un Rīgas “Dinamo” zīmē. Lai gan uz Šveici nedevos ar domu par darbu, bet gan baudīju hokeju, šādi un tādi secinājumi un piezīmes pēc divām KHL “World games” spēlēm klātienē ir izdarīti. Kāds nopietnāks kāds mazāk nopietns… visi ar melnu uz balta Jūsu uzmanībai!

Par dzirdēto un redzēto Cīrihes ielās un ne tikai...

- KHL vadītāji turpina aktīvi kopēt notiekošo NHL. Pasaules spēcīgākās līgas klubi aizvada spēles Eiropā, arī KHL vajag! Centība un vēlme visu paveikt visaugstākajā līmenī bija jūtama ik uz soļa.
- Ja neskaita sīkumus un detaļas, Cīrihē notikušās spēles (to redzamā puse) tika noorganizētas visaugstākajā līmenī. Spēlētāji gan sūdzējās par ļoti šaurajām ģērbtuvēm, Rīgas skaļo līdzjutēju trūkumu, tāpat tika norādīts uz KHL prasībām neatbilstošām laukuma apmalēm un aizsargstikliem.
- Spēļu organizēšanā klātienē bija iesaistīti ļoti daudz mūsējo. Sākot ar "Arēnas Rīga" ledus meistaru Osi, mača informatoru, spēles statistiķiem un beidzot ar karsējmeitenēm.
- Lai kompensētu organizatoriskos izdevumus, kā arī kaut nedaudz notušētu faktu, ka Rīgā uz abām šīm spēlēm būtu pārdotas pa 8000 (vismaz) biļetēm uz katru maču, KHL spēļu organizēšanai Šveicē “Dinamo” sniedza paprāvu papildus finansējumu.
- Uz Šveices čempionāta spēli dienu pirms “Dinamo” un SKA spēkošanās pie kases lodziņa esot bijusi izkārtne “sold out”, bet uz abiem “World Games” mačiem kopā neatnāca tik daudz līdzjutēju, cik tovakar.
- Pie nedaudz lielākas veiksmes un pārliecinošāka vārtsargu snieguma “Dinamo” varēja paņemt punktu(s) no Sanktpēterburgas SKA, pret Maskavas CSKA – bez variantiem!
- Pēc spēles ar Maskavas CSKA pats nonācu pie, manuprāt, diezgan neapgžamas prognozes, ka tieši CSKA šogad būs KHL čempioni, kā arī pie jautājuma, kā maskavieši izskatītos spēlējam NHL? Manuprāt, nepazustu - ļoti jaudīga brigāde.
- Viens no Sanktpēterburgas SKA bosiem Romāns Rotenbergs sarunās ar medijiem izmeta, ka SKA esot populārākais hokeja klubs Eiropā…
- Rīgas “Dinamo” boss Juris Savickis tikmēr Šveices televīzijā esot izteicis skaidru viedokli, ka “Dinamo” pretinieku Šveices čempionātā nebūtu… Tiešām? Pats gan to neredzēju un nedzirdēju, man atstāstīja.
- Rīgā arī šogad piedzīvosim KHL spēli zem klajas debess. Iespējamās spēles norises vietas šobrīd divas – vecais labais hokeja laukums netālu no tā sauktās “Ušakova kepkas” vai Daugavas stadions.

Par Rīgas “Dinamo” Cīrihē un ne tikai...

- Cīrihē nespēju izmest no prāta viedokli, ka no pēdējām trim spēlēm svarīgākā visiem (gan treneriem, gan spēlētājiem) bijusi cīņa pret Boba Hārtlija Omskas “Avangard”. Tā pirms došanās uz Cīrihi tika aizvadīta gandrīz bez kļūdām, lieliski pildot treneru sagatavoto spēles plānu.
- Ik uz soļa jūt, ka komandā šogad valda ļoti labs mikroklimats. Jā, Kristaps Sotnieks ar Gintu Meiju arī šogad ārpus laukuma ir tik pat nešķirami kā iepriekš, taču tas ir tikai normāli, nekādi grupējumi komandā nav. Komanda saliedēta.
- Ja “Dinamo” sezonas otrajā pusē spēlēs kaut vai tāpat kā pirmajā pusē, izslēgšanas spēles tiks sasniegtas. Es pat teiktu Austrumu konferencē dinamieši ierindosies 7. vietā.
- Marks Zanetī nav darītājs, Kristapa Zīles atgriešanās tuvākajā izbraukumā ir ne mazāk būtiska kā Linusa Videla. Pret bijušajām komandām zviedrs ierasti spēlē labi, tāpēc divtik patīkami, ka atgriešanās gaidāma Čeļabinskā.
- Lauris Dārziņš šogad ir vismaz reizes trīs mērķtiecīgāks, nekā aizvadītajā sezonā – īsi pēc savainojuma izārstēšanas. Centīgs, pat ļoti. Spēlēšana centra uzbrucēja pozīcijā ir lieta, kas viņam liek izkāpt no komforta zonas, taču viņš nečīkst, bet dara!
- Metjū Majone laukumā ir “Misters Es varu gandrīz visu”. Izmanto treneru uzticību par visiem simts, bauda spēli tāpat kā Renārs Kaupers "Prāta Vētras" koncertus Mežaparka estrādē. Kad viss sanāk, ir prieks gan pašam, gan apkārtējiem, kad nesanāk - dabū pa asti no treneriem. Vai kļūdas viņu atbrīvo no baudīšanas? Nebūs nē… Viņš ir baudītājs – karstgalvis. Un Movember ūsas viņam piestāv ne sliktāk kā iepriekš tik ierastā bārda.
- Tuvākajās trijās izbraukuma spēlēs vārtu drošība biežāk tiks uzticēta Timuram Biļalovam.
- Pēc tūres “Rīga - Čeļabinska – Mitišči – Soči – Rīga” Ankipānam būs nopietna saruna ar Mārtiņu Dzierkalu, kurš nu jau ilgāku laiku aizsēdējušies Liepājā.
- Arī jūs noteikti būsiet pamanījuši Artjoma Aļajeva progresu. Jā, arī man patīk! Ja neesat pievērsuši uzmanību “Dinamo” 58. numuram, tad ir pēdējais brīdis.
- No tuvākās izbraukuma tūres būtu jāatved vismaz četri punkti. Divi noteikti jāpaņem no Sočiem, otri divi no Čeļabinskas. Pie labas spēles var būt arī vairāk, bet… nebūs.

  -1 [+] [-]

, 2018-12-01 12:15, pirms 5 gadiem
nu par šo skrebelējumu vispār nebija jēga maksāt..

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 12:34, pirms 5 gadiem
Optimists! 4 punkti .. khe khe

  +1 [+] [-]

, 2018-12-01 12:49, pirms 5 gadiem
Calvin rakstīja: Optimists! 4 punkti .. khe khe
0 vai 1 - slikti...
2 - normāli,
3 - labi,
4 - ļoti labi,
4 un vairāk - izcili

Celminjsh jau nav pirmo reizi ar piipiti uz jumtinja.

  +3 [+] [-]

, 2018-12-01 12:55, pirms 5 gadiem
Rīgas “Dinamo” boss Juris Savickis tikmēr Šveices televīzijā esot izteicis skaidru viedokli, ka “Dinamo” pretinieku Šveices čempionātā nebūtu…

nu shii gan ir peerle. sen nekas nebija dzirdets no svetaa mutes

  +1 [+] [-]

, 2018-12-02 09:19, pirms 5 gadiem
KHL kopē NHL un aizvada spēles Eiropā? Vispār viņi jau vairāk nekā 10 regulāri spēlē Eiropā- Latvijā, Somijā, Čehijā, Slovākijā, Igaunijā. Kāda tur kopēšana.
restorāni Rīgā - saņem atlaides